1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “SİBER” ENERJİ
“SİBER” ENERJİ

“SİBER” ENERJİ

Tarihi mitinglere sahne olan İnönü Meydanı’nda dün akşam bir kez daha tarih yazıldı. CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sibel Siber’in mitingi, binleri meydana topladı.

A+A-

YENİDÜZEN(Özel)

İnönü Meydanı yeşil- beyaz bayraklarla süslendi, balonlarla şenlendi. CTP-BG bayrakları ve Dr. Sibel Siber posterleri ile donatılan meydan, konuşmalar öncesi kısa konserle adeta bir şölene tanıklık etti.

Binler ‘Sibel Siber Saraya’ dedi…
İnönü Meydanı’na sığmayan binler ‘Sibel Siber Saraya’ sloganları ile Lefkoşa’yı inletti, 19 Nisan’da değişim, çözüm ve barış için kararını verdi.

İlçelerden akın akın Lefkoşa’ya gelen konvoylar Kuğulu Park’ta buluştu, bir coşkuyla İnönü Meydanı’na girdi.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Eski Başbakan ve eski Genel Başkan Ferdi Sabit Soyer, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Başbakan, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun konuştuğu mitingde, CTP-BG’nin tüm yetkili isimleri, bakanları, milletvekilleri, belediye başkanları, örgüt başkanları, eski, yeni tüm yöneticileri Sibel Siber etrafında toplandı. 

Erk: “Birleşik Kıbrıs’ta barış içinde yaşamak yolumuza çıktık”
İnönü Meydanı’ndaki dev mitingde ilk sözü CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk aldı.  Tüm ilçelerden gelen meydandaki binleri selamlayan Kutlay Erk, “Merhaba baskı rejimlerinden korkmayanlar, en güzel günleri isteyenler, emekçiler, Kıbrıs’ta barış engellenemez diyenler, ilericiler, devrimciler, bütün Kıbrıslı Türkler merhaba” sözleriyle konuşmasına başladı.

Eroğlu’nun ‘Talat’ın bıraktığı yerden devam edeceğim’ sözleriyle göreve başladığını anımsatan Erk, “5 yıldır hiçbir şey yapmadı. 5 yıl görüşür gibi yapanlar şimdi 2 yılda çözerim diyorlar. 5 yılda çözemediğini 2 yılda nasıl çözeceksin. Sana da, seninle beraber olan yardımcına da bir 5 yıl daha yok. Bir trafik kazasına daha izin yok” şeklinde konuştu.

Erk şöyle devam etti:
“Biri de bu ülkede hiçbir şey değişmez deyip gitti, kitap yazdı, yurt dışı gezdi. Kıbrıslı Türkler bu süreçte ne mücadeleler verdi, o yoktu. Ansızın çıkageldi ama seçilmezsem yine giderim diyor. Elimi sizin için taşın altına sokmam diyor. Bizi böyle bırakıp gidenlere 5 yıl yok”.

Kıbrıslı sorununu çözecek yeni bir lidere ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Erk, “Bizim gelecekle, Avrupa Birliği’yle, dünyayla, gelecekle randevumuz var. Birleşik Kıbrıs’la randevumuz var. Bu randevuya gitmek için Pazar günü oy kullanacağız” şeklinde konuştu.

Erk, “Birleşik Kıbrıs’ta barış içinde yaşamak için bu akşam yürüyüşümüzü başlattık, randevumuza yetişeceğiz. Dünya bizi ve Sibel Siber’i bekliyor. Pazar günü Sibel Siber’i Cumhurbaşkanı seçmek için sandığa gideceğiz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Soyer: “1956 model Chevrolet model zihniyetlere haykıralım… ‘Kıbrıs’ta barış engellenemez!’ ”
Mitingdeki konuşmasında, ‘Sevgi, barış, kardeşlik, demokrasi ve yurt sevgisi korlarının küllenmesine izin vermeyen’ kalabalığı selamlayan eski Başbakan ve eski CTP-BG Genel Başkanı, Mağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, meydanı dolduran binleri coşturdu.

“İnönü Meydanı’nın ruhu, enerjisi bitti diyenlere ‘varız be, buradayız be’ demek için kaldırın ellerinizi cibbana yapalım” diyen Soyer’e kalabalık ellerini havaya kaldırıp el çırparak karşılık verdi.

Soyer, “Geçmişin düşmanlıklarının, geleceğin aydınlığına gölge düşürmesine izin vermemek için, halkın temel çıkarlarını merkezine koyarak, diyalog kurarak, uzlaşarak demokrasinin olgun noktasını üretmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Saraya Dr. Sibel Siber’i taşıyacağız… İncelik gelsin, zarafet gelsin, birleştiricilik, sevgi, saygı gelsin” diyen Soyer’in, Eroğlu’nun ‘Kıbrıs’ta barış engellenemez sloganı demode oldu’ sözlerini anımsatması üzerine meydan bu sloganla inledi.

“1956 model Chevrolet model zihniyetlere, dünyaya haykıralım, Kıbrıs’ta barış engellenemez” diyen Soyer, sözlerini “Pazar günü sandığa gidin, oy pusulasında CTP-BG amblemi altındaki kutucuğa mührü vurun bir da usul usul üfürün ki tepsersin” ifadeleriyle tamamladı.

