1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şentürk tepkili
Şentürk tepkili

Şentürk tepkili

Şentürk, küfürler sonucunda hakemin de etki altına alınarak maçın kontrolden çıktığını, bu durum yüzünden maçı kaybettiklerini ancak hakemlere saygı duyduklarından dolayı yine tebrik ettiklerini belirtti.

A+A-

Ersin Orkoz

Mağusa Türk Gücü (MTG) A2 takımı antrenörü Talat Şentürk  ülkemizdeki A2 takımlarının ve kendilerinin amacının her zaman A takıma oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi. MTG A2 takımının haftada 4 antrenman yaparak maçlara hazırlandığı fakat maçlara gittiğinde saha dışındaki seyircilerin 16-17 yaşındaki genç futbolcu adaylarına sövmesinden son derece rahatsız olduğu belirten Şentürk, bunu her zaman dile getirdiğini ancak ne bir önlem ne de dikkate alındığını kaydetti.

Geçtiğimiz hafta Doğan Türk Birliği ile oynanan maçta taraftarların küfürlerine maruz kaldıklarını, bu küfürlerden  dolayı futbolcularının  etkilendiğini söyleyen Şentürk, küfürler sonucunda hakemin de etki altına alınarak maçın kontrolden çıktığını, bu durum yüzünden maçı kaybettiklerini ancak hakemlere saygı duyduklarından dolayı yine tebrik ettiklerini belirtti.

“Neden ağızlardan küfür dışında bir şey çıkmıyor?”
Talat Şentürk “Futbolseverlere ve maçları izlemeye gelen taraftarlara sormak istiyorum, kendi çocuğunuza, akrabanıza biri küfür etse hoşuna gider mi? Bence gitmez. O zaman neden ağızlardan küfür dışında birşey çıkmıyor? Galibiyetler gelip geçiçidir, bu küçük adada herkes herkese muhtaçdır” şeklinde konuştu. Bu kötü olayların bir an önce sonlanması gerektiğini söyleyen Şentürk “Çünkü beni ve takımımı ve diğer takımları bu tip olaylar futboldan uzaklaştırıyor. Genç takımlarda hedef şampiyonluk olmamalı. Küçük yaştaki futbolculara büyük sorumluluk yüklendiğinde ve başarısız olunduğunda çocuklar futboldan vazgeçmek istiyor. MTG’de hedef her zaman A takıma karakterli sporcu yetiştirmek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 2083 defa okunmuştur