1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SEFERBERLİK ZAMANI
SEFERBERLİK ZAMANI

SEFERBERLİK ZAMANI

Çetinkaya yeni teknik direktörü Cenk Berkalp nezaretinde ilk çalışmasını dün yaptı. Çalışmaya sarı kırmızılıların yönetim kurulu ve kulübün önde gelenleri de katıldı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

K-Pet Süper Lig’de zor günler geçiren Çetinkaya, takıma yeni bir hava kazandırma adına Mehmet Bolkan ile yolları ayırarak Cenk Berkalp’ı göreve getirdi. Berkalp, takımı ile ilk çalışmasını dün Göçmenköy Antrenman Sahası’nda gerçekleştirdi. Antrenmana kulüp başkanı Meriç Erülkü ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış isimler de katılarak takıma destek belirtti. Berkalp ile sadece bu sezon için değil, önümüzdeki yıl için de sözleşme yapıldı.

Dün gerçekleştirilen çalışma öncesi Cenk Berkalp, takım kaptanı Tunç Özgürgün ve Erdinç Börekçi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Antrenmana gelen başkan Meriç Erülkü’nün yanı sıra eski başkanlardan Mehmet Tatar, Ali Kösezade gibi isimler ve yönetim kurulu üyeleri de futbolcularla bir görüşme yaptı. Ardından Teknik Direktör Cenk Berkalp ve başkan Meriç Erülkü takıma hitaben yaptıkları konuşmada içinde bulunulan durumdan çıkmanın kendi ellerinde olduğu aktarıldı.

Berkalp: “Gelmemdeki en büyük etken güven duygusu”
İlk çalışmada YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Cenk Berkalp çok zorlu bir görevi devraldıklarını söyledi. Çetinkaya’da daha önce görev yaptığı ve başarılar elde ettiği dönem ile şimdiki dönem arasında çok fark olduğunu belirten Berkalp, gelmesindeki en büyük etkenin camianın kendisine güvenmesi ve önümüzdeki yıl için de kontrat yapması olduğunu nitelendirdi. Çetinkaya’ya 1999 yılında geldiğini, o dönemde birçok başarılar kazandığını, bunun da kendisinin teknik adam olarak popularitesini arttırdığını belirten Berkalp “Tablo orta yerde, çok zorlu bir görev. Kolay kolay herkesin evet demeyeceği bir pozisyon. Şahsıma karşı olan güven duygusu, ayağa kaldırırsa Cenk hoca kaldırır düşüncesi beni son derece memnun etti” açıklamasını yaptı.

“Her maçı tek tek ele alacağız”
Play-out oynayacaklarının kesin olduğunu ve bundan sonra maçları tek tek ele alacaklarını belirten Berkalp “O bakımdan Gönyeli maçı muhakkak kazanmamız gereken bir karşılaşma. Play-out başlarken puanımızı ne kadar yukarı çekersek bizim için o kadar iyi olur. Maçın kolayı zoru yoktur, sahada kazanılır. Gönyeli küme düşmesine rağmen son haftalarda iyi futbol oynuyor. Yabana atılacak bir rakip değildir” açıklamasını yaptı. Berkalp sözlerinin sonunda “Benim buraya gelmemdeki en büyük neden, camianın bana önümüzdeki yıl için de kontrat yapmasıdır. Güven duygusu böylelikle arttı. Bu zorlu göreve evet dedik, çalışacağız. Çetinkaya’nın mazisini söylemeye gerek yok. Kümede bırakırsak ne mutlu bize” dedi.

Erülkü: “Bugünden itibaren seferberlik ilan edilmiştir”
Çetinkaya başkanı Meriç Erülkü bundan sonra yönetim olarak futbolculara daha fazla zaman ayrıma kararı aldıklarını belirtti. Erülkü “Biz kendimizi başarılı bir yönetim olarak görmüyoruz. Belki kulübü kapanmaktan kurtardık ama istediklerimizi henüz yapamadık. Basında çıktığı gibi yönetimde çatlak söz konusu değildir. Biz kendi eleştirimizi de yaptık. Bundan sonra başkan ve yönetim kurulu olarak futbolcularımıza daha fazla zaman ayırmaya karar verdik. Bugünden itibaren seferberlik ilan edilmiştir. Eski yönetim, başkan, yönetim kurulu, taraftar, Çetinkaya’ya gönül veren herkes bundan sonra daha farklı davranacak diye ümit ediyorum. Biz bu dönemden başarılı olarak çıkacağımıza inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1104 defa okunmuştur