Talat: “Süreci benim bıraktığım yerden aldı, bataklığa götürdü”
Mitingde söz alan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yeni bir dönemece varıldığına işaret ederken, artık ‘çözümsüzlük çözümdür’ diyen zihniyetin tarihin çöplüğüne gönderme zamanı geldiğine vurgu yaptı.

“Talat’ın bıraktığı yerden devam edeceğim diye Genel Sekreter’e mektup yazdı. Süreci benim bıraktığım yerden aldı, tıkadı, bataklığa götürdü” diyen Talat, birçok yazarın Anastasiades’in masaya dönmeye çağırdığını, Anastasiades’in masaya dönmesinin de şart olduğunu ancak daha da önemlisinin o masada Eroğlu’nun olmaması gerektiği olduğunun altını çizdi.

Barış sürecinin motor gücünün Kıbrıslı Türkler olduğuna vurgu yapan Talat, çözüm isteyen bir liderin masada olmasının önemine işaret etti.

“Eroğlu bir 5 yılımızı kaybettirdi, bu 5 yıl Kıbrıslı Türkler’e çok pahalıya mal oldu.
Kıbrıslı Türkler bunun hesabını soracak. Birinci turdan Eroğlu’nu göndereceğiz” diyen Talat, “Gün geldi, bu dönemeci çok güzel bir şekilde dönmemiz ve bu süreci başarı ile sonuçlandırmamız gerekiyor. Pazar günü Siber’i cumhurbaşkanlığına taşıyacağız” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Yorgancıoğlu: “Bir tarih yazıyorsunuz… Kıbrıs’ın ilk kadın Cumhurbaşkanı’nı seçiyorsunuz”
“Bir dönem açmak için kararlılıkla hoş geldiniz” sözleri ile kalabalığı selamlayan Başbakan, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, 19 Nisan’da halkın çalınan 5 yılının geri alınacağına vurgu yaptı.

Yeni bir döneme başlanacağına ve bu dönemin de aydınlık olacağına işaret eden Yorgancıoğlu, bu dönemin Kıbrıs sorununun çözüleceği bir dönem olacağının altını çizdi.

“Bu akşam birilerini derin rüyalarından uyandırdınız, gerçek dünyaya uyandırdınız... 19’unda rüyalarının biteceğini onlara hatırlattınız” diyen Yorgancıoğlu, “Söz konusu Kıbrıs sorununun çözümü, Kıbrıs Türk Halkı’nın geleceği, güvenliği, çalınan 5 yılımızın geri alınması, mutlu bir gelecek, uluslar arası hukukun içine girmemiz olunca bilirim ki nerede olursanız olun görevinizi yapmaya gelirsiniz, işte CTP’lilik budur” şeklinde konuştu.

Yorgancıoğlu’nun ifadeleri devamla şöyle:
“Bizim yüreğimiz insan sevgisi ile dolu, kalplerimiz demokrasi ile atmaktadır. 19 Nisan’da biz bu işi bitireceğiz. Yeni dönemde gençlerimizin, kadınlarımızın, halkımızın çok daha katılımcı olacağı bir süreç başlayacak. Sibel Siber’in cumhurbaşkanlığında Kıbrıs sorununun çözüleceği bir dönem olacak. Bir tarih yazıyorsunuz. Kıbrıs’ın ilk kadın Cumhurbaşkanı’nı seçiyorsunuz”.

Siber: “Bu seçim, en iyisini ben bilirim diyenlerle takım ruhu arasında”
Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a, adanın dört bir tarafından gelip meydanı dolduran binleri selamlayan CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, 19 Nisan’daki seçimin, çocukların, gençlerin, kadınların, annelerin, babaların, ülkenin seçimi olduğunu vurguladı.

“Biz karar verdik, işte meydan, işte karar. Biz karar verdik değiştireceğiz” diyen Siber, İnönü Meydanı’nda bir tarihin daha yazıldığına işaret etti.

Siber’in ifadeleri devamla şöyle:
“Biz çözeceğiz, çünkü bizim enerjimiz var. Bu seçim köhne zihniyetle, yeni bakış açısı arasında, bu seçim, egosu yüksek, en iyisini ben bilirim diyenle takım ruhu arasında. Bu seçim kibirle, agresiflikle, mütevazılık ve içinizden birinin arasında. Bu seçim ‘ben’ seçimi değil, bizim seçimimiz, ülkemizin, halkımızın seçimi.

Bu seçim aş korkusu, iş korkusu verenlerle, demokrasi, kardeşlik, sevgi arasında.
Farklı hikayelerden ortak geleceğe yürüyeceğiz. Biz olduk… Biz olmamızı engelleyerek bu kadar zamandır seçin kazandılar ama artık bitti. Bu köhne zihniyet tarihe karışacak.

Biz seçim kampanyamızı ego, endişe üzerine kurmadık, ‘ben bilirim’ demedik, ekibimiz bilir dedik. Biz karar verdik. 19 Nisan’da güzel bir rüzgar esecek, ülkemize barış, çözüm getirecek. Çocuklarımız göz etmeyecek. Biz çalışkanız, varız, kendi kimliğimizle dünyanın bir parçası olacağız. Kararlıyız…

Korku salarak değil, vizyonla, projelerle geliyoruz, dinamik, aktif projelerle geliyoruz. 19 Nisan’da verilmeyen her oy, ‘böyle gelmiş, böyle gider’e onaydır. Oyumuzu verelim, yeni ve güzel bit başlangıca merhaba diyelim”.

Bu haber toplam 2468 defa okunmuştur