1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Serdarlı sarardı Çetinkaya kızardı
Serdarlı sarardı Çetinkaya kızardı

Serdarlı sarardı Çetinkaya kızardı

K-Pet Süper Lig’in ilk devresinde oynanan 91 karşılaşmada hakemler 408 kez sarı kart ve 34 kez kırmızı kartına başvurdu.

A+A-

 

K-Pet Süper Lig’in ilk devresinde oynanan 91 karşılaşmada hakemler 408 kez sarı kart ve 34 kez kırmızı kartına başvurdu. En çok kırmızı kart gösterilen hafta ilk hafta olurken bu haftada hakemler 6 kırmızı kart gösterdi. Ligde kırmızı kart gösterilmeyen haftalar 2 ve 7’nci haftalar oldu. Ligde en çok sarı kart gösterilen hafta ise 11’inci hafta oldu. Bu haftada oynanan 7 karşılaşmada 38 sarı kart gösterildi. Ligde en az sarı kart gösterilen haftalar 2 ve 12’nci haftalar olurken hakemler 21’er kez sarı kartlarına başvurdular.

Çetinkaya’ya 6 kırmızı
Ligde en çok sarı kart gören takım Mesarya ekibi Serdarlı oldu. Serdarlı’ya toplamda 36 sarı kart gösterildi. En az sarı kart gören takım, ligin son sırasında bulunan Gönyeli oldu. Kırmızı beyazlı ekibe toplamda 23 sarı kart gösterildi. Ligin en çok kırmızı kart gören ekibi Çetinkaya oldu. Sarı kırmızılı ekibe 13 haftalık ilk yarıda toplamda 6 kırmızı kart gösterildi. Ligde en az kırmızı kart gören takımlar Cihangir, Gönyeli, Gençler Birliği, Lefke ve Yenicami oldular. Bu 5 takıma ilk yarıda 1’er kırmızı kart gösterildi.

Kartların gerekçeleri
Ligin ilk yarısında 348 sarı kart “Sportmenliğe aykırı hareket ve/veya davranış” gerekçesi ile gösterildi. “Hakeme veya hakemin kararlarına sözle veya hareketle itiraz” gerkçesi ile 49 sarı kart gösterilirken, “Oyunun tekrar başlamasını geciktirmek” gerekçesi ile 11 sarı kart kullanıldı. Ligin ilk yarısında gösterilen 34 kırmızı kartın 16 tanesi “Çift sarı kart nedeniyle ihraç” gerekçesi ile gösterildi. “Bariz Gol Şansını Engellemeden dolayı ihraç” gerekçesi ile 11 kırmızı kart, “Spor Ahlakına Aykırı Söz veya Davranış” 1 kırmızı kart, “Ciddi Faullü Oyun” ve “Hakeme Onu Kırıcı, Sportmenliğe Aykırı Söz ve Davranış” gerekçesi ile 2’şer kırmızı kart gösterildi. Hakemler ilk yarıda 2 kez “Şiddetli Hareket”ten dolayı kırmızı kartına başvurdu.

KARTLARIN GÖSTERİLME GEREKÇESİ

SARI KART (408)
Sportmenliğe aykırı hareket ve/veya davranış (348)
Hakeme veya hakemin kararlarına sözle veya hareketle itiraz (49)
Oyunun tekrar başlamasını geciktirmek (11)

KIRMIZI KART (34)
Çift sarı kart nedeniyle ihraç (16)
Bariz Gol Şansını Engellemeden dolayı ihraç (11)
Spor Ahlakına Aykırı Söz veya Davranış (1)
Ciddi Faullü Oyun (2)
Hakeme Onu Kırıcı, Sportmenliğe Aykırı Söz ve Davranış (2)
Şiddetli Hareket (2)

Bu haber toplam 1273 defa okunmuştur