1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ŞEÇİM SAHAYA İNİYOR
ŞEÇİM SAHAYA İNİYOR

ŞEÇİM SAHAYA İNİYOR

Erken seçime sayılı günler kala, bütün partiler propaganda çalışmalarına ağırlık verdi, büyük mitinglerin de tarihleri belirlendi.

A+A-

Tanju KONURALP

Erken seçime sayılı günler kala, bütün partiler propaganda çalışmalarına ağırlık verdi, büyük mitinglerin de tarihleri belirlendi.  Reklam, köy gezileri, televizyon programları da dahil olmak üzere, ülkenin her yeri; yaklaşan erken seçime entegre bir vaziyette… Seçim öncesi son gövde gösterisi olan büyük mitingler ise önümüzdeki hafta itibarı ile başlıyor. Erken seçime katılacak olan beş partinin, ilçelerde gerçekleştirecekleri büyük mitinglerin de takvimi ortaya çıktı. Buna göre Girne, Güzelyurt, Lefkoşa, Mağusa ve İskele ilçelerini kapsayan takvim programı detayları ortaya çıktı.


CTP-BG 25 Temmuz’da Lefkoşa’da
Cumhuriyetçi Halk Partisi Birleşik Güçler (CTP – BG) 18 Temmuz Perşembe günü İskele Ecevit Meydanı’nda gerçekleştireceği mitingin ardından, 22 temmuz Pazartesi Güzelyurt İnönü Meydanı’nda bir miting gerçekleştirecek. 23 Temmuz Salı günü Girne Atatürk Büstü’nde bir miting hazırlığı içerisinde olan CTP-BG, 24 temmuz Çarşamba günü ise Mağusa Namık Kemal Meydanı’nda bir miting verecek. CTP-BG son mitingini ise 25 Temmuz’da Lefkoşa İnönü Meydanı’nda vermeye hazırlanıyor.
DP – UG 26 Temmuz’da Güzelyurt’ta
Demokrat Parti ve Ulusal Güçler,  21 Temmuz Pazar günü Güzelyurt İnönü Meydanı’nda gerçekleştireceği mitingin ardından, 23 Temmuz Salı günü İskele – Ecevit Meydanı bir miting gerçekleştirecek. 24 Temmuz Çarşamba günü Lefkoşa Sarayönü’nde bir miting verecek olan DP-UG, 25 Temmuz Perşembe günü ise Girne Atatürk Büstü’nde miting veriyor. DP-UG’nin son mitingi ise 26 Temmuz Cuma günü, Mağusa Namık kemal Meydanı’nda gerçekleşecek.
UBP
Ulusal Birlik Partisi 22 Temmuz Pazartesi günü İskele Ecevit Meydanı’nda gerçekleştireceği mitingin ardından, 23 temmuz Pazartesi Güzelyurt İnönü Meydanı’nda bir miting gerçekleştirecek. 24 Temmuz Çarşamba günü Girne Belediye Meydanı’nda bir miting hazırlığı içerisinde olan UBP, 25 temmuz Perşembe günü ise Mağusa Namık Kemal Meydanı’nda bir miting verecek. UBP, 26 Temmuz’da Lefkoşa Sarayönü’nde son mitingini gerçekleştirecek.

BKP-TVG tek miting
Üç büyük parti, beş ilçede miting hazırlığı içerisindeyken; Birleşik Kıbrıs Partisi ve Toplumsal Varoluş Güçleri (BKP-TVG) tek miting için çalışıyor. Buna göre BKP-TVG’nin mitingi, 25 temmuz Perşembe günü Sarayönü’nde gerçekleşecek. Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ise İskele mitingi gerçekleştirmeyeceği bilgisini verirken ilk miting, 22 Temmuz Pazartesi Mağusa Namık Kemal Meydanı’nda gerçekleşecek. 23 temmuz Salı günü Güzelyurt İnönü Meydanı’nda gerçekleşecek mitingin ardından TDP, 24 Temmuz Çarşamba günü Girne Belediye Meydanı’nda bir miting verecek. Son olarak ise TDP, 26 Temmuz Cuma günü, Lefkoşa mitingi ile seçim maratonunu tamamlayacak.

İşte partilerin miting tarih ve yerlerini içeren program:
CTP – BG
TARİH YER
18 Temmuz Perşembe İskele – Ecevit Meydanı
22 Temmuz Pazartesi Güzelyurt – İnönü Meydanı
23 Temmuz Salı Girne – Atatürk Büstü
24 Temmuz Çarşamba Mağusa -  Namık Kemal Meydanı
25 Temmuz Perşembe Lefkoşa – İnönü Meydanı

TDP
TARİH YER
22 Temmuz Pazartesi Mağusa – Namık kemal Meydanı
23 Temmuz Salı  Güzelyurt – İnönü Meydanı
24 Temmuz Çarşamba Girne – Belediye Meydanı
26 Temmuz Cuma Lefkoşa – İnönü Meydanı

BKP – TVG
TARİH YER
25 Temmuz Perşembe Lefkoşa - Sarayönü

DP – UG
TARİH YER
21 Temmuz Pazar Güzelyurt _ İnönü Meydanı
23 Temmuz Salı İskele – Ecevit Meydanı
24 Temmuz Çarşamba Lefkoşa - Sarayönü
25 Temmuz Perşembe Girne – Atatürk Büstü
26 Temmuz Cuma Mağusa – Namık Kemal Meydanı

UBP
TARİH YER
22 Temmuz Pazartesi İskele – Ecevit Meydanı
23 Temmuz Salı Güzelyurt – İnönü Meydanı
24 Temmuz Çarşamba Girne – Belediye Meydanı
25 Temmuz Perşembe Mağusa – Namık Kemal Meydanı
26 Temmuz Cuma Lefkoşa – Sarayönü

Bu haber toplam 2435 defa okunmuştur