Park Palace Residance hizmete açıldı

Günsel: “15 bin metrekare büyüklüğünde, 600 yatak kapasiteli Park Palace Residance ülke eğitimine, ekonomisine, sağlığına, sanatına ve teknolojik gelişimine önemli bir satır başı”

Girne Üniversitesi tarafından öğrenci ve öğretim üyelerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve üniversite misafirlerini ağırlamak amacıyla oluşturulan 15.000 m2 büyüklüğünde,  600 yatak kapasiteli “Park Palace Residance” yoğun katılımla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Girne Üniversitesi Karakum kampüsünde yer alan açılış törenine; Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Temsilcisi, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, milletvekilleri, kaymakamlar, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel,  rektör yardımcıları, devlet ve hükümet yetkilileri yanında davetli misafirler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Girne Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gökmen Dağlı ile Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, milletvekilleri Hasan Taçoy ile Ersin Tatar, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre birer konuşma yaptı.

 

Günsel: “Ülke ekonomisine, sağlığına, sanatına ve teknolojik gelişimine yatırımlar yapmaya devam edeceğiz”

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel açılışta yaptığı konuşmada, 15 bin metrekare büyüklüğünde, 600 yatak kapasiteli Park Palace Residance ülke eğitimine, ekonomisine, sağlığına, sanatına ve teknolojik gelişimine önemli bir satır başı olduğunu belirtti.

Park Palace Residance’ın Girne şehrine yeni modern bir yaşam alanı sağlayacağını ifade eden Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Günsel, hem öğrencilere hem de ülkemizi ziyaret eden konuklara rahat ve konforlu bir konaklama hizmeti sunmayı sağlayacak önemli bir proje olduğunu söyledi. Kurdukları eğitim kurumlarıyla gerek ülke insanına gerekse dünyanın dört bir yanından ülkemize okumak için gelen gençlerin geleceklerini hem hayallerinde hem de gerçekliklerinde inşa ederken aynı zamanda rahat bir yaşam sürmelerini istediklerini anlatan Doç. Dr. Günsel, “Bu hedef doğrultusunda ilk günden üniversitenin son aşamasına dek tüm gençlerimize ve yetişkinlerimize bilimsel olarak en gelişkin ve yaşamsal olarak en rahat ve konforlu ortamları yarattık” dedi.

Sınırsız hayallerini somut yatırımlar ve hizmetler olarak ülkeye kazandırırken, hayata geçirdikleri projelerle halkın yaşamlarını daha refah içinde yaşayabilmelerini ve dünya ekonomisinden dışlanmadan dışa bağımlılıklarını azaltmayı hedeflediklerini dile getiren   Doç. Dr. Günsel, ülkenin dört bir yanına inşa ettikleri modern ve tam donanımlı sağlık kurumlarıyla da geniş kitlelere kaliteli sağlık hizmetleri sunduklarını anlattı.  Doç. Dr. Günsel, toplumsal fayda odaklı projelerle toplumsal yaşamı zenginleştirirken, teknoloji ve endüstri alanındaki projeleriyle, müzelerle ülkenin tarihine, eğitimine, ekonomisine ve sağlığına olduğu kadar kültürüne ve sanatına da sahip çıkma misyonunu hayata geçirdiklerinden söz etti.

Sektör Haberleri