1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Siber Güvenlik' tartışılacak
'Siber Güvenlik' tartışılacak

'Siber Güvenlik' tartışılacak

BTHK katkılarıyla yapılacak “4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı”, 22 Mayıs Pazartesi günü Kalkınma Bankası’nda başlıyor.

A+A-

 Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) katkılarıyla yapılacak “4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı”, 22 Mayıs Pazartesi günü Kalkınma Bankası’nda başlıyor.

BTHK Başkanı Kadri Bürüncük 5 gün sürecek konferansın, ülkede siber güvenlik alanında yapılan tek ve en geniş katılımlı organizasyon olma özelliğini taşıdığını bildirdi.

Bürüncük, yaptığı yazılı açıklamada, konferansın ilk üç gününde yeni medya, bilişim hukuku ve e-dönüşüm konularının ele alınacağı paneller düzenleneceğini belirtti.

Kendi alanlarında uzman kişilerin panelist olarak yer alacağı oturumlarda sunumların ardından soru yanıt bölümü de halka açık olarak yapılacak.

SON İKİ GÜNDE SİBER GÜVENLİK

Son iki gün ise uluslararası alanda kendini kanıtlamış uzmanların katılımıyla siber güvenlik konusunun en geniş ele alınacağı oturumlar gerçekleştirilecek.

Konferansın hedefi, ülkenin siber güvenlik anlamında bulunduğu noktayı tespit etmeye yardımcı olmak, bu sayede farkındalığın artırılıp çözüm önerilerinin geliştirilebileceği bir platform yaratmak olarak açıklandı.

POLİSE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ

Oturumların yanı sıra Polis Genel Müdürlüğü personeline ve kamu bilişim çalışanlarına siber güvenlik eğitimi verilecek.

Eğitimi alan polis memurları ile kamu bilişim çalışanları, bilişim suçları ile mücadele için kurulacak özel birimin de gelişmesi için ilk adımı teşkil edecek.

PROGRAM

KKTC Kalkınma Bankası Can İbrahimoğlu Konferans Salonu’nda yer alacak konferansın açılışı, pazartesi günü saat 14.00’te Cypsec Organizasyonundan Lisani Deniz, BTHK Başkanı Kadri Bürüncük ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün açılış konuşmalarının ardından “Yeni Medya” paneliyle yapılacak.

Etkinliğin ikinci gününde aralarında Meclis Başkanı Sibel Siber ve Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik’in de bulunduğu konuşmacıların açılışını yapacağı “Bilişim Hukuku” paneli yer alacak.

24 Mayıs Çarşamba “KKTC’de E-Dönüşüm” konusu masaya yatırılırken, 25 Mayıs Perşembe günü 09.15’ten itibaren aralarında Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nun da yer alacağı bir dizi sunum gerçekleştirilecek.

26 Mayıs Cuma günkü 09.30’dan itibaren başlayacak sunumlar sonrası etkinlik BTHK Başkanı Kadri Bürüncük’ün 16.00’da yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

KKTC Kalkınma Bankası Can İbrahimoğlu Konferans Salonu’nda beş gün boyunca sürecek konferansa tüm halkın ve basının davetli olduğu kaydedildi.

Bu haber toplam 2660 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,