1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Sezona YDÜ damgası
Sezona YDÜ damgası

Sezona YDÜ damgası

Kıbrıs Vakıflar Bankası Basketbol Büyük Erkekler Ligi çekişmeli final serisi ile tamamlandı

A+A-

Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Kıbrıs Vakıflar Bankası Büyük Erkekler Ligi, büyük çekişmeye sahne olan final serisi ile tamamlandı. Seride rakibi Koopspor’a 3-2’lik üstünlük sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) şampiyonluğunu ilan etti.

Üç devre halinde oynanan ve 7 takımın mücadele ettiği normal sezonu YDÜ lider olarak tamamlarken, Koopspor üçüncü olarak Play-off oynama hakkı kazandı. YDÜ Play-off yarı finalinde 1-0 üstünlükle karşılaştığı Girne Üniversitesi’ni mağlup ederek finale yükseldi. Koopspor ise Lefke Avrupa Üniversitesi karşısında oynadığı iki yarı final maçını da kazanarak adını finale yazdırdı.

ÇEKİŞMELİ SERİ

Final serisi büyük bir seyirci topluluğu önünde heyecanı yüksek karşılaşmalara sahne oldu. 0-0 eşitlikle başlayan  YDÜ – Koopspor serisinin RA 25 Spor Salonu’nda oynanan ilk maçını deplasmanda kazanan Koopspor 1-0 öne geçmesine rağmen ikinci maçı aynı salonda YDÜ kazandı ve seri 1-1’e taşındı. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan 3’üncü maçı Koop, 4’üncü maçı da YDÜ kazanınca, kazanılmış 3 maç esasına göre oynanan seri final maçına taşındı.

SON MAÇA BÜYÜK İLGİ

Önceki hafta arasında RA 25 Spor Salonu’nda oynanan serinin son karşılaşmasını salonun kapasitesi üzerinde seyirci takip ederken 4 periyot sonunda rakibini 67-62 yenen YDÜ, 2016 – 2017 sezonu Kıbrıs Vakıflar Bankası Büyük Erkekler Ligi şampiyonu oldu. Final serisinin en değerli oyuncusu ise YDÜ’den Halil Kutruza seçildi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edilirken özellikle YDÜ sporcuları büyük sevinç yaşadı.

Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 315 Sayısı

Adres Kıbrıs 315 Sayısı