1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Seremonide renkli görüntüler
Seremonide renkli görüntüler

Seremonide renkli görüntüler

CONIFA Euro 2017 Kuzey Kıbrıs’ın açılış seremonisi yapıldı

A+A-

CONIFA Euro 2017’nin açılış seremonisi dün Atatürk Stadı’nda Kuzey Kıbrıs – Karpatalya karşılaşması öncesinde gerçekleştiridli. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şampiyona açılış seremonisi, katılımcı federasyonların bayraklarının geçit töreni ile devam etti.

Lefkoşa Folklör Derneği’nin (FOLK-DER) dans gösterisi ile devam eden açılış seremonisinde iki küçük futbol severin paslaşmaları eşliğinde  ülkemizin tanınmış bateristlerinden Barış Batman davul şovu sahne aldı.

Şampiyona bestesi ilk kez seslendirildi

Mozart'ın Türk Marşı yorumu ile sahne alan 3Ntrio grubu ise futbol severlere müzik ziyafeti yaşattı.

Ülkemizin tanınmış sanatçılarından Tolga Erzurumlu ve Fikri Karayel'in hazırladığı Şampiyona bestesi ise ilk kez yine Fikri Karayel'in yorumu ile açılış seremonisinde seslendirildi.,

c1-015.jpg

c2-015.jpg

c3-004.jpg

Konuşmalar

Seremonide konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “UEFA ve FIFA'ya eksiğimiz olmadığını göstermek istiyoruz. Neler yapabileceğimizi göstermek önemliydi” dedi. Sertoğlu, tüm takımlara başarılar dilerken, turnuvanın iyi geçmesini diledi.

Conifa Avrupa Başkanı, Alberto Rischio ise yaptığı konuşmada, “Dün futbolun kalbi Cardiff'te atıyordu, bugün ise Lefkoşa'da atıyor. Bu bizim için önemli bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.

Conifa Dünya Başkanı, Per-Anders Blind ise yaptığı konuşmada, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek Conifa'nın “Futbol oynamak için Özgürlük” gibi bir platform olduğunu, farklı kültürler, farklı hikayeler ve tarihlerden gelen insanların varlığının aslında tüm dünyayı temsil ettiğini söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise sporun centilmenlik olduğunu dile getirerek, Conifa Başkanı başta olmak üzere “Futbola Özgürlük” adı ile düzenlenen şampiyonayı düzenleyen Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı ve ekibini kutladı.

Bugünkü karşılaşmalar

CONIFA Euro 2017’de dün ilk karşılaşmanın oynanmasının ardından bugün A Grubu’nun diğer karşılaşması ve B Grubu’nun ilk karşılaşmaları oynanacak. Girne Mete Adanır Stadı’nda Abhazya ile Güney Osetya arasında oynanacak karşılaşma ile A Grubu’nda ilk maçlar tamamlanacak. B Grubu’nda Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda oynanacak Padania - Ellan Vannin ve Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak olan Felvidek – Szekely Land karşılaşması ile grubun ilk maçları tamamlanacak. Maçların tamamı 20.00’de başlayacak. Program şöyle:

A Grubu
Mete Adanır Stadı: Abhazya – Güney Osetya (Fehim Dayı)

B Grubu
Üner Berkalp Stadı: Padania – Ellan Vannin (Mehmet Malek)
Dr. Fazıl Küçük Stadı: Felvidek – Szekely Land (David Murphy)

 

Fotoğraflar: Kanı Aldağ

 

Bu haber toplam 2913 defa okunmuştur