1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sertoğlu ile devam
Sertoğlu ile devam

Sertoğlu ile devam

KTFF’de oybirliği ile yeniden başkanlığa seçilen Hasan Sertoğlu, “FIFA’da taraf olarak resmen kabul edildiğimiz bir dönemin başlangıcına girdik” diye konuştu

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu yapıldı

 

Necmi BELGE

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun olağan genel kurulu dün, Ahmet Sami Topcan Salonu’nda gerçekleşti.
Futbol Federasyonu’na üye 42 kulüpten 33’ünün katıldığı genel kurul saat 10:30’da başladı.
İlk olarak Divan Kurulu seçimi yapıldı. Divan Kurulu’na başkan Aslan Bıçaklı, başkan Yardımcısı Hasan Besim ve sekreter olarak ise Hasan Saltuk seçildi.
Divan Kurulu’nun oluşumunun ardından saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasına müteakip, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu faaliyet raporunu okudu.

Sertoğlu: “1955-2013 arasındaki dönem kapandı”
Başkan Sertoğlu konuşmasına başlarken, bugüne kadar arkasında bir kaya gibi duran ve en zor koşullarda bile bu dik duruşundan ödün vermeyen 42 kulüpten oluşan genel kuruluna teşekkür ettiğini söyledi.
Öncelikle, bu genel kurulun bir dönemin sonu olarak kabul edilebileceğini belirten Sertoğlu, 1955-2013 arasındaki dönemin 5 Kasım 2013 tarihinde kapandığını ve Zürih’te, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu için, ülke gençliği için yeni bir dönemin başladığını işaret etti.
Sertoğlu, KTFF-KOP sürecinde kendi söylemiyle “Kıbrıslı Rumlarla anlaşsak da, anlaşmasak”  yeni sürece girildiğini yinelerken, bu dönemde gelen hiçbir baskıya boyun eğemediklerini belirtti.
Eskiden, kendi dönemi de dahil, siyasi baskılara boyun eğmek zorunda kaldıklarını itiraf eden Sertoğlu, bu dönemin sona erdiğini ve artık siyasi baskılara “dur” dediklerini ileri sürdü.

FIFA Başkanı Blatter KTFF ile gurur duyduğunu söyledi
Sertoğlu, halen Brezilya’da devam eden 20. FIFA Dünya Kupası münasebetiyle Rio De Janerio’da yapılan FIFA toplantısında KTFF-KOP görüşmeleri konusunda görüşlerini açıklarken, görüşme sürecini takip ettiklerini, KTFF ve KOP ile gurur duyduklarını, yakın bir süreçte Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların birlikte futbol oynayabileceklerini belirttiğini söyledi.

Yabancı misyonlar KTFF’yi ziyaret etmeye başladı
Daha düne kadar Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun varlığından haberi bile olmayan dünyanın, FIFA gözetiminde devam eden KTFF-KOP görüşmelerinin ardından tüm dünya tarafından tanınmaya başladığını belirten Sertoğlu, bu görüşme sürecinden sonra, Kıbrıs’ta bulunan yabancı misyonların başta Fransız Büyük Elçisi olmak üzere, Almanya, Hollanda, Avusturya Büyük Elçileri’nin ve son olarak da Birleşik Krallık Yüksek Komiseri yardımcısının Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu ziyaret ettiklerini belirtti.  

KTFF Danışmanı Champagne FIFA başkanlığının en güçlü adayı
Sertoğlu devamla, KTFF Başdanışmanı olan Fransız Jerome Champagne’nin FIFA nezdinde çok prestijli bir spor adamı olduğunu ve 2015 Şubat’ında yapılacak olan FIFA Genel Kurulu’nda FIFA başkanlığı için en güçlü aday olduğunun altını çizdi.

Spor medyasına teşekkür Volkan gazetesine tepki
FIFA gözetiminde yapılan KTFF-KOP görüşmelerine bugüne kadar çok büyük katkı koyan ve süreçte KTFF’ye destek veren spor medyası ile spor yazarlarına teşekkür eden Sertoğlu, bu konuda asılsız, maksatlı ve çirkin yayın yapan Volkan gazetesini ve isim vermeden bazı yazarlarına karşı büyük bir tepki koyduğunu söyledi.
Sertoğlu, yasal bir süreç yani, mahkeme süreci başlatmamak için isim veremeyeceğini ifade ederken, bu sahte milliyetçilerin süreci engelleyemeyeceklerini ileri sürdü.

Futbola yeni düzenleme
KTFF-KOP görüşmeleri konusunda verdiği bilgilerin ardından Futbol Federasyonu’nun faaliyetlerine değinen Sertoğlu K-Pet Lig ve Pepsi Kıbrıs Kupası’nın başarı ile tamamlandığını U 15 ligleri ile Yükselme İkinci Ligi’nin devam ettiğini söyledi.
Yükselme liglerinin kapanmasının ardından yükselme liglerine yeni bir düzenleme getireceklerini ifade eden Sertoğlu, eğer kendi köyünden futbolcusu varsa o köye yükselme ligine katılma izni vereceklerini ayrıca, bu liglerin gerçek misyonlarına döneceğini belirtti.
Yükselme liglerine yaş sınırı getirileceğini, yaşı 40’a gelmiş veya aşmış futbolcuların bu liglerde yer alamayacağını açıklayan Sertoğlu, yükselme liglerinin gerçek amacının ülke futboluna futbolcu yetiştirmek olduğunu ileri sürdü.

Sözleşmeler geliyor
Sertoğlu, bir süre önce kaldırılan futbolcu sözleşmelerinin yeniden geleceğini söyledi. Ancak, bu sözleşmeler gelirken hem futbolcunun, hem de kulübün çıkarlarını koruması gerektiğini ve bu konunda çalışmalara başladıklarını belirtti.

Ligler 27-28 Eylül 2014’de start alıyor
Liglerin, bu sezon muhtemelen 27-28 Eylül 2014 tarihleri arasında start alacağını açıklayan Sertoğlu, yabancı transferinin 15-20 Eylül 2014 arasında yapılacağını, Süper Kupa’nın 21 veya 22 Eylül 2014 tarihlerinden birinde oynanacağını söyledi.
Yerli transferin son tarihinin 15 Ağustos 2014 olacağını belirten Sertoğlu, gerçek takvimi önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını sözlerine ekledi.
Sertoğlu’nun konuşmasının ardından Özel Tahsin, Cemal Bulutoğulları ile Hasan Besim söz aldı ve görüşlerini açıkladı.
Faaliyet raporunun oybirliği ile aklanmasının ardından 3 milyon 904 bin Türk Lirası 80 Kuruş olan mali rapor da oybirliği ile onaylandı.
Faaliyet ve mali raporun okunmasının ardından KTFF başkanlığı için tek aday olan Hasan Sertoğlu oybirliği ile yeniden başkan seçildi. Başkan seçildikten sonra kısa bir konuşma yapan Sertoğlu kendisini yeniden başkan seçen genel kurul üyelerine teşekkür etti. Olağan genel kurul, daha sonra basına kapalı yapılan toplantının ardından sona erdi.

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur