E- Devlette Yer Alan Yeni Hizmet Seçeneği Bu sefer İşitme Engelliler İçin

e-devlet, şimdi de engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemeler ve güncellemelerle de kendi bünyesindeki işlemleri artırmayı hedefliyor.

 

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

 

Her geçen gün kendi sistemine yeni hizmetler ekleyerek vatandaşın işlemlerini daha hızlı yürütmesini amaçlayan e-devlet, şimdi de engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemeler ve güncellemelerle de kendi bünyesindeki işlemleri artırmayı hedefliyor. E-devlet’te engel yok projesi için açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Görüntülü Çağrı Merkezi Hizmeti’nin 2015’ten beri teknoloji haberleri kullanıldığını ve artık bu hizmetin mobil uygulamalar üzerinden sunulacağını belirtti.

Cahit Turhan Nasıl Bir Açıklamada Bulundu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, mobil uygulama üzerinden de hizmet vermesinin amacını açıkladı. Bu açıklamada e-devlet hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını ve bütün hizmetlerin tek bir çatı altında toplanmasını amaçladığını belirten Turhan, teknosayfa.com bilişim okuryazarlığına sahip olmayan veya bir engeli bulunan vatandaşlara kamu hizmetini elektronik ortamda sunarak daha rahat ulaşılmasını sağlamayı amaçladığını bildirdi.

E-Devlet hizmetinden faydalanmak isteyen İşitme engeli olan vatandaşlar Görüntülü Çağrı Merkezi Hizmeti uygulamasını mobil cihazlarında bulundurmak için Play store veya Appstore üzerinden gerekli uygulamayı indirmelidir. Bu uygulamadan faydalanan işitme engelli bireyler, uygulama üzerinde yer alan işaret diliyle veya yazı yoluyla iletişime geçebilir. Böylelikle hem hizmet almak için hem de arzularını, taleplerini ve önerilerini rahatlıkla belirtebilir. 30.07.018 tarihinde uygulamaya konulan programdan faydalanmak isteyen işitme engelli vatandaşlar e-devlet üzerinden e-devlet kapısı engelsiz çağrı iletişim merkezi uygulamasını edinebilir.

Sektör Haberleri