1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. SERDARLI’DA YENİ DÖNEM…
SERDARLI’DA YENİ DÖNEM…

SERDARLI’DA YENİ DÖNEM…

Serdarlı belediye başkanı seçilen CTP-BG adayı Salih Bayraktar, mazbatasını almasının ardından Sayıştaylığı göreve davet edeceğini açıkladı. Bayraktar, hazırlanacak rapor doğrultusunda belediyenin mali yapısını yeniden değerlendireceklerini kaydetti

A+A-

Ayşe GÜLER

Serdarlı’da yeni belediye başkanı Salih Bayraktar görevi devraldı. Kısa vadedeki projelerini YENİDÜZEN’e anlatan Bayraktar, vatandaşların günlük hayatını etkileyen sorunların çözümü ve projeleri hayata geçirmeyi hedeflediğini açıkladı.
Bayraktar, bölgedeki sorunların çözülmesi adına kısa sürede girişim başlatacaklarını kaydederek, sıkıntılarla ilgili bölgedeki muhtarlar ve azalarla bir araya gelerek, çözüm yollarının masaya yatırılacağını dile getirdi.
Belediyede kurumsal bir yapının oluşmadığını, bu yüzden de ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade eden Bayraktar, belediye başkanı seçilmesinin ardından ilk iş olarak bu konuya yöneldiğini belirtti.
Bayraktar, sorunlara günlük tedbirler bulunduğunu ancak bunların yeterli olmadığını da dile getirdi.
Belediyenin mali yapısı ile ilgili Sayıştaylığı göreve davet edeceğini açıklayan Bayraktar, hazırlanacak rapor doğrultusunda belediyede yeniden değerlendirme yapılacağını kaydetti.

Belediyede birimler kuruldu…
Belediyede birimlerin kurulduğunu, birimler arası koordinasyon sağlanması adına idari yapıların oluşturulduğundan bahseden Bayraktar, bölgedeki tüm hizmetleri söz konusu yapılanma ile yürüteceklerini kaydetti.
Bayraktar,  bölgede günlük sorunların çözülemediği için artmaya devam ettiğini söyleyerek, söz konusu sıkıntıların acilen çözülmesine yöneleceklerini ifade etti.
“Ayın sonunda bayram geliyor. Bayram öncesinde kabristanlıklar, camiler ve bölge temizlenecek. Vatandaşların günlük hayatındaki çöp ve atıkların ortadan kaldırılması için program hedefim var, çalışanlarla paylaşacağım” şeklinde konuşan Bayraktar, “zaman beklemiyor. Sorunlar ayni noktada kalmıyor. Bu sorunları çözmek gerekiyor” dedi.

“Su sorunu çözülecek”
Bayraktar, başta Serdarlı olmak üzere bölgede ciddi su sorunu yaşandığını, bu sorunu en aza indirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Ek tedbirlerle sıkıntıyı çözmeye çalışacaklarını dile getiren Bayraktar, bölgede özel şahsa ait arıtma tesis bulunduğunu ve oradan su alınmasına yönelik teklifini belediye meclisine sunacağını açıkladı.

“Borçlar ve giderler azaltılacak”
Bayraktar, belediyenin mali yapısının kötü durumda olduğunu aktararak, borçların ve giderlerin azaltılarak, esnafın belediyeye olan güveninin yeniden kazanılması adına girişim başlatılacağını kaydetti.
Bayraktar, yatırımlara yönelik borçların azaltılması için belediyenin aldığı devlet katkısından kesinti yapılmasını öngördüklerini dile getirdi.
Bölge halkının kendisine verdiği destekten ötürü de teşekkür eden Bayraktar, vatandaşa hak ettiği hizmeti sunacağına dair söz verdi.


Vatandaşlar, personelin disiplin altına alınmasını istedi
Öte yandan YENİDÜZEN’e konuşan bölge halkı ise belediye personelinin disiplin altına alınmasını istedi. Çalışanların program dahilinde hizmet vermesine yönelik talepte bulunan vatandaşlar, bölgedeki en büyük sorunun sıkıntısı olduğunu aktardı.
Yeni belediye başkanı Salih Bayraktar’ın kısa vadede su sorununa çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar, bölgedeki organize hayvancılık bölgesine alt yapı götürülmesi yönünde çağrıda bulundu.

Vatandaşlar ne dedi???

İsmail Barkut: Belediyede çalışanlar arasında disiplin sağlanmasını istiyoruz. Bölgede iş yapılmıyor. Çalışanlara plan ve program dahilinde yönlendirme yapılmasını talep ediyoruz. Serdarlı ve bölgesinde temizlik seferberliği yapılmalıdır. Bölgedeki parkların yeniden düzenlemesini istiyoruz. Organize hayvancılık bölgesi var ama köy içerisinde halen ağıl bulunuyor. Bunların dışarıya çıkılmasını istiyoruz.

Behiç Ruso: Bölgedeki en büyük sorun su sorunudur. 20 günde bir su geliyor. Temizlik çalışması yapılsa da su sorunun biran önce çözülmesi gerekiyor. Yaz ayları geldi, suya daha çok ihtiyaç vardır. Yeni belediye başkanından bu sorunlara yoğunlaşmasını istiyoruz.

Mehmet İbiş:  Görneç köyündeki ova yollarının asfaltlanmasını istiyoruz. Elektrik sorunu da bir an önce çözülmelidir. Bunun yanı sıra organize hayvancılık bölgesine alt yapı götürülmesini istiyoruz. Görneç ile Alevkayası arasındaki yolun asfaltlanması gerekiyor. Kış aylarında söz konusu yolu kullanamıyoruz. Yol çakıllı olduğu için küçük araçlar çıkamıyor, kayıyor.

Cevdet Amca: Bölgedeki en büyük sıkıntı su sorunudur. Bu soruna çare bulunmasını istiyoruz. Köylüler, bir an önce bu duruma çare bulunmasını istiyor. Bölgeye Değirmenlik’ten su geliyor. Ama yeterli olmuyor. Öte yandan çocuk parklarının da yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

Hüseyin Billiroğlu: Belediyede başkan değişikliği yaşandı. Yeni başkanının çevre konusunda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Ben arıcılıkla uğraşıyorum. Bu yüzden çevrenin daha temiz olmasını istiyorum. Serdarlı ve hizmet verdiği köylere 15 günde bir su gidiyor. Bu sorunun kısa sürede çözülmesi gerekiyor. Çöplerin yakılmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Köydeki ağılların da bir an önce dışarıya çıkarılmasını talep ediyoruz.

Osman İnce: Görneç’te ova yollarında ciddi sıkıntı yaşanıyor. Çöpler gelişigüzel yerlere atılıyor. Bu yüzden de çok çirkin görüntü oluyor. Organize hayvancılık bölgesi alt yapı bekliyor. Ağılların dışarıya çıkarılması gerekiyor.

Bu haber toplam 2205 defa okunmuştur