1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şht. Ertuğrul GERİLDİ
Şht. Ertuğrul GERİLDİ

Şht. Ertuğrul GERİLDİ

Grevde olan ve olmayan öğretmenler arasında tartışma çıktı

A+A-

Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda bu sabah, grevde olan öğretmenler ile grev yapmayanlar arasında yaşanan tartışma büyüyünce okulda gerginlik yaşandı.

Olaylar üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, bazı bakanlık yetkilileri, okulda grev yapan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) temsilcileri, bazı veliler okula gitti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv ve bakanlık yetkilileri, uzlaşı sağlanması ve soruna çözüm bulunması amacıyla okul müdürü Rasiha Erkal ve öğretmenlerle görüşmeler yapıyor.

Okulda yaşanan olaylar üzerine çocukları için endişe duyan aileler de okula giderek, tepkilerini dile getiriyor. Veliler, okulda uzun süren sorunların eğitimi aksattığını, çocukların okula gitmek istemediğini söyleyerek, en kısa sürede yaşanan sıkıntıların giderilmesini talep etti.

 

KTÖS Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Özhür ve Şehit Ertuğrul İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Zehra Özekinci basına açıklama yaptı.

Özekinci, çocukların eğitiminde aksaklıklar yaşandığını, bu sorunların giderilerek eğitimin normal akışına dönmesini istediklerini belirtti. Grev yapan öğretmenlerin öğretmenler odasında oturmaması gerektiğini, okulda 18 öğretmenin grev yaptığını, grev yapmayanlar da bulunduğunu söyleyen Özekinci, tüm bu olaylardan zarar görenin çocuklar olduğunu söyledi.

KTÖS Yönetim Kurlu üyesi Mustafa Özhür ise okulda eğitim kalitesinin artırılması, Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetim raporunun uygulanması amacıyla grev yapıldığını söyleyerek, “Bu okulda bir ilk yaşanıyor bu grev; maaşlar, özlük hakları, ders saati azaltılması için değil, eğitimin kaliteli verilmesi için yapılıyor” dedi.

Okulda kaos yaratan yanlışlıkların giderilmesi ve buna yol açtığını öne sürdükleri okul müdürünün yerinin değiştirilmesini talep ettiklerini belirten Özhür, grevin, sorunların 4 buçuk yılda giderilmemesi üzerine başlatıldığını kaydetti.

(TAK)

 

 

Bu haber toplam 2794 defa okunmuştur