1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'ŞEYH EDEBALI' SİYASETİM OLDU
ŞEYH EDEBALI SİYASETİM OLDU

'ŞEYH EDEBALI' SİYASETİM OLDU

Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, siyasi yaşamı boyunca; Şeyh Edebali’nin görüşünden hareketle, insanı merkeze alan bir siyaset izlediğini, izlemeye de devam edeceğini söyledi

A+A-

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda “Büyük Buluşma” adıyla düzenlenen, UBP’nin yanı sıra DP-UG’nin de destek verdiği etkinlikte ‘boş koltuklar’ dikkat çekti

 

Ayşe GÜLER

Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, seçim kampanyasını dün başlattı. Eroğlu, “Birlikte Güvenle, Birlikte İleriye” sloganıyla saat 16:00’da başlaması planlanan etkinlik, yarım saatlik gecikmeyle saat 16:30’da başladı.
Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda “Büyük Buluşma” adıyla düzenlenen etkinliğe Ulusal Birlik Partisi’nin yanı sıra Demokrat Parti Ulusal Güçler de destek verdi.
Salona ilk olarak saat 16:45 sıralarında Başbakan Yardımcısı, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş geldi. Salonun girişinde UBP’li ve DP-UG’li kadınların oluşturduğu koridordan içeriye giren Denktaş, etkinliğe katılan vatandaşlarla tokalaştı.
Denktaş’ın ardından salona UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün gelerek, DP ve UBP’lileri selamladı.


Meral Eroğlu düşme tehlikesi yaşadı

Denktaş ve Özgürgün’ün ardından salona gelen saat 17:00 sıralarında Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Dr Derviş Eroğlu geldi.
Eşi Meral Eroğlu ile el ele salona gelen Eroğlu’nun çevresinde korumaları ve partililer tarafından adeta ‘etten duvar’ örüldü. Basın yaşananlar karşısında görüntü almakta zorlandı, zaman zaman arbede yaşandı.
Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu da düşme tehlikesi yaşadı.
Partililer ve salon içerisinde kendilerine ayrılan yerde bekleyen engelliler ile tokalaşan Eroğlu, tribünlerde kendisine ayrılan yere gitti.

5 yıllık süreç sinevizyonla anlatıldı
Etkinlik, Eroğlu’nun 5 yıllık cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili sinevizyon gösterisi ile başladı.
Gösterinin ardından Eroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına destek veren UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın UBP ve DP’lilere seslenişi sinevizyon gösterisi ile DP ve UBP’lilere paylaşıldı.

Özgürgün ve Denktaş ‘neden destek verdiklerini’ anlattı
Sinevizyon gösterisi ile ilk olarak UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, neden Eroğlu’na destek verdiğini anlattı.
Özgürgün, Eroğlu’nu ‘tek lider’ olarak gördüklerini ve bu yüzden 6 ay öncesinden cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması yönünde çağrıda bulunduklarını belirtti.
Önümüzdeki 1 veya 2 yıl içerisinde Kıbrıs Sorunu ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanacağını belirten Özgürgün, tecrübe ve deneyime ihtiyaç olduğunu, bu tanımların Eroğlu’na uyduğunu dile getirdi.
Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ise Eroğlu’nun arkasında birleşerek geleceği korumak istediklerini söyledi.
Denktaş, “parti hesabı yapmadan, geleceğe nasıl emin adımlarla yürürüz, onun hesabını yapıyoruz. Geleceğe güvenle bakabilmek için Eroğlu” dedi.


Eroğlu: “Maraş’ı çözmek için değil, Kıbrıs Sorunu’nu çözmek için adayım”
Eroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turdan kazanacağını savundu, bu yönde vatandaşlardan destek istedi.
Kıbrıs müzakerelerinde adil bir sonuca gidebilecek tecrübe ve bilgi birikimine sahip tek aday olduğunu öne süren Eroğlu, vatandaşlara sandıktan çıkacak yüzde 55 oy ile değişimin ne olduğunu göstermesini istedi.
Maraş’ı çözmek için değil, Kıbrıs Sorunu’nu çözmek için aday olduğunu söyleyen Eroğlu, bir ideoloji uğruna bir kesimin Cumhurbaşkanı olmadım, olmayacağım” dedi.
Eroğlu, “Sonuç almak politik vaatler ve siyasal maceracılıkla olmaz. Bu emanet ağırdır, devlet adamı ciddiyeti gerektirir” diye konuşarak, “cumhurbaşkanlığı makamının anayasal yetkilerini kullanarak toplumumuzun ilerlemesine katkı sağlayacak tek adayım” dedi.
“Bugün hükümetin büyük ortağının üyesi olan ve yasama organının başında bulunan aday, iç politik sorunlara makamında çözüm üretmek yerine, popülist söylemlerle bu sorunları çözme vaadini Cumhurbaşkanı seçilmesi ile ilişkilendiriyor” diyen Eroğlu, “Daha Cumhurbaşkanlığı makamının anayasal sorumluluklarını, görev ve yetkilerini tam kavrayamayan, memleketi yönetmekle başka işleri karıştıranlar var” şeklinde konuştu.

“Çözüm konusundaki yapıcı ve proaktif tutumunu sürdürmeye devam edeceğiz”
Önümüzdeki 5 yıllık dönemde ekibi ve vatandaşlarla Kıbrıs sorununa müzakereye dayalı bir çözüm konusundaki yapıcı ve proaktif tutumunu sürdürmeye devam edeceğini söyledi.
Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısı, görüşmeci heyeti, danışma kuruluna yeni isimler ekleyeceğini kaydederek, “Görüşmelerin zaman takvimi olmaksızın sonsuza dek devam edemeyeceğini muhataplarımıza ve dünyaya bir kez daha anlatılacağız” dedi.
Kamu diplomasisi yoluyla gerçeklerin daha yoğun girişimlerle içte ve dışta anlatılmasına devam edileceğini savunan Eroğlu, Türkiye ile tam bir işbirliği ve uyum içinde hareket etmeye devam edeceklerini kaydetti.


Eroğlu’nun konuşmasından satır başları

• Eroğlu’nun konuşmasını yaptığı sırada etkinliğe katılan vatandaşlara “bir çözümde yüzlerce göçmenin olmasını istiyor musunuz?” şeklinde soru sorması üzerine sahne önündeki kişilerin ‘evet’ diye bağırması dikkat çekti.
• “Maraş’ı çözmek için değil, Kıbrıs Sorunu’nu çözmek için adayım”
• “Ben hiçbir vatandaşım hakkında başkalarının yorum yapmasına, karar vermesine izin vermem”
• “Başladığım Müzakereci görevini nihai sonuca ulaştırmak, Kıbrıs sorununu çözmek için yeniden adayım”
• “Seçimler üst üste geldi, şuna canımız sıkıldı, buna kırgınız, küskünüz deme lüksümüz bu önemli süreçte yok. Böyle bir hakkımız yok.”
• “Ben herkesten, her kesimden oy istiyorum. Herkesin Cumhurbaşkanı olmaya,  halkıma hizmete  devam edeceğim. Bir ideoloji uğruna bir kesimin Cumhurbaşkanı olmadım, olmayacağım”
• “Siyasi yaşamım boyunca; Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın“ görüşünden hareketle, insanı merkeze alan bir siyaset izledim, izlemeye de devam edeceğim”

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2969 defa okunmuştur