1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Siber Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konuştu
Siber Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konuştu

Siber Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konuştu

Siber, kendisine sorulan bir soru üzerine, son seçimlerden bu yana bulunduğu her ortamda cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağının sorulduğunu; bunun da kendisine böyle bir isteğin var olduğunu hissettirdiğini belirtti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, halktan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması yönünde somut bir istek gelmesi halinde, bu sorumluluktan kaçmayacağını dile getirerek, konuyla ilgili kararı parti yetkili organlarıyla birlikte vereceğini belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bugün Meclis Mavi Salon’da bir basına toplantısı düzenleyerek, Meclis’in bir yıllık performansının özetini sundu.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Siber, kendisine sorulan bir soru üzerine, son seçimlerden bu yana bulunduğu her ortamda cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağının sorulduğunu; bunun da kendisine böyle bir isteğin var olduğunu hissettirdiğini belirtti.

Mesleğini çok seven ve aktif çalışan bir doktorken topluma katkı sağlamak için siyasete girmeye karar verdiğini anlatan Siber, 2009’da milletvekili seçildiğini  ve  iki buçuk üç ay Başbakanlık yaptığını hatırlattı.

“Hiçbir makama talip olmadım makamlar benim için bir araçtır” diyen Siber, hangi göreve gelirse gelsin o görevle ilgili büyük bir sorumluk duyduğunu anlattı.

Başbakanlık yaptığı dönemde omzunda büyük bir sorumluluk hissettiğini ifade eden Siber, şimdi de görevine aynı sorumlulukla devam ettiğini dile getirdi.

Son seçimlerden bu yana bulunduğu her ortamda cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağının sorulduğunu; bunun da kendisine böyle bir isteğin var olduğunu hissettirdiğini belirtti.

Halkın güven duygusunun kendisini çok mutlu ettiğini ve hangi görevde olursa olsun bu güveni güçlendirmek için çalışacağını anlatan Siber, “Halktan bu yönde somut bir istek olduğu takdirde bu sorumluluktan kaçmam” dedi.

Bu konuda karar alırken partisi, parti tabanı ve parti yetkili organlarıyla hareket edeceğini ifade eden Siber, böyle bir sorumluluğu almaktan gurur duyacağını dile getirdi.

Halkın talebine rağmen parti yetkili organlarının adaylığını onaylamaması halinde ne yapacağı sorulan Siber, siyasi partilerin halk için çalıştığını söyleyerek, partisinin halkın isteği yönünde bir aday çıkaracağına olan inancını dile getirdi.

KKTC’nin uluslararası hukukun parçası olması ve Kıbrıs’ın barış adası haline dönüşmesinin en büyük motivasyonu olduğunu kaydeden Siber, “Gayet mutlu olduğum mesleğimi yaparken hep ülkem için gaile çektim, bu gaile beni burarla getirdi. Halkın desteği devam ederse bu devam eder. Hayır denirse biter” diye konuştu.

Milletvekili olarak bağlı olduğu Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in yapacağı kamuoyu yoklamalarının kendisi lehine çıkmaması halinde aday olmayacağını dile getiren Siber, sorulan bir soru üzerine kendisinin bu amaçla bir anket yaptırmadığını söyledi.

Aday olma düşüncesini parti yetkili organlarıyla paylaşıp paylaşmadığı sorulan Siber, bu konunun sıkça basında yer aldığını, bu nedenle parti yetkili organlarıyla çeşitli zamanlarda konuyu görüştüğünü de sözlerine ekledi (TAK)

Bu haber toplam 2199 defa okunmuştur