1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Serbest Çalışan Hekimler: Adil sağlık için mücadele sürecek
Serbest Çalışan Hekimler: Adil sağlık için mücadele sürecek

Serbest Çalışan Hekimler: Adil sağlık için mücadele sürecek

Serbest Çalışan Hekimler Birliği: “Halkımızın hak ettiği, kamu ile birlikte özeli de kapsayan, adil bir sağlık sistemine kavuşana dek, adalet kapısı önünden ayrılmayacağız”

A+A-

 

Serbest Çalışan Hekimler Birliği, “Halkımızın hak ettiği, kamu ile birlikte özeli de kapsayan, adil bir sağlık sistemine kavuşana dek, adalet kapısının önünden ayrılmayacağımızı kamuoyuna duyururuz” dedi.

Kamuda çalışan doktorların ikinci iş yapma yasağının Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanmaması ve uygulatılamaması gerekçesiyle açtıkları davanın 13 Nisan’da 3. duruşmasının görüşüldüğünü kaydeden Serbest Çalışan Hekimler Birliği, duruşma sonucunda davanın görüşülmesinin 11 Mayıs’a ertelendiğini duyurdu.

Birlik Başkanı Remzi Gardiyanoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu olarak, yasa dışılığın, keyfiliğin bu kadar net ve ortada olduğu bir durum söz konusu iken, bu ertelemenin nedenlerini ilgililerin takdirlerine bırakıyoruz.Kimsenin yasalara uymamak yasaları çiğnemek ve yasa dışı olarak hekimlik yapmak için bizden zaman talep etmeye hakkı yoktur. Mahkeme süreci sabote edilmeye devam ederse üzülerek söylemek zorundayız ki biz Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu olarak diğer yasal haklarımızıda hiç tereddüt etmeden kullanacağız.Bu yüzden, halkımızın hak ettiği, kamu ile birlikte özeli de kapsayan, adil bir sağlık sistemine kavuşana dek, adalet kapısının önünden ayrılmayacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz” denildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin son günlerde açıkladığı, sağlıkla ilgili 10 yıllık planlama çalışmasında, ülkedeki sağlık hizmetinin yarısını karşılayan özel sektörle ilgili açılımların netlik kazanmamasını da kaygı ile yakından takip ettiklerini kaydeden Gardiyanoğlu, sadece kamu hekimlerinin özlük haklarının ve çalışma koşullarının düzenlenmesine endekslenmiş bir sağlık sisteminin her yenilik girişiminde, kamu hekimleri temsilcilerinin, grev kozunu kullanarak başka yeni taleplerde ve pazarlıklarda bulunma risklerini de beraberinde getireceğini savundu.

Gardiyanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Özel sektörün de içine dahil edilmediği sağlık reformu, eksik ve yetersiz kalacaktır Halkımızın sağlık sorunlarını çözmeye odaklı bir sağlık sisteminin kurulması isteniliyorsa, kişiler ya da belli grupların çıkarları değil, tüm sağlık çalışanlarının emeklerine saygı duyan, bütünlükçü bir yaklaşım sergilenmelidir. Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu olarak, sağlıkta reform sürecinde hedeflerine ulaşana kadar, sadece mevcut hukuk sürecine sahip çıkmakla yetinmeyecek, yasal olan tüm enstrümanları da yeri ve zamanı geldiğinde hiç çekinmeden kullanacaktır”

Gardiyanoğlu Sağlık Bakanı Gülle’ye yönelik olarak da, “Unutmayın ki sizler sadece kamuda hekimlik yapan meslektaşlarımızın değil KKTC’deki tüm hekim ve diş hekimlerinin Sağlık bakanısınız” dedi. (tak)

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur