1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Serdalı kulübünü üyelikten çıkardı
Serdalı kulübünü üyelikten çıkardı

Serdalı kulübünü üyelikten çıkardı

Futbol’da geçtiğimiz gün toplanan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yönetim kurulu yapmış olduğu toplantı sonrası bir ilke imza attı.

A+A-

Futbol’da geçtiğimiz gün toplanan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) yönetim kurulu yapmış olduğu toplantı sonrası bir ilke imza atarak federasyonun kuruluşundan buyana üyesi olduğu Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü’nü üyelikten çıkardı.

KTFF Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada 22 Temmuz 2015 tarihinde, saat 12.30 itibariyle toplanan kurul “Tüzük ve Talimatların emrettiği gibi, Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü'nün, 2/3 Genel Kurul kararı olmaksızın YİM'e yapmış olduğu başvuru neticesinde  KTFF üyeliğinden çıkarılmasına karar vermiştir” dedi.

Serdarlı’nın üyelikten çıkması ile Gençlik Gücü ve Ortaköy bir üst lige çıkmaya hak kazandı
KTFF Yönetim Kurulu, yapmış olduğu toplantıda ayrıca, Serdarlı Gençler Birliği yönetiminin tüzük ve talimatlara uymaması sonucu federasyon üyeliğinden çıkarılırken, Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü'nün yerine, 2014-2015 sezonu 1.Lig'den, 2.Lig'e düşen Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü'nün, 2015-2016 sezonunda yeniden 1.Lig'de mücadele etmesine karar verdi. Federasyon yönetim kurulu yine 2014-2015 sezonu 2.Lig'den Yükselme Ligi'ne düşen Ortaköy Spor Kulübü'nün de 2015-2016 sezonunda yeniden 2.Lig'de mücadele etmesine, karar verdi. 

KTFF Yönetim Kurulu, 22 Temmuz 2015 tarihinde almış olduğu kararlar.
KTFF Yönetim Kurulumuzun, 18.05.2015 tarih YK-36/2014-2015 sayılı kararı doğrultusunda oluşturulan Şike Araştırma Kurulu'nun 10.07.2015 tarihli raporu ışığında, konu Serdarlı Gençler Birliği takımının iddia ettiği hususları değerlendiren kurul, vermiş olduğu rapor neticesinde herhangi bir şike ve/veya teşvik tespit edilmediğinden, konu soruşturmanın daha ileri bir safhaya taşınmamasına karar verilmiştir ve Şike Araştırma Kurulu'nun vermiş olduğu ilgili raporun www.ktff.org adresinden yayınlanmasına karar verilmiştir.

Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü'nün, KKTC Yüksek İdare Mahkemesi'ne (YİM) dosyalamış olduğu 147/2015 numaralı dava neticesinde, KTFF Tüzük ve Talimatları ışığında bu müracaatı değerlendiren Yönetim Kurulumuz, 22.07.2015 tarih ve saat 12.30 itibariyle, KTFF Çalışma, Usul ve Esasları Tüzüğü'nün Madde 43 (Tahkim Kurulu Çalışmaları ve Kararları):
" Tahkim Kurulu, üç yıl süre ile Başkan tarafından seçilen hukukçu 5 üyeden oluşur. Üyeler kendi aralarından bir Başkan, bir Başkan vekili, seçerler. Kurul asgari 3 üye ile toplanır ve karar verir. Tahkim Kurulu, kendisine intikal eden konular hakkında ilgililerden görüş, bilgi ve belge ister, gerekli delilleri toplar. Lüzum gördüğü takdirde, ilgilileri davet ederek dinleyebilir. Tahkim Kurulu çalışmalarını ilgili yasalar, bu Tüzük hükümleri ile FIFA ve UEFA kurallarına ve yargılamaya ilişkin Kanunların ilgili hükümlerine göre yapar ve inceleme sonunda başvuru konusu talebin kısmen veya tamamen kabulü veya reddi ya da değiştirilerek karara bağlanmasına karar verir.

Tahkim Kurulu kararları kesindir. İdari veya yargısal mercilerin onayına tabi olmadığı gibi, bu kararlara karşı idari ve yargısal mercilere başvurulamaz. Başvuranlar Yönetim Kurulunun kararı ile üyelikten çıkarılırlar. Kararlar Federasyon Başkanı ve Genel Sekreteri tarafından uygulanır. Tahkim Kurulunun çalışma esas ve usulleri Yönetim Kurulu tarafından çıkarılacak bir yönetmelik veya talimatla belirlenir. " 

KTFF Tahkim Kurulu Talimatı Madde 17 (Kararların Kesinliği)
" Kurul kararları kesindir; Ancak, Ceza Kurulunun, Disiplin Kurulu kararlarına istinaf mercii olarak görüştüğü konularda verilen kararlar kesindir. İtiraz yapılamaz. Ancak herhangi bir Olağan ve/veya Olağanüstü Genel Kurulun en az 2/3 (üçte iki) çoğunlukla almış olduğu bir kararla Yüksek İdare Mahkemesine “YİM” başvurabilirler. İtiraz yapılmayan kararlar mercilerin onayına tabii olmadığı gibi, kurullara karşı idari veya yargısal mercilere başvurulamaz. "

Ancak “Tüzük ve Talimatların” emrettiği gibi, Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü'nün, 2/3 Genel Kurul kararı olmaksızın YİM'e yapmış olduğu başvuru neticesinde KTFF üyeliğinden çıkarılmasına karar vermiştir.
Ayrıca, KTFF Liglerinden çıkarılan Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü'nün yerine, sırasıyla tamamlanan sezon sonunda (2014-2015 Sezonu) KTFF 1.Lig'den KTFF 2.Lig'e düşürülen Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü'nün, 2015-2016 Sezonunda KTFF 1.Lig'de mücadele etmesine,

Ayrıca, yine tamamlanan sezon sonunda (2014-2015 Sezonu) KTFF 2.Lig'den KTFF Yükselme Ligi'ne düşürülen Ortaköy Spor Kulübü'nün 2015-2016 Sezonunda KTFF 2.Lig'de mücadele etmesine, karar verilmiştir.

Bu haber toplam 1798 defa okunmuştur