1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Seminere ambargo damgası
Seminere ambargo damgası

Seminere ambargo damgası

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris: “Değil UEFA’ya, Anamur’a bile yüzemiyoruz”

A+A-

Necmi BELGE
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Nurettin Tüzel B-A Teknik Direktör yenileme semineri dün, Malpas Otel’de start aldı.
13-14 Ağustos 2013 tarihleri arasında iki gün sürecek seminere 203 antrenörden 164’ü katıldı.  Yapılan açıklamalarda, bu seminere katılmayan antrenörlerin sezon içersinde hiçbir kulüpte görev yapamayacakları açıklandı.
Seminerin açılışına Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar,  Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Türkiye Futbol Antrenöreri Derneği Genel Başkanı İsmail Dilber ile KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz katılırken, seminere katılması beklenen Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu hükümet kurma çalışmaları nedeniyle açılışa katılmadı.
Bu arada, seminerin açılışında artık geleneksel hale gelen Saygı Duruşunun ardından çalınan İstiklal Marşı’nın yetkililerinin hazırlamaması nedeniyle çalınamadı. İstiklal Marşı’nın çalınmaması izleyiciler ve konuklar arasında tepkiye neden oldu.
Daha sonra yapılan konuşmalara damgasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan spor ambargosu tartışmaları damgasını vurdu.

İdris: “Değil UEFA’ya, Anamur’a kadar bile yüzemiyoruz”

Seminerde kendisinden önce yapılan konuşmalarda spor ambargosuna değinilmesine Spor Bakanı İdris’in tepki gösterdi.
Özellikle, TÜFAD Başkanı İsmail Dilber’in, “spor ambargosunun kalkması için UEFA’ya kadar yüzelim” söylemine yanıt veren Bakan İdris “değil UEFA’ya, Anamur’a kadar bile yüzemiyoruz çünkü, Türkiye Cumhuriyeti bile uluslararası baskılardan dolayı biz tanımıyor” dedi.
Bakan İdris, Uluslararası platforma daha önceki söylemlerinde belirttiği gibi, nutukla değil, hukukla girilebileceğini anımsattı.
Türkiye Cumhuriyeti ile hazırlanan paket gereği Eylül ayından itibaren fonların kalkacağını ve zaten bütçedeki payı sadece yüzde bir olan spora gidecek katkıların bir o kadar daha azalacağını ifade eden Bakan İdris, kendisinin büyük tepki koyduğu bu olaya spor kamuoyunun duyarsız kaldığını hayretle izlediğini söyledi. 
Bakan İdris, bugüne kadar gelen Spor Bakanlarının hem siyasal, hem de bölgesel mülahazalarla icraat yaptıklarını örneğin, kendi seçim bölgesini ihya ederken, diğer bölgelerin örneğin Mağusa’nın ihmal edildiğini iddia etti.
Futbolda ise, transferlere yüz binler harcayan kulüplerin, bir anahtar parası için Spor Bakanlığı’nın kapısını çaldığını belirten Bakan İdris, baştan aşağı yeni bir spor politikaları üretilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sertoğlu: “Ambargoyu sonlandırana kadar buradayız”
Yine seminerin açılış bölümünde söz alan Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’da İsmail Dilber’in konuşmasına atıfta bulunarak, göreve geldiği günden beri en büyük amacının Kıbrıs Türk futbolunu uluslar arası platforma taşımak olduğunu söyledi.
Bu konunda hem destek, hem de eleştiri gördüğünü ifade eden Sertoğlu, muhalefette iken kendisine destek veren kesimlerin iktidar olunca eleştirmeye ve geri çekilmeye başladıklarını açıkladı.
Sertoğlu, bu amacı sonlandırıncaya kadar görevinin başında olacağını ve UEFA ile FIFA’dan randevu tarihi beklediklerini sözlerine ekledi.

Dilber: “Ambargoyu yıkmak için UEFA’YA kadar yüzelim”

Seminerde en sansasyonel konuşmayı yapan TÜFAD Genel Başkanı her yıl düzenlenen bu seminere geldiğini, hem de tepkisel olarak geldiğini ifade eden Dilber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan spor ambargosunu bir türlü hazmedemediğini söyledi.
Dilber, bu amaç için UEFA’ya kadar yüzmek gerekirse, hep beraber yüzülmesini isteyen Dilber, bu konunda Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere tüm tarafların çaba göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Göktaş “Life Kinetik Enerji programı antrenörlükte yeni bir atılım”
Seminerin açış konuşmasını yapan Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş,  hayatta olan teknik direktörlerin adının verildiği bu tür seminerlerle bir vefa borcunu yerine getirdiklerini ve bu yılda Kıbrıs Türk futboluna büyük hizmetler veren Nurettin Tüzel’in isminin bu seminere verildiğini söyledi.
Göktaş devamla, Değişen ve gelişen futbolda teknik direktörlük eğitiminin her yıl bir o kadar daha önem kazandığını dile getiren Göktaş, bu yenilikleri takip etmenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
Göktaş, bu bağlamda, bu seminerde dünyada yeni uygulanmaya başlanan “ LIFE KİNETIC” görsel algı ve eksersizle beynin kullanımı metodunu antrenörlere sunacaklarını belirtti.
Bu konunda,  katkı koyan TÜFAD Başkanı İsmail Dilber’e Life Kinetic Eğitim Koordinatörü Ozan Boxkurt ile Funda Aşıkoğlu’na ayrıca, seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Birol Doğan, Sportif Direktörlerden Sedar Karabük, Pro Lisans Teknik Direktörlerinden Celal Kıbrızlı ile Enka Futbol Akdemisi Direktörü Cevat Köprübaşı’na teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Tüzel: “Vefa duygusu gözlerimi yaşarttı”

Seminerde son konuşmayı yapan, adına seminer düzenlenen Nurettin Tüzel, hayatta en önemli şeyin vefa olduğunu söyledi.
Bugün o vefayı gördüğünü ifade eden Tüzel, kısaca değindiği spor geçmişinden sonra, bu seminere adını veren Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’ne teşekkür etti.
Konuşmaların sona ermesine müteakip yapılan plaket teati töreninin ardından verilen teorik bilgilerden sonra, Nihat Bağcıer Stadı’ndaki pratik çalışma ile seminere devam edildi.
Seminerin bugünkü çalışmaların ardından sonlanması bekleniyor.

Bu haber toplam 2343 defa okunmuştur
Etiketler :