1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Seçim komiteleri de ‘vurdu’…
Seçim komiteleri de ‘vurdu’…

Seçim komiteleri de ‘vurdu’…

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ‘verimli’ çalışamayan Meclis Komiteleri, seçimin ardından siyasi partilerde dengelerin değişiminin gündeme gelmesiyle, bazı komiteler tamamen TIKANDI.

A+A-

 

Meltem SONAY

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ‘verimli’ çalışamayan Meclis Komiteleri, seçimin ardından siyasi partilerde dengelerin değişiminin gündeme gelmesiyle, bazı komiteler tamamen TIKANDI.

Siyasal Partiler Yasa Tasarısı TIKANDI…
Siyasal Partiler Yasa Tasarısı’nı görüşen AD-HOC Komite’nin, bir süredir tasarıda yaşanan ‘tıkanıklık’ nedeniyle sona gelmesine karşın, tasarı üzerindeki çalışmalarını tamamlayamamıştı.
Gelinen aşamada, hedef ‘Siyasal Partiler Yasa Tasarısı’nı tamamlamak, Seçim ve Halk Oylaması Yasa Tasarısı’na geçmek olsa da, önümüzdeki kısa dönemde hedefe ulaşılması zor görünüyor.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri HİÇ TOPLANMADI!.. Kamu Reformu’nda hedef tutmadı…
‘Kamu Reformu’ olarak adlandırılan ve uzun süredir görüşülen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nı gündeminde tutan Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, seçim sürecinde hiç toplanmadı.
En son toplantısını 25 Mart tarihinde gerçekleştiren komitenin, yasa taslağında neredeyse sona gelmesine karşın, Komite Başkanı Menteş Gündüz’ün çok uzun süredir toplantı çağırmadığı öğrenildi. Gündüz, yasa taslağına ilişkin YENİDÜZEN’e yaptığı son açıklamasında, hedefin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi tasarının Genel Kurul gündemine gelmesi olduğunu ifade etmişti.

Gündüz: “Cuma günü toplanacağız…”
İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, komitenin Kamu Reformu’na kaldığı yerden devam edilmesi için Cuma günü toplanacağını ifade etti. Yasa Taslağı’nın 144.maddesi’ne gelindiğini ve çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Gündüz, tasarının Genel Kurul’a sevkine ilişkin zamanlamanın da Cuma’dan sonra netleşeceğini belirtti.

Ekonomi, Maliye hız kesmedi…
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, hemen hemen seçim sürecinde de hız kesmedi. Sadece son hafta toplantı yapılmadığını ifade eden Komite Başkanı, CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür, o süreçte önceki gün Genel Kurul’da onaylanan Vergi Usul (Değişiklik) Yasa Tasarısı, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu (Kuruluş, Görev, Çalışma ve Denetleme) (Değişiklik), İTÜ KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Kuruluş, Görev, Çalışma ve Denetleme) (Değişiklik) ve Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme (Değişiklik) Yasa Tasarıları’nın tamamlanarak Meclis’e sevk edildiğini ifade etti. Bugün yeniden toplanacak komitenin gündeminde Şans Oyunları (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Genel Tarım Sigortası Fonu 2015 yılı Bütçe Yasa Tasarısı,  Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı bulunuyor.

Hukuk Komitesi de seçime takıldı…
Hukuk, Siyasi İsler ve Dış ilişkiler Komitesi’nde de çalışmalar seçimden yaklaşık 15 gün kadar önce durdu.
Önümüzdeki hafta toplanması planlanan komitenin gündeminde Bilişim Suçları Yasa Tasarısı, Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Özel Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı görüşülmeyi bekliyor.

Bu haber toplam 1966 defa okunmuştur