1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Seni çok özleyeceğiz…’
‘Seni çok özleyeceğiz…’

‘Seni çok özleyeceğiz…’

Kalfaoğlu için ilk tören Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde gerçekleşti. Hukukçu arkadaşları Aydın Kalfaoğlu’nu son yolculuğuna uğurlarken, göz yaşlarını tutamadı

A+A-

Bir süredir kanser tedavisi gören ve önceki sabah yaşam mücadelesini kaybeden Kıbrıs Türk Müziği’nin efsane gruplarından Sıla 4 Grubu’nun gitaristi, Avukat Aydın Kalfaoğlu dün Lefkoşa Mezarlığı’na defnedildi

YENİDÜZEN (Özel)

Efsanevi Sıla 4 Grubu'nun müzisyeni, tanınmış avukat Aydın Kalfaoğlu, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Bir süredir kanser tedavisi gören ve önceki sabah yaşamını yitiren Kalfaoğlu için dün ilk önce uzun yıllarını verdiği Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşma yapan Yüksek Mahkeme Yargıcı Ahmet Kalkan; “nezaketi, efendiliği, dürüstlüğü, bağırıp çağırmadan hak aranabilmenin yollarını gösteren ve hep saygı gören, bu kadar yıllık meslek hayatında hakkında tek bir kişinin onun hakkında kötü söylediğini duymadığım, duymadığımız, çok müstesna bir arkadaşımızı bugün uğurluyoruz” diyerek herkesi gözyaşlarına boğdu.
Daha sonra 65 yaşında yaşamını yitiren Aydın Kalfaoğlu için Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni boyunca güçlükle ayakta duran Kalfaoğlu’nun eşi Münüre Kalfaoğlu ile kızları, taziyeleri kabul etti.

Bedevi: “Ulu bir çınarı kaybettik”
İlk tören Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde düzenlendi. Törende ilk konuşmayı Barolar Birliği Başkanı Avukat Ünver Bedevi yaptı. Bedevi, ‘camianın ulu bir çınarını’ kaybetmenin acısı içerisinde olduklarını belirterek, hem meslek adına hem de ülke için yol gösteren değerli bir insan olduğunu dile getirdi. Bedevi, şunları belirtti: “Bugün Avukat Aydın Kalfaoğlu için toplanmış bulunuyoruz acılı ailesine dostlarına ve meslektaşlarına Allah sabırlar versin. Hepimiz kendisini çok iyi bir dost çok iyi bir abi, çok iyi bir insan olarak tanıdık. Çok iyi bir hukukçu çok iyi bir avukat, 30 yıldan fazla bu mesleğe emek vermiş bir kişidir. Ulu bir çınarımızı yitirdik… Çok detaylarla uğraşan bir karakteri yoktu. Kendini o şekilde tanıdık ama çok anlamlı çok saygı değer duruşa sahip bir abimizdi. Camianın ne zaman ciddi bir sorunu olsa gerekli inisiyatifi alan, gerekli yolu gösteren, hepimizin çok sevdiği saydığı, hem meslek için hem de ülke adına yol gösteren çok değerli bir abimizi yitirdik. Nur içinde yatsın”

Kalkan: “Uğurlar olsun”
Bedevi’nin ardından daha sonra Yüksek Mahkeme Yargıcı Ahmet Kalkan bir konuşma gerçekleştirdi. Ahmet Kalkan, bugün Sıla 4’ü, ‘Ah Kıbrısım’ı ve Kıbrıs Türkünün varlığını kaybettiğini belirterek, meslek adına çok müstesna bir hukukçunun kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Klkan, şunları söyledi: 4"Muhterem meslektaşım, aziz kardeşim, muhterem ailesi; değerli meslektaşlarım, Kıbrıs Türkü öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Başta Yüksek Mahkeme Başkanımız Şafak Öneri'nin ve kendisiyle birlikte yurtdışında bulunan Yüksek Mahkeme mensubu arkadaşlarımın kalpten hisleriyle acınızı paylaştıklarını iletmek isterim. Aslında Aydın beyin naaşı sadece akan hayat ırmağının, sonsuzluk denizine uğurlanışı değildir. Bugün biz, benim kuşağımın şarkılarını ‘Ah Kıbrısım'ı, Sıla 4'ü, Kıbrısım’ı, Kıbrıs Türkünün bir varlığını uğurluyoruz. Öte taraftan meslektaşımız olarak nezaketi, efendiliği, dürüstlüğü, bağırıp çağırmadan hak aranabilmenin yollarını gösteren ve hep burada aramızda saygı gören, bu kadar yıllık meslek hayatımda hakkında tek bir kişinin onun hakkında kötü söylediğini duymadığım, duymadığımız, çok müstesna bir arkadaşımızı bugün uğurluyoruz. Aslında ona şarkıdaki gibi hitap ederek uğurlamak istiyorum. “Uğurlar olsun, uğurlar olsun... Sevgimiz senin yoldaşın olsun… Nur içinde yat."

Sevenleri akın etti
Mahkeme önündeki törenin ardından Kalfaoğlu’nun naaşı Lefkoşa İsmail Safa Cami’ye getirildi. Kalfaoğlu’nun cenaze törenine ailesinin yanı sıra yıllarca aynı sahneyi paylaştığı grup üyeleri Erdinç Gündüz, Ferahzad Gürsoy, çok sayıda seveni, milletvekili ve siyasiler katıldı.
Cami avlusunun tıka basa dolduğu cenaze töreni, kılınan öğle namazının ardından, Kalfaoğlu’nun naşının Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilmesiyle son buldu.

Aydın Kalfaoğlu kimdir?
8 Haziran 1950’de Lefkoşa’nın Yeni Cami mahallesinde doğdu.  İlkokul öğrenine Kıbrısın güney yarısındaki Eğlence köyünde başladı, Girne’deki 23 Nisan İlkokulu’nda devam etti, Lefkoşa’daki Atatürk İlkokulu’nda son buldu. Bayraktar Ortaokulu’ndan sonra orta öğrenimini 1968 yılında Lefkoşa Türk Lisesi’nde tamamladı. Müzikle olan ilgisi,  ağabeyi Yılmaz Kalfaoğlu’nun da büyük etkisiyle, lise yılları  sırasında gitar çalarak başladı.  Bayrak Kuartet’e, ağabeyi Yılmaz’ın yüksek öğrenim için Türkiye’ye gitmesinin sonrasında katıldı. Müzik yaşamımın en hareketli ve en heyecanlı dönemini, Bayrak Kuartet’in, SILA 4 olarak müzik yaşamına devam etmesi sırasında arkadaşları Erdinç, Raif ve Ferahzad ile bu grubun dört elemanından biri olarak yaşadı. SILA 4’le olan müzik çalışmalarına devam ederken bir yandan da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimini sürdürdü. 1975 yılında yüksek öğrenimimi tamamlayarak mezun oldu ve avukatlık mesleğini icra etmek üzere ülkesine döndü. 34 yıl avukatlık yaptı. 1980-1986 yılları arasında 6 yıl süreyle Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı. Evli ve Üç kız çocuk babası ve iki torun sahibiydi.

Bu haber toplam 2971 defa okunmuştur