1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: Geleceğimizi kurtaracak olan şey üretimdir!
Siber: Geleceğimizi kurtaracak olan şey üretimdir!

Siber: Geleceğimizi kurtaracak olan şey üretimdir!

Siber fabrikalarda çalışan emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

A+A-


Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, bir halkın varlığını sürdürmesinde en önemli aracın üretim olduğunu, üretimden kopan halkın köklü bir kalkınma planıyla desteklenmesi ve yeni üretim politikalarıyla geleceğimizi yeniden çizmemiz gerektiğini söyledi. Siber, “Dünyaya biz varız, buradayız diyeceksek, kendi kendimizi yönetip refah sağlayacaksak önce köylüyü, üreticiyi kalkındırmalı, üretim kaynaklarını harekete geçirmeli, mekanizmalar kurmalıyız” dedi. Bunun için tepeden tırnağa herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, dün Güzelyurt bölgesine bir gezi düzenledi. İlk olarak Cypfruvex tesislerini ziyaret eden Siber, fabrikaları gezerek çalışanlarla görüştü. Siber ayrıca fabrikalarda çalışan emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutladı ve kadınlara çiçek takdim etti. Cumhurbaşkanlığı'nda kadına yönelik çalışma grubu oluşturulacağını ve kadının her alanda güçlendirilmesi için çalışmalar yapılacağını söyleyen Siber, etkin projelerle kadınların karar alma mekanizmalarına dahil edileceğini vurguladı. Bölgedeki fabrikalara da giden Siber, Türk Barış Kuvvetleri Gazileri Derneği’ni de ziyaret etti. KIB-TEK Güzelyurt Bölge Amirliği’ni de ziyaret eden Siber, daha sonra Gemikonağı’na geçerek sanayi bölgesi ve Gemikonağı çarşı esnafıyla görüştü. CTP-BG adayı Dr. Sibel Siber’e gezileri esnasında CTP-BG Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, CTP-BG Güzelyurt milletvekilleri , Mehmet Çağlar, Armağan Candan, Hüseyin Erçal, CTP-BG eski milletvekili Mehmet Civa, Kadın Örgütü Güzelyurt İlçe üyeleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

ENGELLER BİR BİR KALKACAK

Ziyaretleri sırasında CTP-BG cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, ülke olarak yerli üretime destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kıbrıs Türk halkının çalışkan ve üreten bir toplum olduğunu bunu yeniden hatırlayıp toprağa sarılmamız gerektiğini vurgulayan Siber, “Dünyaya biz varız, buradayız diyeceksek, kendi kendimizi yönetip refah sağlayacaksak üreticiyi ve üretim kaynaklarını harekete geçirmeli, mekanizmalar kurmalı, onları etkin kullanmalı ve neler yapabileceğimizi dünyaya yeniden göstermeliyiz” dedi. Cumhurbaşkanı olması halinde ambargolar ve izolasyonların kalkması için çalışacağını dile getiren Siber, Kıbrıs Türk halkının hayat damarlarını tıkayan engelleri aşmak için aday olduğunu, denenmemiş bütün yolları deneyeceğini, uluslararası alanda sesimizi ve haklılığımızı duyurmak için toplum lideri statüsünü sonuna kadar kullanacağını söyledi.

GEÇEN 5 YILDA BAŞARI ÖYKÜSÜ YOK

Kıbrıs müzakerelerine de değinen CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Cumhurbaşkanlığında geride bırakılan beş yılda aktif ve etkin bir liderlik sürdürülmediğini ve hiçbir başarıya imza atılmadığını söyledi. Bu nedenle halka endişe verici açıklamalar yapıldığını, halkımıza gelecekle ilgili karamsar tablolar çizildiğini, elde haritalar köyler gezildiğini ve bu şekilde seçim kazanılmaya çalışıldığını vurguladı. Siber, eski yönetmelerle ve statükonun yaratıcılarıyla değişimin gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur