1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Seçmen seçimin sonucunu belirleyendir, tahmin eden değil”
 “Seçmen seçimin sonucunu belirleyendir, tahmin eden değil”

“Seçmen seçimin sonucunu belirleyendir, tahmin eden değil”

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Kanal T’de katıldığı bir programda Kıbrıs sorunu ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.

A+A-


Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yanıltıcı anketler yapıldığını, seçimlerin ‘spor toto’ gibi bir bahis oyunu olmadığına dikkat çekti. Özersay, vatandaşlara çağrı yaparak “siz kimi desteklerseniz güçlü olan, kazanacak olan odur. Acaba kim kazanır diye tahminde bulunup ona göre oy verilmez. Bazı rakamlar açıklayarak halkı yanıltmaya çalışanlar olduğu aşikar ancak dünya değişiyor, artık herkes herşeyin farkındadır. Sandığa girdiğimizde elimizde olan oy hakkı bir tahminde bulunmak için değil, kazanacak olan belirlemek içindir. Seçmen seçimi belirleyendir, tahminde bulunan değildir. Kimin kazanacağını tahmin etmeye çalışmak gereksiz ve boşa bir yönlendirmedir. Kimin kazanmasını isterseniz, ona destek verirsiniz ve kazanır. Kendi iradenizi de ancak bu şekilde yansıtabilirsiniz” dedi.
“En iyisini siz seçin”
Bu seçimde vatandaş geçmiştekinden farklı olarak kararı kendisi verecektir. Vatandaş kendisi belirleyecektir. Güven duymadığı siyasi parti yöneticilerinin sözlerine göre oy verecek olsaydı geçtiğimiz yıl yapılan referanduımda siyasi partisi evet demesine rağmen kendisi anayasa değişikliğine hayır demezdi” dedi. Özersay seçmene çağrı yaparak “günü geldiğinde adaylar arasından en iyisini siz seçin” dedi.  Bugün çok büyük bir ‘’sessiz çoğunluk’’ olduğuna dikkat çeken Özersay, ülkenin içerisinde bulunduğu durum ile ilgili pek çok kişi siyasi görüşünü açıklamaktan çekindiğini çünkü üzerilerinde siyasi baskı ve yönlendirme olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl genel seçimlerde, yerel seçimlerde ve referandumda halkın bir mesaj verdiğini dile getiren Özersay, halkın Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok daha net bir mesaj vereceğine ve daha büyük birt deüğişimi, gerçek değişimi başaracağını söyledi. Devletin tepesinden başlayarak bir şeylerin daha farklı bir siyaset anlayışı ile değiştirilmeye başlanması için çok büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Özersay, bu seçimlerin bir siyasi açıdan kırılma noktası olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz günlerde mal beyanında bulunduğunu söyleyen Özersay, halkın ve medyanın diğer adaylardan da mal beyanı talep etmesini istedi

Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur