1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sendikacılar UBP'nin kapısını çaldı
Sendikacılar UBPnin kapısını çaldı

Sendikacılar UBP'nin kapısını çaldı

“Yasa amacına ulaşmadı. Değişmesine tam destek vereceğiz”

A+A-

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş ve HÜR-İŞ Başkanı Yakup Latifoğlu’nu kabul etti.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, görüşmede sendikalar adına konuşan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, “Kamu Çalışanlarının Maaş, Ücret ve Diğer Ödeneklerin Düzenlenmesi Yasası’nın görüşülmesi için Meclis’te UBP’nin de desteğiyle ivedilik kararının alındığını fakat bugüne kadar yasanın Meclis komitesinde görüşülmediğini” ifade ederek, UBP’den destek istedi.

UBP hükümeti döneminde sendikalarla birlikte bu yasaya karşı çıkan dönemin muhalefeti, bugünün iktidar partilerinin bu yasanın değiştirilmesi için adım atmakta geciktiklerini kaydeden Gökçebel, “Bu da, ülkemizdeki gençliğin ülkemizden göç etmesine neden oluyor. Bu göçler bu yasa değişmedikçe gün geçtikçe artacaktır. Bunun için sizin ana muhalefet partisi olarak acilen desteğinizi istiyoruz” dedi.

Özgürgün de, bu yasanın o günün koşullarına göre hazırlandığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bugün görmekteyiz ki bu yasada değişmesi gereken maddeler vardır. Bu yasa hazırlanırken o gün düşünüldüğü gibi amacına ulaşmamıştır. Onun için mutlaka değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de Mecliste bu yasa için ivedilik kararına onay verdik. Şimdi, o günün muhalefet partileri, bugün iktidarda olmasına rağmen bu konuda ses çıkarmıyorlar.

Biz yine söylüyoruz, bugünün hükümeti bu yasayı değiştirme cesareti göstersin, biz hemen oybirliğiyle geçmesi için onay vereceğiz”.

(tak)

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur