1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Seçim gecesi hesaplar silindi!’
‘Seçim gecesi hesaplar silindi!’

‘Seçim gecesi hesaplar silindi!’

Yeni Boğaziçi Belediyesi eski Başkanı Katip Demir aleyhinde ‘yolsuzluk’ iddiası: Eski başkana “sahtecilik” suçlaması

A+A-

Yeni Boğaziçi Belediyesi eski Başkanı Katip Demir ve belediye çalışanı Ü.B., belediye  işlemlerinde ve hesaplarında ‘yolsuzluk’ yaptıkları iddiasıyla tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı. Her iki zanlı teminata bağlanarak serbest bırakıldı...

Eski Başkan Demir ve çalışan “Kamu görevlisinin menfaat sağlamak amacıyla görevini kötüye kullanması", “Kamu görevlisinin hukuk dışı yalan veya sahte evrak, beyanname veya rapor düzenlemesi” ve “Hesap tutan tüzel kişilerin hesaplarda silinti yapması veya bozması” suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandı.

 

YENİDÜZEN’e konuşan Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, seçim gecesi belediyenin bilgisayar sistemlerine virüs saldırısı yapıldığını, sistemin çökmesi sonucu yapılan çalışmalar sırasında bazı hesapların silindiğinin tespit edildiğini ve konunun polise bildirildiğini açıkladı.

 

Didem MENTEŞ

24 Haziran yerel seçimi ardından Yeni Boğaziçi Belediyesi eski Başkanı Katip Demir aleyhinde ‘usulsüzlük’ iddiaları ortaya çıktı.

Görev süresinde belediyede bir takım yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Katip Demir ve belediye çalışanı Ü.B., tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı. Her iki zanlı teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Yeni belediye yönetimi, seçim sonrasında belediyenin bilgisayar sistemlerine virüs saldırısı yapıldığını, sistemin çökmesi sonucu yapılan çalışmalar sırasında bazı hesaplarda oynamalar olduğunu tespit etti.

Konunun polise bildirilmesiyle yürütülen soruşturma sonucunda, eski başkan Katip Demir ve belediye personeli Ü.B. şüpheli görülerek tutuklanıp hakkında yasal işlem yapıldı.

 

Başkan Zurnacılar: “Bir takım hesaplar silindi”

 

YENİDÜZEN’e konuşan Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, 24 Haziran seçim gecesi belediyenin bilgisayar sistemlerine virüs saldırısı yapıldığını, sistemin çökmesi sonucu ertesi gün başlatılan çalışmalar sırasında bazı hesaplarda oynamalar olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

2’inci Selim Çocuk Parkı’ndaki bir takım hesapların silindiğini, ortada ödenen bir para olmadığının tespit edildiğini belirten Zurnacılar, polise şikayette bulunulduğunu dile getirdi.

Şikayetin isim bazında yapılmadığının altını çizen Zurnacılar, polisin tespiti üzerine söz konusu şahıslar hakkında işlem yapıldığını belirtti. 

 

Teminata bağlandılar

Yeni Boğaziçi 2. Selim Çocuk Parkı kantinindeki hesaplarda oynamalar yapıldığı gerekçesiyle zanlılar Katip Demir ve kantin görevlisi Ü.B.; “Kamu görevlisinin menfaat sağlamak amacıyla görevini kötüye kullanması", “Kamu görevlisinin hukuk dışı yalan veya sahte evrak, beyanname veya rapor düzenlemesi” ve “Hesap tutan tüzel kişilerin hesaplarda silinti yapması veya bozması” suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandı.

Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar, Katip Demir ve Ü.B. davaları görüşülünceye kadar teminat şartlarıyla serbest bırakıldılar.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar:

 

“Belediyenin bilgisayar sistemi çökertildi, araştırmalar ortaya çıkardı”

 

Soruşturmayla ilgili ayrıntılı bilgi veremeyeceğini belirten Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, şunları söyledi:

 “24 Haziran’da seçim bittikten sonra mazbata döneminde belediyenin bilgisayar sistemine dıştan saldırılar düzenlendi, virüs yüklendi ve mevcut sistem çökertildi. Bunların araştırılması yapılırken tesadüfen tespitler oldu. Denetleme yapılması için gerekli müracaatı yaptık. Sayıştaylık henüz belediye binamıza gelmedi, hesaplarımızı daha teslim alamadık.

25 Haziran’da personel beni aradı ve işlemlerin yapılamadığını söyledi. Vatandaşların inşaat ruhsatları gibi birçok işlemleri yapmak için belediyeye yığıldığını ve sorun olduğunu belirttiler. Pazartesi görevde olmama rağmen sistemin çalışması için belediyeye geldim. Bilgisayar konusunda uzman olan arkadaşları getirdik ve sistemi çalıştırdık. Belediyemize ait 2’inci Selim Çocuk Parkı’nda çalışmalar yapılırken bir takım hesapların silindiği görüldü. Bunu sorduğumuzda ortada ödenen bir para da yoktu. Bunun üzerine Meclis üyeleri ile görüştüm ve polisi göreve davet ettik. Polis geldi, gerekli çalışmaları yaptı ve suç tespit etti. Biz de kurum olduğumuz ve halkımızın menfaatlerini korumak zorunda olduğumuz için şikayetçi olduk. Tabi ki şikayetçi olurken isim bazında gitmedik. Suçu işleyenler kimlerse gereken yapılsın dedik. Polisin yaptığı araştırmalar sonucunda da tespit edilen şahıslar hakkında gerekli işlemler yapıldı.

2’inci Selim Çocuk Parkı’nda 3-4 tane arkadaş çalışıyordu ama onların durumları net değil. Çünkü 2 tanesinin belediyeye bağlı olmadıklarını gördüm. 1’i de geçici statüde çalışıyordu, kendisi istifa ettiğini söyledi. Ama bu durumların sonuçlanması için istifasını değerlendirmeye almadık. Aslında baktığımızda; personelin de suç işleyeceğini düşünmüyoruz. Muhakkak ki orada suça teşvik edildi ya da suç onlara yaptırıldı. Çünkü gördüğümüz, izlediğimiz bulgular bu yöndedir. Ama dolayısıyla suça ortak oldular mı oldular. O yönde şikayetimizi çekemiyoruz çünkü burası bir kurumdur ve kamu davasıdır.

Bu haber toplam 2361 defa okunmuştur
İlgili Haberler