1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Seçim ikinci tura kalacak"
Seçim ikinci tura kalacak

"Seçim ikinci tura kalacak"

Anket sonuçlarına göre ikinci turda Eroğlu oyların yüzde 39.5'ini, Akıncı ise yüzde 60.5'ini alarak seçimi kazanacak.

A+A-

Türkiye ve uluslararası alanda anketler yapan Gezici Araştırma Şirketi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yaptığı son anketine göre ilk turda sandıktan  bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yüzde 37,2 ile birinci çıkacak. Ankete göre, ilk turda sandıktan ikinci olarak ise yüzde 30,3 ile bağımsız aday Mustafa Akıncı çıkacak.

Anket sonuçlarına göre ikinci turda Eroğlu oyların yüzde 39.5'ini, Akıncı ise yüzde 60.5'ini alarak seçimi kazanacak.

Gezici Araştırma Şirketi direktörü Murat Gezici, bugün, Lefkoşa Golden Tulip Otel’de düzenlediği basın toplantısında, 21-22 Mart tarihlerini kapsayan "KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anketi’ne ilişkin bulguları" açıkladı.

Gezici, ilk olarak şirketi hakkında detaylı bilgi vererek, şirketinin bağımsız ve uluslararası anketler yapan bir şirket olduğunu, finansörün de kendisi olduğunu söyledi.

Anket sonuçlarına güvendiğini, hata payının yüzde 1,5 olduğunu, bu araştırma sonuçlarının "namusları" olduğunu ifade eden Gezici, seçimde de burada olacağını ve sonuçların açıklanmaya başladığı zaman televizyon programlarına katılmak istediğini kaydetti.

Gezici, bunun ardından anket sonuçlarını açıkladı.

3 bin 72 katılımcıyla yüz yüze görüşme metoduyla tamamen KKTC seçmenine yönelik yapılan anketin, seçmeni yönlendirme amaçlı yapılmadığını ifade eden Gezici, son yaptığı anketle çok ağır eleştiri aldıklarını ve baskı gördüğünü, bu yüzden bu anketi çok daha hassasiyetle yaptıklarını kaydetti.

Gezici, buna göre seçimin ilk turda tamamlanmayacağını ifade ederek, halkın yüzde 63.7’sine göre, seçimin ikinci tura kalacağını belirtti.

Gezici, Seçimin ilk turunda Derviş Eroğlu'nun yüzde 37,2, Mustafa Akıncı’nın yüzde 30,3, CTP-BG adayı Sibel Siber’in yüzde 21.1, bağımsız aday Kudret Özersay’ın ise yüzde 11,4 oy alacağını söyledi.

Gezici, ankete göre ikinci turda Eroğlu'nun yüzde 39.5, Akıncı'nın da yüzde 60.5 oy alacağını savundu.

Başka anket yapamayacaklarını da söyleyen Gezici, anket sonuçlarının yaklaşık bu şekilde çıkacağını, bu sonucun çıkmaması durumunda mesleği bırakacağını, sonuçlara “o kadar” güvendiğini söyledi.

Bu haber toplam 1829 defa okunmuştur