1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Seçimin ardından LEFKE
Seçimin ardından LEFKE

Seçimin ardından LEFKE

Yirmi dört yıl sonra Lefke’de gerçekleşen değişimin mimarı olan bölge halkı, değişim gerekçelerini YENİDÜZEN’le paylaştı.

A+A-

Tanju KONURALP
Lefke’de, uzun yıllar sonra halk, değişim kararı ile sandığa gitti. Altı dönem (24 yıl) boyunca başkanlık koltuğunda oturan Mehmet Zafer, Lefke halkının “değişim”i seçmesiyle, yerini Aziz Kaya’ya bıraktı. Lefkeli vatandaşlar, değişim nedenlerini YENİDÜZEN ile paylaşırken; Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise değişin süreci ve değişecekleri paylaştı.

Kaya: “Değişimi halk talep etti”
Gerçekleşen değişimin, Lefke halkının talebi ve isteği olduğuna işaret eden Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, yapılan kamu oyu araştırmalarında, bu taleplerin ciddiyetinin ortada olduğuna değindi. Bu çerçevede bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaya, oldukça yoğun geçen bir sürecin ardından, halkın isteklerini yerine getirmek üzere, göreve başlayacağını kaydetti.

“Yapacak çok iş var”
Lefke belediyesinin ciddi mali sorunlar yaşadığına işaret eden Kaya, öncelikli hedeflerden birisinin, bu sorunları ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı. Bu yönde bazı girişimlerin hazırlığında olduğuna değinen Kaya, çalışır bir belediye için gerekli adımların atılmaya başlanacağını kaydetti.  Eş zamanlı olarak idari mekanizmayı da tekrar organize edeceklerini ifade eden Kaya, çalışan ve emekli haklarının da, ele alınacak öncelikli konular arasında olduğunun altını çizdi.

“1 yılda sürdürülebilir, 3 yılda normal çalışan bir belediye”
Gerekli planlamaların yapılması ve hayata geçirilecek adımlar ile birlikte Kaya, 1 yılda sürdürülebilir, 3 yılda ise normal çalışan bir belediye olma hedefinde olduklarını açıkladı. Altı dönemin sonunda gerçekleşen bu büyük değişimin, Lefke halkının eseri olduğuna vurgu yapan Kaya, bu noktada tüm halka kararlılıkları adına teşekkür etti.


Lefke halkı ne dedi?

Tuncay Sarıyer
24 yıllık yalan düzenin son bulmasından dolayı mutluyum. Bir belediye başkanı, altı dönem boyunca hak etmediği bir koltuğu işgal etti ve bunun sonunda da halk tarafından koltuğundan kaldırıldı. Bu yirmi dört yıl içerisinde hiçbir hizmetin yapılmaması, değişiklik kararı veren halkın en önemli nedeni oldu.

Ali Kamçı
Uzun süren bir dönemin ardından halk, değişim kararı verdi. Bu değişim kararından çıkarılan sonuç, yapılan işlerin yeterli olmadığı ve vatandaşın memnun bırakılmadığıdır. Artık yeni bir başkan ve yeni bir dönem başladı. Umarız herkes için hayırlı olur.

Galip Dönen
Hayatta her şey, miladı dolunca değiştirilir. Yirmi dört yıl boyunca görev yapan eski başkanın da miladı doldu ve halk değişim dedi. Görevde olduğu altı dönem boyunca, hep aynı işleri gören halk, kararını verdi. Şimdi Lefke için yeni bir dönem başlıyor.

Osman Çetinler
Lefke halkı, hak ettiği hizmeti, hak etmediği bir şekilde alamadı ve bu da değişim sürecini başlattı. Yıpranmış olan başkanın yerine, yeni bir başkan getirildi. Yıllarca Lefke’de süre gelen birçok sorun karşısında halk, değişim kararı verdi.

Abdullah Akay
Eski belediye başkanı, birçok vaatle göreve geldi ancak; yalnızca belirli bir kesime hizmet etti. Geçen altı dönem boyunca birçok haksızlığa uğrayan Lefke halkı da, tepkisini sandıkta gösterdi. Bir belediyenin en asli görevi olan çöplerin toplanması konusunda dahi aksaklıklar yaşanması, halkın değişim demesine neden oldu.

Bu haber toplam 2699 defa okunmuştur