Semih Şentürk adım adım Doğan’a

Semih Şentürk adım adım Doğan’a

DTB Başkanı Bayar Piskobulu, Semih Şentürk ismini KTFF toplantısında da dillendirdi

A+A-

K-Pet Süper Lig’de bu sezon şampiyonluğun en güçlü adayları arasında gösterilen Girne ekibi Doğan Türk Birliği’nde Semih Şentürk heyecanı yaşanıyor. Yıllarca Fenerbahçe formasını terleten ve Türkiye Milli Takımı ile de tarihi başarılar elde eden futbolcunun 2018-2019 futbol sezonunda Doğan Türk Birliği forması giymesi konusunda sona gelindiği öğrenildi. Önceki gün Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndaki toplantıda da DTB Başkanı Bayar Piskobulu oyuncunun ismini telaffuz etmekten çekinmedi. Semih Şentürk ile Doğan Türk Birliği arasında ufak pürüzlerin kaldığı öğrenilirken, sarı lacivertli ekip bir dönem ülkemize getirdiği Ceyhun Eriş’in ardından kariyerli bir oyuncuyu daha kadrosuna katmaya hazırlanıyor. 35 yaşındaki futbolcunun bu hafta içinde adaya gelip ortamı görmeye hazırlandığı öğrenildi.

 

19 yıllık profesyonel kariyer

2000 ile 2013 yılları arasında Fenerbahçe formasını terleten Semih Şentürk, ardından sırasıyla Antalyaspor, İstanbul Medipol Başakşehir ve Eskişehirspor formalarını terletmişti. 28 kez de Türkiye Milli Takımı’nın formasını terleten Şentürk bu maçlarda 8 kez fileleri havalandırmıştı. Oyuncunun Milli Takım maçları arasında en unutulmaz golü ise İsviçre’nin evsahipliğindeki EURO 2008’de 120+1’inci dakikada Hırvatistan ağlarına gönderdiği goldü.

 

Fenerbahçe forması ile 280 maç

Fenerbahçe formasıyla 280 maça çıkan Semih Şentürk bu maçlarda 86 kez fileleri sarsma başarısı gösterdi. Oyuncu bir kez de Süper Lig gol krallığı yaşadı. Ardından Antalyaspor’a giden golcü oyuncu burada da 18 maçta 5 kez fileleri sarsmayı başarmıştı. 1 sezonluk Antalya macerasının ardından İstanbul Medipol Başakşehir’in yolunu tutan futbolcu, 41 kez terlettiği forma ile 17 kez gol sevinci yaşadı. Semih Şentürk son olarak TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor’un formasını giyiyordu. Oyuncu, kırmızı siyahlı ekipte 48 maçta 19 kez fileleri havalandırmayı başarmıştı.

 

Sözleşmesi sona erdi

31 Mayıs 2018’de sözleşmesi biten Semih Şentürk birçok kulüple görüştü ancak hiçbiri ile anlaşmaya varamadı. Adı Ümraniyespor ile ciddi şekilde anılsa da oyuncu bu kulüple resmi sözleşme imzalamadı.

Bu haber toplam 2740 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.