1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Serbest Hekimler', Tıp-İş'e karşı yargıya baş vuruyor
'Serbest Hekimler', Tıp-İş'e karşı yargıya baş vuruyor

'Serbest Hekimler', Tıp-İş'e karşı yargıya baş vuruyor

Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası yönetimine yönelik yasal sürecin başlatılması için avukata yetki verildiğini açıkladı.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB),  bazı kamu hekimleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı’na sunduğu şikayetlerle ilgili belgelerin asılsız  olduğunu iddia ettiği gerekçesiyle Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) yönetimine yönelik yasal sürecin başlatılması için avukata yetki verildiğini açıkladı.

KTSÇHB Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Mandamus Emirnamesi ile tüm planları bozulan, alelacele çıkardığı tüzükle umduğunu bulamayan Tıp-İş Başkanı’nın yeni taktiğinin, haklarında disiplin soruşturmalarının açılmasını engellemek açılanları da sonuçsuzlandırmak  adına, belgelerle ilgili asılsız iddialarda bulunarak Birliğimizin itibarını zedelemek olduğu anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Tıp İş Başkanı’nın,  KTSÇHB’nin   kendisi ve bazı kamu hekimleri ile ilgili  Sağlık Bakanı'na yaptığı   şikayetlerden 1.5 ay sonra bir basın açıklaması yaparak, söz konusu şikayetlere konu,  belge ve dokümanlarla ilgili   ‘’sahte veya asılsız’’ imajı vermeye çalıştığını ve  adli polise suç duyurusunda bulunduğunu basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaştığını kaydeden Gardiyanoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Birlik yönetim kurulu olarak, aynı gün yaptığımız açıklamada, Mandamus kararının, birliğimize kattığı gücü vurgulamış, Tıp-İş Başkanı’nı, iddialarını belgeleri ile birlikte ispatlamaya davet etmiş,  ilgili tüm makamları da göreve çağırmıştık.Ancak, bugüne kadar, hiçbir resmi kişi veya kurum, birliğimiz yönetim kurulu üyelerinden, bilgi, görüş veya ifade talebinde bulunmamıştır. Yaptığımız araştırmalar neticesinde ise, hali hazırda hiçbir resmi kurum veya kuruluşa, birlik yönetim kurulu üyelerimizle ilgili resmi bir  müracaatında bulunulmadığı bilgisini de elde etmiş bulunmaktayız”.
Gardiyanoğlu, Tıp-İş Başkanını belgelerde KTSÇHB Yönetim Kurulu tarafından tahrifat yapıldığını  iddia ediyorsa, bunu delileriyle birlikte adli makamlarla paylaşması çağrısında bulundu.
Gardiyanoğlu, KTSÇHB Yönetim Kurulu olarak, “Tıp-İş yönetiminin müfteri tutumu” ile ilgili yasal sürecin başlatılması amacıyla avukata gerekli tüm yetkileri verdiklerini belirtti.


 

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur