1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Seferihisar’da Bir Balık Mekânı
Seferihisar’da Bir Balık Mekânı

Seferihisar’da Bir Balık Mekânı

Seferihisar’da Bir Balık Mekânı

A+A-

 

Zekai Altan


Kısa bir süre. Kısa bir ziyaret ve inceleme. Seferihisar’da. Citta Slow veya Slow City.  Yavaş şehir anlamında. Türkiye’de Slow City başkenti. Burası çok ilginç ve güzel. Çocuk Belediyesinden tohum bankasına kadar merkezlerin oluştuğu bir kent. Amblemi de salyangoz. Yani garavolli. Galatya (Mehmetcik) Belediye Başkanı Cemil Sarıcizmeli ile birlikte bir heyet. Seferihisar’a ziyarete gittik. Benim de çok merak ettiğim bir kent ve ötesi uygulamaları. Özellikle üreticiden tüketiciye internet aracılığı ile satışın gerçekleştirdiği ilk ve tek Belediye. Bu çalışma ciddiyet ister. Popülizm gerektirmez. Sabır, hoşgörü ve ciddi bir politika ile olayı sahiplenmek gerekir. Bu tür çalışmalarda üreticiden, tüketiciye ve yöneticilere kadar. Buna benzer bir model çalışması yapıldı. Ancak temelinde reklam ve rant yattığı için sahiplenme pek olmadı. Sahiplenme ve takım olgusundan yoksun olarak yapılan çalışmalar hiçbir zaman sonuç vermez. Seferihisar’da birçok lezzet ve ev yapımı üretimler internet üzerinden buradan satışa sunuldu. Bu araştırma çalışması içerisinde alınan yemekler de, restorantlar da ayrı bir ilgi yarattı.

LİMAN RESTORANT

Liman Restorant Sığacak mahallesinde... Deniz kenarı. Hatta denize sıfır diyebiliriz. Balıkçı limanı yanında. Modern bir bina. Çok zengin ve görselliği ile dikkat çeken bir dekorasyona sahip. Deniz ürünü sunan bir mekan olduğu için tüm dekorasyon da buna paralel olarak yapıldı. Keyf veren, sıkıcı olmayan bir atmosfer. Restoranta girdiğiniz zaman vitrinlerde değişik balıklar ve deniz ürünleri sizlerin seçimini bekler. Personel profesyonel bir anlayışta ve hizmette. Bunu hissedersiniz. Tüm masalar ve sandalyeler ahşap. Beyaz örtüler ve kuverler hazır. Denizden çıkartılan anfora türü bulgular da tavanda asılı ve dikkat çekici. Şarap standı ayrı bir köşede. Servis personeli bizi güleryüzle karşıladı. Balıkçı teknelerini yakından görebileceğimiz bir yere oturduk. Yanımızda Karaburundan Parlak köyünden doğru adı ise Boynak köyünden dostlarımız ile birlikte. Ali eşi Mehtap ve biricik oğulları Alp. Alp’ın okulunu da takdirle bitirdiğini de belirtelim.

MÖNÜ

Mönü seçimimizi biz yaptık. Vitrinden seçtiğimiz dil balığı ile karides ızgara. Ana yemek olarak. Diğer mezeler de standart sayılabilecek olanlar. Çok hızlı bir biçimde başlayan serviste sarmısaklı turp otu. Yöreye özgü. Midye pilavlı. Tuzda ve limonda yani ekşide pişirilmiş levrek. Söğüş gibi. Ve çok lezzetli. Limonun aromasını ve o güzel ekşimsi tadını ağzınızda hissedersiniz.  Karışık salata. Kısır. Tüm mezeler günlük ve taze. Salatada rokka ve tere otu ağırlıkta. Deniz ürünlerinin vazgeçilmez garnitürü yeşilliklerdir. Bu mönü çok az ve öz olsa bile tadına doyulmadı. Gerçekten nefis bir lezzeti tattık. Süt kalamarın ızgaralanması ve dil balığının kıvamında gavrılması adeta damak tadı bıraktı. Balığı fazla sevmesem de bu menüye bayıldım. Uzak, ancak yolunuz Seferihisar’a düşerse bu restorantı mutlaka ziyaret edip bu deniz ürünlerini hem de taze olarak hem de çok uygun fiyata tadabilirsiniz. Kişi başı 45 TL.

TEL: 0232 745 70 11
www.sigaciklimanrestaurant.com

Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 216. Sayısı

Adres Kıbrıs 216. Sayısı