Özgürgün canlı yayınlardan kaçıyor!

Meltem Sonay

Hükümet’in büyük ortağı UBP’nin Başkanı ve ülkenin Başbakanı Hüseyin Özgürgün, seçime sayıla günler kala ‘basından köşe bucak kaçıyor’…

‘Canlı yayın’a çıkmama kararı olduğu ifade edilen Hüseyin Özgürgün’ün, sadece Başbakanlık’ta çekilecek bir programa katılacağı, o programın da ‘bant çekimi’ olabileceği belirtiliyor…

Önce özel hayatı ardından da banka hesapları ile tartışılan Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın teke tek televizyon programına katılma çağrısına yanıt vermediği gibi, partisini manifestosunu açıkladığı basın toplantısında soru da almamıştı.

Banka hesaplarından bir günde çektiği 700 bin dolar hakkında kamuoyuna bir açıklama yapmayan Hüseyin Özgürgün, anlaşılan o ki bu konudaki sorulara muhatap olmamak için canlı yayınlardan da çekiniyor.

Parti liderleri ile röportajlar yapmaya başlayan YENİDÜZEN ekibi de, bir süredir Başbakan Özgürgün’den röportaj randevusu almak için çabalıyor. Özel Kalem Müdürlüğü, Başbakanlık basın görevlileri ve UBP Basın ekibi aracılığıyla röportaj randevusu almak için yapılan tekliflere henüz net bir yanıt verilmedi.  


ÖZERSAY: “NE MÜNASEBET!”

Kendilerini “AK Parti KKTC Temsilciliği” olarak tanıtan bir grubun, yer verdiği bir karikatürde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiği iddiasıyla Afrika Gazetesi önünde yaptığı eylemde fotoğraflara yansıyan iki kişinin, Halkın Partisi şöleninde, Başkan Kudret Özersay’la da birlikte çekilmiş iki fotoğrafı dün Afrika’ya manşet oldu.

Kudret Özersay’dan ‘Kudret’in Aslanları’ manşeti ile çıkan Afrika Gazetesi’ne yanıt geldi.

Özersay, kendisi ile fotoğraf çektiren kişilerin yaptıkların Halkın Partisi’ne mal edilmeye çalışılmasının iyi niyetle bağdaşmadığı görüşünü belirtti.

“Hayatım boyunca gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterilmesini veya bu tür eylemleri tasvip etmedim ve bu tür eylemlerde yer almadım, almam da. Yıllar önce tutuklanan gazeteciler serbest kalsın diye Kıbrıs'ta ilk miting yapıldığında bir üniversite öğrencisi olarak İnönü meydanında en ön sırada yer alanlardandım. Bugün de basın özgürlüğü ve insan hakları konusunda aynı düşünceye sahibim.
Öte yandan neredeyse 900 kişinin katıldığı bir etkinlik ertesinde sizinle fotoğraf çektirmek isteyen ve şahsen tanımadığınız çok sayıda insanla fotoğraf çekindiğiniz zaman, bu fotoğraflar bu kişilerin o güne değin yaptıkları, ettikleri her bir davranışı tasvip ettiğiniz anlamına mı geliyor? Ne münasebet! Sizinle öyle bir ortamda fotoğraf çektiren insanların geçmişini, yaptıklarını bana ve Halkın Partisi'ne mal etmeye çalışmak iyi niyetle bağdaşmaz. Ama işin acı tarafı, bunun o yıllar önce tutuklandıklarında serbest kalmaları için sokağa çıktığım gazeteciler tarafından yapılıyor olmasıdır...”


Erhürman’dan Özgürgün’e: “Aynen katılıyorum!!!”

Başbakan, Ulusal Birlik Partisi Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ açıklaması, özellikle sosyal medyada gündem oldu.

Ulusal Birlik Partisi’nin yaptıkları düşünüldüğünde yapacaklarından korkulacağını yazanların yanı sıra, Cumhuriyet Türk Partisi Tufan Erhürman’dan da Özgürgün’ün bu açıklamasına yorum geldi.

Erhürman, “Bugünkü gazetelerde var. Özgürgün bir kez daha söylemiş: "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır". Bu sözün üstüne söz söylenmez! Aynen katılıyorum!!!” ifadelerini kullandı.

 


HP adayları, yöneticileri veya sempatizanları arasında otel sahibi veya yöneticisi var mı?”

Bu sayfada, Kıbrıs Postası Sahibi Polat Alper’in sosyal medya hesabından yaptığı ‘iddia’ olarak yer alan ifadeler Halkın Partililer’in tepkisine yol açtı…

Halkın Partisi Genel Sekteri Tolga Atakan da, Halkın Partisi’nin mitingine bir otel müdürü vasıtası ile otelin 400 personelinin taşındığına ilişkin iddiaya, tepki gösterdi.

Kıbrıs Postası sahibi Polat Alper Mağusa’da otel müdürü vasıtası ile otelin 400 çalışanının parti mitingine katılmaya zorlandığını iddia etmiş, HP’nin de bu kalabalık katılım programları ile kendilerini kandırdığını ileri sürmüştü…

Bu sayfada çıkan iddialar üzerinden Yenidüzen’in etik değerlere bağlılığını sorgulayan Atakan şu ifadeleri kullandı.

“Yenidüzen Gazetesini basın etik değerlerine sıkı sıkıya sahip bilirdik. Bir sosyal medya paylaşımını doğru olup olmadığını kontrol dahi etmeden sırf rakibe vurma adına haberleştirmek? süpersiniz… Mesela keşke bir araştırma yapsaydınız, hangi otelin 400 çalışanı var? HP adayları, yöneticileri veya sempatizanları arasında otel sahibi veya yöneticisi var mı? Dahası 400 çalışanı bir etkinliğe giden otel ne yapmış? otelde konaklayan turistler mi girmiş mutfağa, ön büroya? Gerçekten süpersiniz”.