1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Şehit Hüseyin Akil İlkokulu…14 sınıf, 389 öğrenci
Şehit Hüseyin Akil İlkokulu…14 sınıf, 389 öğrenci

Şehit Hüseyin Akil İlkokulu…14 sınıf, 389 öğrenci

Mağusa’da bulunan Şehit Hüseyin Akil İlkokulu, 1975’ten beri birinci ve ikinci sınıf öğrencilere eğitim veriyor.

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Mağusa’da bulunan Şehit Hüseyin İlkokulu, 1975’te kuruldu. İsmini, 14 Ağustos 1974 yılında, Mağusa surlarında saldırıda kaybedilen Hüseyin Akil’den alan ilkokul, sadece birinci ve ikinci sınıf öğrencilere eğitim veriyor. 389 öğrencisi bulunan Şehit Hüseyin akil İlkokulu’nun bir müdürü, muavini ve 26 öğretmeni var. Okuma yazma ve müfredat derslerinin yanı sıra okulda müzik, resim, İngilizce ve satranç dersleri de veriliyor.
Yalnızca birinci ve ikinci sınıf öğrencilere eğitim verilse de, Okul Müdürü Caner Kızılörs, öğretmen kadrosunun öğrenci sayısına göre yetersiz olduğuna işaret ediyor. Normalde yirmi beş öğrenci kapasitesinde olan on dört sınıfın, otuz, hatta otuz beş öğrenci almak durumunda kaldığını dile getiriyor.
Birinci Sınıf Öğretmeni Melike Kayıkçı, okul nüfusunun yoğunluğuna değinerek, bunun öğretmenlerin öğrenciler ile birebir ilgilenmesini olumsuz etkilediğini söylüyor. Kayıkçı, öğrencilere derste anlatılanların uygulanarak gösterilmesinin altını çizerek, “Çocuklar uygulayarak, bizlerin onlara anlatmak istediğini çok daha iyi kavrar. Bu sebeple yaptığımız derslere yönelik aktivite ve etkinlikler mutlaka yapmayı benimsedik” şeklinde konuşuyor.
Kayıkçı, 22 Mart Su Günü dolayısıyla öğrencilerin pankartlar hazırlayarak eylem yaptığını, bu gibi faaliyetlerin öğrenme sürecinde çok önemli olduğunu ifade ediyor.

“En büyük sorunumuz öğretmen kadrosunda”

caner.jpg

Okul Müdürü Caner Kızılörs, okulda neredeyse 400 öğrenci olduğunu vurgulayarak, öğretmen sayısının arttırılması gerektiğine dikkat çekiyor. Sınıfların çok kalabalık olduğunu söyleyen Kızılörs, öğretmenlerin her çocukla ilgilenip daha sağlıklı bir eğitim vermesi için sınıflardaki sayının azalmasına işaret ediyor.

“Üçüncü sınıflara da eğitim vermek istiyoruz”

Öğretmenlerin, üçüncü sınıf öğrencilere de eğitim verilmesini istediğini aktaran Kızılörs, bu talebin sendikaya bildirildiğini söylüyor. Kızılörs, bu sayede birinci ve ikinci sınıf öğrenci sayısının 25’i aşmayacak sınıflar olacağını belirtiyor, “Dördüncü ve beşinci sınıf öğrenciler ortaokula hazırlanma ve sınavlara alışma döneminde oluyor. Üçüncü sınıflar onların yanında küçük ve böyle bir hazırlığa henüz ihtiyaç duymayan öğrenciler olarak kalıyor. Bu sebeple birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerin hem akranlık hem de ders uyumu açısından aynı okulda olmasını daha doğru buluyoruz” şeklinde konuşuyor.

“Çok amaçlı bir salona ihtiyacımız var”

o2-023.jpg
 

Kızılörs, okulda özellikle kış aylarında kapalı ve çok amaçlı bir salona ihtiyaç duyulduğunu kaydediyor. Okul parkının ise, Mağusa Belediyesi tarafından tadilat edileceğini ifade eden Kızılörs, bu gibi altyapıların giderilmesi gerektiğinin de altını çiziyor.

Birinci Sınıf Öğretmeni Melike Kayıkçı “Uygulamalı derslere çok önem veriyoruz”

melike.jpg

“Okulumuzda yedisi birinci sınıflar, yedisi de ikinci sınıflar olmak üzere 14 sınıf bulunuyor. Öğrencilerimizin yaşı çok küçük ve yeni öğrenmeye başladıkları için etkinliklere çok önem veriyoruz. Bugün öğrencilerimiz, dünya genelinde öğrencilerin ‘dünyayı kurtarmak’ adına eylem yapması dolayısıyla eylem yaptılar. Resimler çizip yazılar yazdığı pankartlarla, suyun önemine dikkat çekerek boşa harcanmaması gerektiğini anlatmak istediler. Bence böyle bir eylem, onların bunu sınıfta ders olarak dinleyip anlaması kadar önemlidir. Çünkü çocuklar uygulayarak, bizlerin onlara anlatmak istediğini çok daha iyi kavradılar. Bu sebeple yaptığımız derslere yönelik aktivite ve etkinlikler mutlaka yapmayı benimsedik. Çocukların yaşları çok küçük olduğu için yapabileceğimiz şeyler kısıtlansa da biz her zaman derslerde uygulamalı anlatıma önem veriyoruz. Sadece birinci ve ikinci sınıf öğrencilere eğitim versek de, öğrenci sayısının fazla oluşu biz öğretmenleri birebir ilgilenme açısından olumsu etkiliyor. Bunun dışında ise, teknolojiye daha çok ayak uydurabilmemiz gerektiğine inanıyorum. Eğitim ile ilgili gelişen teknolojilere sahip olmak ve derslerde bu araçları kullanmak çok önemlidir, bu konuda okulumuza destek verilmesi gerekiyor”


Öğrenciler ne dedi?

o1-030.jpg

Öğrenci Meryem Bolluk “Bugün suyun önemine dikkat çekmek için eylem yapıyoruz”

“Bugün suyun önemine dikkat çekmek için eylem yapıyoruz. Pankartlar hazırladık ve sesimizi duyurmak için bağırıyoruz.”

Öğrenci Bulem Karakoyun “Suyu gereksiz yere kullanmamayı anlatmaya çalışıyoruz”

“Suyu gereksiz yere kullanmamayı anlatmaya çalışıyoruz. Derste öğretmenlerimizle hazırladığımız yazıları arabalara gösteriyoruz.”

Öğrenci Çınar Akıncı “Su hayattır, boşa kullanılmamalıdır”

“Suyu önemsiz yere akıtmamayı öğrendik ve diğer öğrenciler gibi biz de eylem yapıyoruz. Su hayattır, boşa kullanılmamalıdır.”

Bu haber toplam 6899 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler