1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SENDİKALARDAN EYLEM KARARI
SENDİKALARDAN EYLEM KARARI

SENDİKALARDAN EYLEM KARARI

Sendikal Platform, Değirmenlik Girne dağ yolunda ikisi öğrenci 3 kişinin ölümü ve 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından başlattığı eylemlerine devam kararı aldı.

A+A-

Sendikal Platform, Değirmenlik Girne dağ yolunda ikisi öğrenci 3 kişinin ölümü ve 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından başlattığı eylemlerine devam kararı aldı.

Bugün yapılan Sendikal Platform toplantısının ardından önümüzdeki günlerdeki eylemler Başbakanlık önünde  açıklandı.

Buna göre, Sendikal Platform, Başbakanlık önünde  17.00-20.00 saatleri arasında başlatılan eylemi ileriki günlere de yayma kararı aldı.

İlk Bakanlar Kurulu toplantısının yapılacağı gün ise genel grev ve  Başbakanlık önünde miting yapılacak.

Diğer yandan eylemlerini Sendikal Platform ile birleştiren KTÖS de bugün ana okul, ilkokul ve özel eğitim okullarında 08.00-09.00 saatleri arasında başlattığı grevi kaldırdığını açıkladı.

Kararları açıklamak üzer bugün saat 17.00’de Başbakanlık önünde toplanan Sendikal Platform üyeleri, kış saati uygulamasına geri dönülmesini,  kazalardan sorumlu olarak gösterdikleri 3 bakanın istifa etmesini ve trafik ve yolların standartlara uygun hale getirilmesini talep ettiler.

BIÇAKLI

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı Başbakanlık önünde yaptığı açıklamada,  kazaların bir daha olmamasını dilemenin yeterli olmadığını,  nedenlerini bulup ortadan kaldırmak gerektiğini ifade etti.

Değirmenlik Girne dağ yolundaki kazaların nedenlerini sıralayan Bıçaklı, gün ağarmadan insanları yollara dökmenin en büyük neden olduğunu, ikinci nedeninin  ağır vasıta ve iş makinelerinin  kontrolden geçirilmemesi  olduğunu, sokakların ve yolların ışıksız olmasının da nedenler arasında olduğunu belirtti.

Ülke yönetimine gelenlerin  toplum için var olduğunu söyleyen Bıçaklı, “Bu toplum  diyor ki ‘biz bu saatleri bu şekilde kabul etmiyoruz’.  siz kimin adına koltuklarda oturuyorsunuz” dedi.

Bıçaklı, Bakanlar Kurulu’nun bir an önce toplanarak saatleri bir saat geri çekmesini, “kazadan sorumlu” olduğunu savunduğu  bakanların soruşturularak sorumlu olanların görevden alınmasını   ayrıca trafik ve yollarla ilgili  tedbirler alınmasını  istedi.

Bıçaklı,  yolların durumuna dikkat çekerek, hükümet edenlerin her talebe  kaynak yok açıklamalarının  doğru olmadığını, ülkede vergilerin yüzde 60’ının toplanmadığını, sermayeye 400 milyon TL’lik vergi affı getirildiğini belirterek, vergilerin tamamının  toplanmasıyla ülkenin gelirleri ve giderlerinin dengeleneceğini söyledi. Bıçaklı; “Toplayın vergileri sermayeden bu ülkenin giderlerini karşılayın” dedi.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de  ortada bir cinayet olduğunu, sorumluların ise bu cinayeti üzerine almadıklarını ileri sürdü.

Kazanın sorumlularının toplum vicdanında mahkum olduğunu söyleyen Gökçebel, olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu’nun halkla dalga geçercesine kararlar aldığını savundu.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararları palyatif olarak değerlendiren Gökçebel, “Kendilerine verilen mesajı algılamadıkları net olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Gökçebel, insana değer veren yönetim anlayışından  uzaklaşıldığını ileri sürerek, dünyanın uyguladığı saat uygulanmasına geçilmesini,  Ulaştırma, Eğitim ve  Çalışma Bakanlarının istifa etmelerini talep etti.

Sonuç alıncaya kadar mücadele edeceklerini kaydeden  Gökçebel,  halkın da çocukların da bu kararlılıkta olduğunu belirtti.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan  bazı sorular yönelterek, dün Bakanlar Kurulu’nun 5 bin kilogramdan daha ağır vasıtalarla ilgili aldığı kararla ilgili ölçüm yapabilecek bir cihazın Karayolları Dairesi’nde  olup olmadığını sordu.

Nisan ayında oluşturulan Trafik Dairesi’nin görev  yetki ve sorumluluklarında  her ay  yollarla ilgili rapor  hazırlanması bulunduğunu belirten Kaptan, 8 ayda kaç adet rapor hazırlandığının kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.

ELCİL

KTÖS Başkanı Şener Elcil de trafik kazasıyla ilgili hem acılı hem öfkeli olduklarını öfkenin sokaklara taştığını,  toplumsal öfkenin son bulması için sorumluların kamuoyu önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

Elcil, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın  kış saati uygulamasına geçilmemesi yönünde  açıklaması olduğunu, bunun yerine okul saatlerinin 8.20’de başlaması yönünde yapılan önerinin düşüncesiz olduğunu çünkü  okul servislerinin sabah saat 7.30’da okula geldiğini çocukların okul etrafında bir saate yakın başıboş kalacağını savundu.

Elcil, bugün ilkokul anaokul ve özel eğitim okullarında başlattıkları bir saatlik greve eylemlerini Sendikal Platform  ile birleştirdikleri için son verdiklerini bu okullarda Pazartesi günü eğitimin saat 08.00’de başlayacağını bildirdi.

 

Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur