1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sendikalardan mecliste PROTESTO
Sendikalardan mecliste PROTESTO

Sendikalardan mecliste PROTESTO

Kamu Çalışanların Aylık Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin görüşülmesinin süresiz olarak ertelenmesi, sendikaların protestosuna yol açtı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi’nde, DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek tarafından sunulan Kamu Çalışanların Aylık Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin görüşülmesinin süresiz olarak ertelenmesi, sendikaların protestosuna yol açtı.
Oy çokluğuyla alınan kararı, oylama sonrası Meclis’te konuk koltuklarında oturan sendika temsilcileri alkışlarla protesto etti.
Protestoda “Sizi bizim oylarımızla bu koltuklarda oturursunuz”, “Bir daha bu koltukları göremeyeceksiniz” ifadeleri kullanıldı.
Sendika temsilcileri protestonun ardından Meclis’ten ayrıldı.

ÖZKARDAŞ: “BU PARTİLERE OY VERİLMEMESİ ÇAĞRISI YAPMAK İSTİYORUZ”

Protesto eyleminin ardından Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklama yapan KAMU-SEN Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, önerinin görüşülmesinin süresiz olarak ertelenmesinden dolayı ne güne ertelendiğinin belli olmadığını, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’nin hangi güne ertelendiği yönündeki sorusuna da Meclis’te cevap verilmediğini söyledi.
Bu durumu “hükümetin ciddiyetsizliği” olarak niteleyen Özkardaş, TDP’nin dışındaki diğer partilerin de bu ertelemeye destek vermelerini eleştirdi ve yaklaşan yerel seçimle öncesi diğer sendikaların da kabul etmesi halinde “bu partilere oy verilmemesi” çağrısı yapmak istediklerini açıkladı.
Dinçyürek’in öneriyi meclise getireceği gün nisap sağlamayı engelleyenler ve öneriyi geri alması yönünde baskı yapanlar bulunduğunu savunan Özkardaş, Meclis Danışma Kurulunun da hükümet ortakları tarafından yönlendirildiğini öne sürdü.
Özkardaş KAMU-SEN olarak diğer sendikalara bir çağrı yapacaklarını ve diğer sendikaların da kabul etmesi halinde yerel seçimlerde “Göç Yasası” olarak nitelenen yasanın kaldırılmasını engelleyen partilere oy verilmemesinin isteneceğini kaydetti.(TAK)

Bu haber toplam 2187 defa okunmuştur