1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şht. Ertuğrul İlkokulu'ndaki GREVE devam
Şht. Ertuğrul İlkokulundaki GREVE devam

Şht. Ertuğrul İlkokulu'ndaki GREVE devam

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Şht. Ertuğrul İlkokulu’ndaki grevine devam ediyor.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Şht. Ertuğrul İlkokulu’ndaki grevine devam ediyor.
Sendika dün yaptığı basın açıklamasında, “Eğitim Bakanlığı yetkilileri ilgili okulumuzla alakalı üçüncü kez hazırlanan denetim raporunun son paragrafını basına açıklamıştır. Bu yapılan açıklama tam bir komedidir” dedi.
Açıklamada, “Görüşme yapmak üzere çağrı bile yapmayan, kelime oyunları ile halkımızı yanıltacağını zanneden Eğitim Bakanlığı, ne Şht. Ertuğrul İlkokulu'ndaki sorunları ne de eğitimin sorunlarını anlamadığını ortaya koymaktadır” ifadesinde bulunuldu.
KTÖS, “Grevimiz karşı tarafta nitelikli eğitim iradesi görünceye, uzlaşı kültürü ve iletişim kanalları oluşturuluncaya, yasalara ve insanlara karşı saygı ortaya çıkıncaya kadar devam edecektir” açıklamasında bulundu.


“Savcılık derhal bu ihbarı değerlendirmeli”

KTÖS tarafından yapılan açıklamanın devamı şöyle:
“Şht. Ertuğrul İlkokulu'nda yaptığımız grevi, tüm ülkeyi esir alan yarışmacı sınav anlayışından, adam kayırmacı ganimet düzeninden, özel ders ve dershane piyasasından ve özelleştirme saldırılarından farklı görmemekteyiz.  Grev ve Referandum Yasası'na aykırı yasadışı bir şekilde faaliyetler içinde olduğunu itiraf eder nitelikteki Bakanlık açıklamasının kendi kendini ihbar niteliği taşıdığı aşikârdır. Savcılık derhal bu ihbarı değerlendirmelidir.
Ayrıca kendi okullarındaki ve işyerlerindeki sorunları çözmekten uzak bununla birlikte sorun çözmek adına karar verecek yetkinlikte bulunmayan Eğitim Bakanlığı, üzerindeki baskıları azaltmak adına sorumluluktan kurtulmanın yollarını aramaktadır.

Çalışma Bakanlığı'nı yardıma çağırarak üzerine düşen diyalog süreçlerini üzerinden atmaya çalışmasına rağmen sendika tarafı olarak hiçbir diyalogdan kaçmadığımızın iyice anlaşılmasını istiyoruz.
Tüm bu olumsuzluklara karşın Çalışma Bakanı'nın girişimlerini olumlu karşıladığımızı Uzlaştırma Kurulu çağrısına katılacağımızı ve her türlü platformda sorunu çözmek için çalışacağımızı ve haklı mücadelemizi savunabileceğimizi tüm kamuoyuna duyurmak isteriz. Pazartesi yapılacak toplantıda hazır bulunacağız.

Grev devam edecek

“Önceki denetim raporlarını uygulamayan, uzlaşılan ve imzalanan protokollere uymayan, zamanında karar alamayan, sorunu erteleyerek kangrenleşmesine sebep olan, grevdeki öğretmenleri görmezden gelen, grevi kırmak için yasadışı girişimlerde bulunan ve diyalogtan kaçan taraf biz değiliz. Konuyu aylardır sürüncemede bırakan Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerimizin eğitimini zerre kadar düşünmediği görülmektedir. Sendika tarafı olarak sürekli zaman tanımamıza ve eylemle grevlerimizi ertelememize rağmen süreç hiç bir şekilde sağlıklı yürütülememiştir. Eğitim Bakanlığı'nın alacağı bir dizi kararla kısa sürede halledilebilecek bir meseleyi kişisel ve siyasi ilişkiler; çözülemeyecek noktaya taşımaktadır.

Grevimiz karşı tarafta nitelikli eğitim iradesi görünceye, uzlaşı kültürü ve iletişim kanalları oluşturuluncaya, yasalara ve insanlara karşı saygı ortaya çıkıncaya kadar devam edecektir.” TAK

Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur