1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Seri katil’ defalarca kuzeye geçti
‘Seri katil’  defalarca kuzeye geçti

‘Seri katil’ defalarca kuzeye geçti

Kıbrıs’ın güneyi sarsan 35 yaşındaki ‘seri katil’ Nikos Metaksas’ın defalarca kuzeye geçtiği, ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında bulunan ve henüz kimliği belirlenmeyen kadın cesedinin de katili olabileceği şüphesi var…

A+A-

Devrim DEMİR

Kıbrıs’ın güneyinde tutuklanan ‘seri katil’ zanlısı subayın, Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında bulunan ve henüz kimliği belirlenmeyen kadın cesedinin de katili olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor.

Kıbrıs Rum polisinin Ocak ayında bulunan kimliği meçhul kadın cesedi ile ilgili kuzeydeki makamlardan bilgi istediği öğrenildi.

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgide, birden fazla kadını öldürdüğünü itiraf eden 35 yaşındaki Nikos Metaksas'ın geride bıraktığımız yıllarda birçok kez Kıbrıs’ın kuzeyine giriş yaptığı  en son 2018 yılı sonunda Kıbrıs’ın kuzeyine geçtiği öğrenildi.

Edinilen bir başka bilgide ise, Kıbrıs Rum polisinin bulduğu bazı emarelerin Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında tanınmamış halde bulunan kadın cesedi ile ilgili olduğuna dair şüpheler olduğu gerekçesi ile Kıbrıs Türk polisi ile komite kurma çağrısı yaptığı öğrenildi.

BİR ÇOK KEZ KUZEYE GEÇİŞİ VAR… Kıbrıs’ın güneyinde seri katil olarak tutuklanan 35 yaşındaki Nikos Metaksas'ın geride bıraktığımız yıllarda birçok kez Kıbrıs’ın kuzeyine giriş yaptığı, en son 2018 yılı sonunda kuzeyine geçtiği öğrenildi.

Adli Tıp Birimi’nin şüpheleri de o yönde…

Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz ve Adli Antropolog, Adli Tıp Birimi Doktor Deren Çeker, YENİDÜZEN’e önemli açıklamalarda bulundu.

110 gündür Adli Tıp Birimi’nde kimliklenmeyi bekleyen kadın cesetle ilgili  seri katilin ortaya çıkmasının ardından, ciddi şüpheleri olduğunu dile getiren Deniz ve Çeker, Kıbrıs’ın güneyindeki bazı yetkililerle gayrı resmi görüşmeler yaptıklarını açıklarken, DNA raporunun henüz kendilerine ulaşmaması nedeniyle ellerinin bağlı olduğunu ifade ettiler.

Kıbrıs Rum polisi olayın aydınlanması için komite kurmak istiyor

Kıbrıs’ın güneyinde 15 Nisan tarihinde ilk kadın cesedinin bulunmasının ardından, cesetlerin peşi sıra ortaya çıkması ile tutuklanan Kıbrıslı Rum Subay’ın ifadeleri üzerine yola çıkan Kıbrıs Rum polisi, aylardır Adli Tıp Biriminde kimliklenmeyi bekleyen kadının da Nikos Metaksas tarafından öldürüldüğünden şüpheleniyor.

Kıbrıs Rum polisi, Metaksas’ın kullandığı sahte sosyal medya hesaplarından yola çıkarak iletişim kurduğu ve kayıp olan birden fazla kadını tespit etti.

Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında çürümüş vaziyette bulunan ve kimliği teşhis edilemeyen kadınla da iletişim kurarak görüştüğü şüphesi üzerinde yoğunlaşan Kıbrıs Rum polisi, bilgi paylaşımı için Kıbrıs Türk polisi ile komite kurmak istiyor.

Kıbrıs Rum polisi bilgi paylaşımı yaptı

YENİDÜZEN’in elde ettiği bir başka bilgi de ise Kıbrıs Rum polisinin, resmi olmadan Kıbrıs Türk tarafı ile bilgi paylaşımı yaptığı Metaksas’ın kullandığı takma isimlerin araştırılması için gönderdiği öğrenildi. 

Kıbrıs Rum polisinin, Metaksas’ı sorgulamak için Kıbrıs’ın kuzeyinde 2017 yılı Ekim ayında kaybolan Vietnamlı Dam Thı Hop’un fotoğrafını temin ettiği öğrenilirken, subayın sosyal medya hesaplarında ve telefon görüntülerinde Hop’un da aralarında olduğu düşünülüyor.

Sosyal medyada kendini amatör fotoğrafçı tanıttı

35 yaşındaki Nikos Metaksas’ın sosyal medyada kendini amatör fotoğrafçı olarak tanıttığı öğrenilirken, Kıbrıs Rum polisi zanlının telefonunda birçok Asya kökenli kadının fotoğrafına ulaşırken, polis çok sayıda mesajı mercek altına aldı.

KIBRIS RUM POLİSİ KOMİTE KURMAK İSTİYOR…  “Seri Katil” zanlısı subayın Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında çürümüş vaziyette bulunan ve kimliği teşhis edilemeyen kadınla da iletişim kurarak görüştüğü şüphesi üzerinde yoğunlaşan Kıbrıs Rum polisinin, bilgi paylaşımı için Kıbrıs Türk polisi ile işbirliği yapmak istediği elde edilen bilgiler arasında…

Ülkeye birden fazla giriş çıkışı var

Seri katil olarak tutuklanan zanlı Nikos Metaksas’ın Kıbrıs’ın kuzeyine 2015-2016 ve 2018 yıllarında giriş yaptığı elde edilen bilgiler arasında.

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgide, Kıbrıs Rum polisinin zanlının Kıbrıs’ın kuzeyine asker olduğu gerekçesi ile birçok yasal olmayan bölgeyi bildiği ve zanlının Kıbrıs’ın kuzeyine yasal olmayan yollardan da giriş yaparak çürümüş cesedi attığı şüphesi üzerinde duruyor.

Hop’un telefonu uzun uzun çaldı ve kapandı

2017 yılı Ekim ayında sır olan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Vietnamlı kadın Dam Thı Hop’un ise en son kaybolduğu günün gecesi telefonun uzun uzun çaldığı ve kapandığı öğrenilirken, Kıbrıs’ın güneyine ise en son 2015 yılında geçtiği öğrenildi.

Cesedin üzerindeki travmalar Metaksis’i ömür boyu hapse mahkûm edebilir

Kıbrıs’ın güneyinde bulunan ve tanınmayan kadın cesetlerinde polis bulguya rastlamakta güçlük çekerken, Ocak ayında bulunan ve kimliği tespit edilemeyen kadının üzerindeki travmaların bilgi paylaşımı yapıldığı ve katili olduğu tespit edildiği halde ömür hapse mahkûm edilebileceği öğrenildi.

Gözler KKTC yetkililerinde

Kıbrıs Rum polisi, kuzeyde işlenen ve hala kimliksiz olan cinayetin aydınlanması için komite kurma çağrısı yaparken, Kıbrıs Türk polisi ve yetkililerinin nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor.

 

DENİZ: PARMAK İZİ AYDINLATABİLİR… Adli Tıp Uzmanı Doktor İdrsi Deniz, cesedin bulunduğu ilk günden itibaren her türlü olasılığı değerlendirdiklerini ve Kıbrıs’ın güneyindeki bazı yetkililerle de gayrı resmi görüşmeler yaptıklarını açıkladı. Deniz, polisin elindeki emarelerle parmak izi alınabileceğine dikkati çekti.

 

“Parmak izi cinayeti aydınlatabilir”

as-006.jpg

Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz ve Adli Antropolog, Adli Tıp Birimi Doktor Deren Çeker, konuyla ilgilendiklerini YENİDÜZEN’e anlattı.

Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz, Kıbrıs’ın güneyinde ortaya çıkan peş peşe cesetlerin ardından ve 110 gündür DNA raporu beklenen kimliksiz kadının katilinin güneyde ortaya çıkan seri katilin olabileceğinden şüphelendiklerini kaydetti.

Deniz, cesedin bulunduğu ilk günden itibaren her türlü olasılığı değerlendirdiklerini ve Kıbrıs’ın güneyindeki bazı yetkililerle de gayrı resmi görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Aylardır Adli Tıp’ta bekletilen kadın cesedinin DNA raporunun henüz gelmediğini de belirten Deniz, “Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında bulunan ceset koli bantları, çöp poşetlerine sarılı bir şekilde bulunmuştu. Bu cesedin sarılı olduğu çöp poşeti ve koli bantları parmak izi için Kıbrıs Rum polisine gönderilebilir. Onların elinde şuan bir katil zanlısı var ve çok rahat parmak izi alınarak bazı sorular yanıtlanabilir” dedi.

Polis, etnik kökeninden yola çıktı

YENİDÜZEN’e konuşan Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz, Kıbrıs’ın güneyinde öldürülen kadınlarla bağlantı kuran Kıbrıs Rum polisinin aynı şekilde öldürülen ve Ocak ayında bulunan kadın cesedi ile bilgi için ilgili yerlerle paylaşım kurmak istediğine değindi.

“2017 yılında kaybolan Vietnamlı kadının telefon numarası şuan polisimizde mevcut. Kıbrıs Rum polisi ülkemizde ki cinayet üzerine de yoğunlaşırken, yeterli bilgi edinememesi soruşturmayı tıkıyor. Adli Tıp Birimi olarak biz ilk günden bu yana bu cinayetin üzerinde büyük bir titizlikle duruyoruz. Kıbrıs’ın güneyindeki öldürülen kadınların genel özelliklerini dikkate aldığımızda, otopsi yaptığımız kadınla yaş ve fiziksel etnik köken benzerliği şüphelerimizi arttırdı” dedi.

Çeker: Bilgi paylaşımı yapılırsa olay aydınlanacak

Adli Antropolog, Adli Tıp Birimi Doktor Deren Çeker’de Kıbrıs’ın seri katiller ülkesi olmadığını ancak hem kuzey hem de güneyde benzer şekilde aynı etnik kökende öldürülen kadınların benzer şekilde öldürülmesi şüpheleri arttırdığını kaydetti.

Çeker, en son çukurda bulunan kadın cesedinin Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında bulunan cesetten bir ay sonra öldürüldüğünü ifade ederek, 110 gündür Adli Tıp Biriminde bekletilen kadın cesedinin bir an önce DNA raporunun gelerek kimliklenemsi gerektiğini söyledi.

Asya kökenli kadının halen Adli Tıp Biriminde bekletildiğine değinen Çeker, kuzey ve güneyin bilgi paylaşımı ile katilinin bulunmasında büyük etki edeceğini ve cesedin üzerindeki travmalarla şuan Kıbrıs’ın güneyinde tutuklu bulunan Nikos Metaksas’ı ömür boyu hapse mahkûm edeceğine dikkati çekti.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190427104322.jpg

Bu haber toplam 6528 defa okunmuştur
İlgili Haberler