1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Sevgiliye Doğum Gününde Hangi Çiçek Alınır? (Öneriler)
Sevgiliye Doğum Gününde Hangi Çiçek Alınır? (Öneriler)

Sevgiliye Doğum Gününde Hangi Çiçek Alınır? (Öneriler)

Yılın en önemli günü geldi çattı. Bir tanecik sevgilinizin doğum gününden bahsediyoruz tabii. 

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

 

Yılın en önemli günü geldi çattı. Bir tanecik sevgilinizin doğum gününden bahsediyoruz tabii.  sevgilinizi mutlu etmek istediğimiz ve ona hediyeler alıp çiçekler gönderdiğiniz yılın birçok günü olabilir ancak bu günlerden hiçbiri sadece ona özel değildir Sevgililer Günü, Anneler Günü, Öğretmenler Günü ve hatta yıldönümünüz dahi en az 2 kişi özeldir. Fakat doğum günleri öyle değildir. Bugün yalnızca sevgilinize adanmıştır ve bu hassasiyet ile kutlanması gerekir.

Sevgiliniz için onun doğum gününde hangi çiçeği alacağınız konusunda kararsızlık yaşıyorsanız tam da olmanız gereken yerdesiniz. Sevgiliye doğum gününde alınacak çiçeğin bazı püf noktaları ve dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Eğer sevgilinizin birlikte kutladığınız ilk doğum günüyse göndereceğiniz çiçek uzun yıllar boyunca hatırlanacaktır. Bu sebeple ekstra bir hassasiyet göstermeli ve hafızalara kazınacak bir tercih yapmalısınız.

Eğer sevgiliniz ile birlikte olduktan çok kısa süre sonra sevgili olduysanız ve hangi çiçekleri daha çok sevdiğini bilmiyorsanız ilk tavsiyemiz sizin de tanıdığınız bir yakın arkadaşına sormanız. Eğer elinizde böyle bir seçenek yoksa mevsime en uygun, taze kesme çiçekler ile hazırlanmış bir aranjman gönderin. Şimdi gelelim sevgilinize doğum gününde gönderebileceğiniz çiçeklere.

Lilyumlar

Lilyumlar bir diğer adı ile zambaklar sevgiliye doğum günü için alınabilecek en güzel çiçeklerden biridir. Bunun iki sebebi vardır; birincisi lilyumlar gerçekten çok güzel kokarlar. Bir diğer sebep ise gerek pembe olsun gerek beyaz olsun lilyumların bir araya geldiklerinde oluşturdukları enfes görünümdür. Lilyumları tek başına ya da başka çiçekler ile birlikte hazırlanan arajmanlarla sevgilinize gönderebilirsiniz.

Güller

Güller birçok kadının favori çiçekleri arasında yer alır. Sevdiğinizin favori rengine sahip güller ile oluşturulmuş kucak dolusu bir buket ona doğum günü için harika bir başlangıç yapmamıza yardımcı olabilir. Kırmızı, beyaz, pembe, sarı, turuncu ve hatta siyah güller ile sevgiliniz için etkileyici aranjmanlar hazırlatabilirsiniz. 2 yıla kadar solmadan kalabilen özel üretim ‘solmayan güller’ de sevgiliniz için tercih edebileceğiniz çiçek tasarımlarından.

cc-046.jpg

Laleler

Mevsimi'nin en güzel çiçeği lale, duru görünümü ve dimdik duran gövdesi ile adeta inatçı ve güçlü bir kişilik sergiler. Her kadının sevdiği çiçeklerdendir lale. Bir buket sarı lalenin eritemeyeceği kalp sayısı çok azdır. Eğer sevgilinizin doğum günü lale mevsimini yakalıyorsa, ona taze ve duru bir buket lale hediye edebilirsiniz.

 

Menekşe

Menekşe, mavi ve mor arasında gidip gelen etkileyici rengi ile bilinir. Güzel gözlü kadınların gözlerini tasvir etmek için kullanılır. Siz de gözlerinde menekşeler gördüğünüz sevdiğinize menekşe hediye edebilirsiniz.

Frezya

Bahar ayının mis kokulu çiçekleri olan frezyalar rengarenk formları ile yazın gelişini müjdelerler .Siz de kış sonu ya da bahar aylarında dünyaya gelen sevgiliniz için frezyalar ile oluşturulmuş buketleri tercih edebilirsiniz.

Bunlara ek olarak orkide başta olmak üzere çiçekli saksı bitkileri, sukulentler, kaktüsler, bonsailer ve çeşitli bitki türleri ile hazırlanan minyatür bahçeler ve özel tasarım çiçekler de doğum günleri için sevgilinize gönderebileceğiniz çiçekler arasında bulunuyor.

Aranjmanlarda kullanılacak çiçeklere karar vermekle yetmiyor. Çiçeklerin sunuluş şekli de çok önemli. Son yılların en favori saksıları kütük saksılardır. Bununla birlikte kalp şekilli, yuvarlak, fanus biçiminde ya da ince uzun formlarda çeşitli seramik ve cam vazolar da çiçek aranjmanlarının en sık kullanılanları.

Bunların yanında özel kutular içerisinde tasarlanan çiçekler ya da baskılı vazolar içerisinde sunulan çiçekler de bulunuyor. Kimi online çiçek satan firma bu saksıların üzerine sizin seçtiğiniz fotoğrafları ve mesajları da basıyorlar.

Bu haber toplam 30443 defa okunmuştur