1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Şeffaf bir yapıda hareket ediyoruz”
“Şeffaf bir yapıda hareket ediyoruz”

“Şeffaf bir yapıda hareket ediyoruz”

KKTC Basketbol Federasyonu düzenlediği basın toplantısı ile yeni sezon hakkında açıklamalarda bulundu

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu dün Lefkoşa’da basın toplantısı düzenleyerek, 2017-2018 Basketbol Sezonu ve federasyonun faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Kupası’nın büyük erkekler kategorisinde 16 Kasım 2017 tarihinde oynanacağının müjdesini veren Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü, basketbol liglerinin ise 1 Aralık’ta başlayacağının müjdesini verdi.

Başkan Ahmet Sütçü’nün yaptığı açıklamalarda, yeni yönetim kurulu üyelerinin alanında uzman kişilerden oluştuğunu, seçildikten sonra görev dağılımı yaparak federasyonun işlerini hızlı bir şekilde üstlendiklerini ifade etti.

 

Sütçü: “Kulüplerle görüş alış verişinde bulunduk”

Yapılan tüm yazışmaları arşivleyerek kayıt altına aldıklarını belirten Başkan Ahmet Sütçü, “yönetim kurulu olarak şeffaf bir yapıda hareket ediyoruz” dedi. Yeni sezon öncesi basketbol kulüplerinin hazırlıklarının ve ihtiyaçlarının devam ettiğini kaydeden Ahmet Sütçü, geçtiğimiz hafta kulüplerle bir toplantı yaparak görüş alış verişinde bulunduklarını ve bunları yönetim kurulu olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

 

Maç sayıları artıyor

2017-2018 Basketbol Sezonunda uygulanacak olan bazı yeniliklerden de bahseden Başkan Sütçü, Play Off’lardaki yarı final ve final serilerindeki maç sayılarının artırılacağını, hakemlerin üçlü mekanik sistemini uygulayacağını, adına anı turnuvası düzenlenen basketbola hizmet vermiş kişilerin isimlerinin liglere verileceğini ve geçen yıl olduğu gibi büyükler liglerinin üç devreli oynanacağını açıkladı.

 

Maçlarda istatistik için çalışma başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Eğitim Bölümü ile yaptıkları işbirliği sonucunda hakemlere yönelik eğitimlerin devam ettiğini ifade eden Ahmet Sütçü, sporcuların maçlardaki istatistik bilgilerinin kayıt altına alınması için çalışma başlattıklarını vurguladı. Basketbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinin kısa bir süre sonra hizmete gireceğinin de müjdesini veren Başkan Sütçü, tam donanımlı bir site ile basketbola hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.

 

Değişen oyun kuralları semineri düzenleniyor

TBF Eğitim Bölümü ile birlikte 25 Ekim 2017 tarihinde basketbolda değişen oyun kuralları ile ilgili olarak antrenörlere ve basına yönelik bir eğitim semineri düzenleyeceklerini söyleyen Sütçü, TBF ile proje bazında ciddi ilişkiler geliştireceklerinin de altını çizdi. Basın toplantısında ayrıca Basketbol Federasyonu Eğitim Bölümü Sorumlusu Osman Emiroğlu federasyonun online platform kullanarak işleri nasıl takip ettiğini ve kayıt altına aldığını görsel bir sunum ile basın mensuplarına anlattı.

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur