1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: Gerçek bir lider icazet almaz!
Siber: Gerçek bir lider icazet almaz!

Siber: Gerçek bir lider icazet almaz!

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Tıp Haftası nedeniyle hem hastanelere hem de Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’ne ziyarette bulundu.

A+A-

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, bazı kişilerin  halka öğrenilmiş çaresizlik aşıladığını, halkın özgüvenini sarstığını söyleyerek, “Gerçek liderler, halkını korkuya sevk etmez, icazet almaz, özne olurlar. Benim için esas olan halkımızın menfaatidir” dedi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Tıp Haftası nedeniyle hem hastanelere hem de Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’ne ziyarette bulundu.

Siber, ilk olarak Gazimağusa Devlet Hastanesi’ni, ardından Kunter Güven Hastanesi, Yaşam Hastanesi ve Gazimağusa Tıp Merkezi, Lefkoşa Devlet Hastanesi ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’ni ziyaret etti.

Hastane yetkilileriyle görüşen Siber, sorunları dinledi ve bir sağlıkçı olarak bazı tespitlerde bulundu.

Tabipler Birliği ziyaretinde Başkan Filiz Besim ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Siber, birliğin faaliyetlerini takip ettiğini, toplumsal konularda ortaya koydukları tespitleri beğeniyle izlediğini söyledi. Siber, sağlık gibi insanı birinci derecede ilgilendiren bir alanın, daha köklü adımlarla desteklenmesi ve medeni ülkeler seviyesine çıkarılmasını temenni etti.

Yaşamı boyunca aldığı her görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirdiğini, çalışmaktan hiç yorulmadığını ve özellikle ekip ruhuyla çalışmaya çok değer verdiğini belirten Siber, halkının ve ülkesinin yararına olan her işi başarma azmi duyduğunu ve her konuda engelleri aşmanın yollarının bulunabileceğini söyledi.

Petrol dolum tesisinin iptalini örnek göstererek, bu tesisin halk yararına olmadığı için iptal edilmesinde kararlı bir duruş sergilediğini ve karşılarına çıkan tüm zorluklara rağmen iptali gerçekleştirdiklerini kaydeden Siber, "Kararlılık ve sonuca ulaşma azmi halkımız yararına olan tüm işlerde temel prensibimdir. Başarının sırrı da budur. Bu konularda ne geçmişte taviz verdim ne de gelecekte taviz veririm. Bazıları sürekli ‘bizden bir şey olmaz, biz başaramayız, başkaları bizi idare eder’ şeklinde halkımıza öğrenilmiş çaresizlik aşılamaya çalışıyor. Gerçek bir lider, halkının özgüvenini yükseltir, halkı endişeye korkuya sevk etmez. İcazet almaz, özne olurlar" dedi.

“MÜZAKERE MASASI YENİDEN KURULACAK”

Siber göreve gelmeleri halinde müzakere masasının yeniden kurulacağını, bunun için uygun ortamın olduğunu da kaydetti.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin bugün adada olduğunu, taraflarla görüşüp nabız yoklayacağını kaydeden Siber, Kıbrıs’ın kuzeyinde seçimlerin ardından yeni bir irade oluşacağını ve bu değişimin müzakere masasına da etki edeceğini vurguladı.

Navtex’in 6 Nisan’da son bulacağını, ENİ’nin araştırmaları bir süre durduracağını ifade eden Siber, güç politikalarından vazgeçilmesi halinde kısa süre içinde çözüme ulaşmanın mümkün olacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığına seçilmesi halinde, Maraş konusu başta olmak üzere güven artıcı tüm önlemleri daha önce de belirttiği gibi destekleyeceğini ve yeni fikirlerle masaya geleceğini kaydeden Siber, alışılmışın dışında bir yol izleneceğini, elli yıldır Kıbrıs sorunu konusunda söylenecek her şeyin söylendiğini artık icraat zamanı olduğunu kaydetti.

Siber, “Halkımın gücünü yanımda hissederek, zamana oynamadan, halkımızın iradesini sonuca ulaştırmak için çözümü gerçekleştirip, barışı inşa etmek için masaya oturacağız” dedi.

Göreve gelmesi durumunda, dünyada barış süreçlerinde uygulanan bazı yöntemleri hayata geçireceklerini kaydeden Siber, “19 Nisan’dan sonrası için umutluyum. Atılım Çalışma Grubu proaktif ve barışçıl yollarla sorunun çözümüne yönelik sonuç alıcı çalışmalar yapacak. Eski sorunlara yeni çözümler getireceğiz” şeklinde konuştu.

(tak)

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur