1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sendikalar Başbakanlık önünde eylem yaptı
Sendikalar Başbakanlık önünde eylem yaptı

Sendikalar Başbakanlık önünde eylem yaptı

Sendikaların Başbakanlık önündeki eylemi saat 11:30 sıralarında olaysız bir şekilde sona erdi.

A+A-

SAAT: 12:00

Sendikaların Başbakanlık önündeki eylemi saat 11:30 sıralarında olaysız bir şekilde sona erdi. Eylemde konuşan Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı hükümetin yaptığı politikaları eleştirdi ve eylemlerin devam edeceğini söyledi. CAS çalışanları eylemde kısa bir gerginliğin yaşanmasına neden oldu, başbakanlık kapısınıa dayanan CAS çalışanlarını Hava-Sen Başkanı Buran Atakan sakinleştirdi. Eylemciler alkışlarla başbakanlık önünden olaysız bir şekilde ayrıldı.

Bu arada BES'te örgütlü LTB çalışanları Sayıştaylık Başkanlığı'na yürüdü. Eylemciler belediye ile ilgili Sayıştaylık raporunun hala açıklanmamış olmasını protesto ederek Sayıştayılık binasına siyah çelenk bıraktı.

 

--------------------------------------

Kamuda örgütlü memur, öğretmen ve işçi sendikaların “hükümetin çalışanlar ile sendikalara yönelik uygulamalarını” protesto eylemi Başbakanlık önünde başladı. Kuğulu Park'ta toplanan sendikalar, trampet çalarak Basbakanlik önüne geldi.  Turk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı'nın Sendikal Platform adına açıklama yapması bekleniyor.

Sendikal Platformu üyesi sendikalar ve onlara destek veren sendikalar, eylem kapsamında sadece Lefkoşa’daki iş yerlerinde saat 10.00-12.00 saatleri arasında; Kamu-İş’in örgütlü bulunduğu tüm iş yerlerinde ise tam gün grevde olacak.

Lefkoşa’daki okullarda 2 saat greve giden öğretmen sendikaları Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) 2011 yılından sonra kamuda göreve başlayan tüm üyeleri ise tam gün grev gerçekleştiriyor.

Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur