1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ses telleri için Kıbrıs’a geldi
Ses telleri için Kıbrıs’a geldi

Ses telleri için Kıbrıs’a geldi

Ses telleri ile İlgili sağlık sorunu yaşayan Türkiye’nin tanınmış Türk Halk Müziği Sanatçısı Rahmi Saltuk, Kıbrıs’a geldi. 

A+A-

Ses telleri ile ilgili sağlık sorunu yaşayan Türkiye’nin tanınmış Türk Halk Müziği Sanatçısı Rahmi Saltuk, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Estetiği Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığını Yürüten Prof. Dr. Ferhat Erişir’e muayene olmak üzere Kıbrıs’a geldi. 

 

Yaklaşık yirmi yıl önce şarkı söylerken ses tellerinden çıkan çatlak sesten şüphelenerek kulak burun boğaz baş boyun ve yüz estetiği cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Ferhat Erişir’e başvuran Rahmi Saltuk’un tetkik ve muayeneleri sonucunda ses tellerinde nodüller olduğu saptanmış, cerrahi girişim ile bu nodüller alınmıştı.  Tedavisi sonrası sağlığına kavuşan ve yaklaşık yirmi yıl boyunca da herhangi bir sağlık sorunu yaşamayan Rahmi Saltuk, geçtiğimiz günlerde ses telleri ile ilgili yeni bir sağlık sorunu şüphesi endişesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Estetiği Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Ferhat Erişir’e bakınmak üzere Kıbrıs’a geldi.  

 

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Ferhat Erişir tarafından sağlık kontrolünden geçirilen Rahmi Saltuk’un gerçekleştirilen muayene ve tetkikleri sonucunda, ciddi sayılabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı tespit edildi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ferhat Erişir, Türk Halk Müziği sanatçısı ve halk ozanı Rahmi Saltuk’un, yıllar önce ses tellerinde yaşadığı sorun nedeni ile kendisine başvurduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Halk ozanı Rahmi Saltuk’a yıllar önce yaşadığı sağlık sorunu nedeni ile tarafımca işlem yapılarak sağlığına kavuşturmuştuk.  Yıllar sonra sağlık sorunun tekrar bozulduğuna dair duyduğu şüphe ile yurt dışından görev aldığım Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne gelerek kontrol amaçlı muayene oldu.  Kendisine uygulanan tetkikler ve yapılan muayenenin ardından sağlığıyla ilgili herhangi bir sorun bulunmadığı tespit edildi.”

 

Yurtdışından muayene ve sağlık kontrolü amacı ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne gelen Rahmi Saltuk ise, bir arkadaşının tavsiyesi ile yıllar önce Prof. Dr. Ferhat Erişir’e başvurduğunu, o günden bugüne kadar geçen yaklaşık 20 yıllık süre zarfında kulak burun boğazla ilgili şikayetlerinde sadece Prof. Dr. Ferhat Erişir’e muayene olduğunu söyleyen Rahmi Saltuk, şu andaki sağlığını Prof. Dr. Ferhat Erişir’e borçlu olduğunu belirtti.

 

Prof. Dr. Ferhat Erişir: “Rahmi Saltuk Uzun Yıllar Boyunca Sağlıklı Şekilde Şarkı Söyleyebilecek”

Türk halk müziği sanatçısı Rahmi Saltuk’un sağlıklı bir şekilde şarkı söylemeye devam edebileceğini söyleyen Prof. Dr. Ferhat Erişir, yaklaşık yirmi yıl önce gerçekleştirilen başarılı işlem ve tedavinin sonucu olarak Rahmi Saltuk’un yaşamına sağlıklı bir şekilde devam edebildiğini ve sanatını icra edebildiğini belirtti.

Bu haber toplam 2301 defa okunmuştur
Etiketler : ,