1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda da grev var!
Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda da grev var!

Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda da grev var!

KTÖS’ün Gönyeli İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’ndaki grevi bugün de devam edecek…

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Semen Saygun, bugün27 okuldaki öğretmen eksikliğine farkındalık yaratmak adına Gönyeli İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’ndaki uyarı grevlerinin devam edeceğini duyurdu.

Saygun yaptığı yazılı açıklamada, Öğretmenler Yasası çerçevesinde okul içerisindeki görev, hak ve sorumlulukların yerine getirilmesi için ve gerekli düzenlemenin yapılarak ders programlarının, ders dağılımlarının, ders çizelgelerinin hazırlanarak asılması için bugün 08.00-11.00 saatleri arasında Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda da uyarı grevi olacağını kaydetti.

Yedikonuk İlkokulu ve Gönyeli İlkokulu Okul Aile Birlikleri’nin eylemlerine destek!

Saygun ayrıca, bugün saat 11.00’de Yedikonuk İlkokulu ve Gönyeli İlkokulu Okul Aile Birlikleri’nin öğretmen eksikliğini dolayısı ile gerçekleştireceği eylemlere sendikalarının destek vereceğini ifade ederek, Gönyeli İlkokulu’ndaki grevin 11.20-12.40, Gülen Yüzler Anaokulu’nda ise 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.

Eğitimdeki sorunların çözümü ile ilgili Eğitim Bakanlığı ile yürüttükleri görüşmeler sonucunda, bakanlık yetkilileri tarafından sorunun çözüleceğine dair “söz verilmesinin” yeterli olmadığını belirten Saygun, sorunlara çözüm üretilmesi ve somut adım atılmasının temel talepleri olduğunu vurguladı.
Saygun, temel talepleri gerçekleşinceye kadar mücadelelerine kararlı bir şekilde devam edeceklerini duyurdu.  (tak)

Bu haber toplam 1702 defa okunmuştur