1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Seçilirsem çevreye duyarlı bir cumhurbaşkanı olacağım”
“Seçilirsem çevreye duyarlı bir cumhurbaşkanı olacağım”

“Seçilirsem çevreye duyarlı bir cumhurbaşkanı olacağım”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı çevre konusunda farkındalık yaratmak gerektiğini söyledi

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı çevre konusunda farkındalık yaratmak gerektiğini söyleyerek “Gelecek kuşaklara miras bırakmak zorunluluğumuzun yanı sıra sürdürülebilir bir ekonomi ancak sürdürülebilir çevre politikalarıyla mümkündür. O nedenle çevre duyarlılığı yalnız eskiyi koruyarak miras bırakmakla ilgili değil, günümüzle de çok yakından ilgili bir konudur” dedi.
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün sırasıyla saat 10.30’da Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi, 11.30’da Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Suat Günsel ve 12.30’da da Kıbrıs Türk Çevre Platformu üyeleriyle bir araya geldi.
Akıncı, ilk olarak ziyaret ettiği Latife Birgen Başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi’nde Birgen ve konsey üyelerine adaylık süreciyle ilgili bilgi vererek, vizyonunu anlattı ve konsey üyelerinin Kıbrıs sorunu ile ilgili sorularını yanıtladı
Daha sonra YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel’e nezaket ziyaretinde bulunan Akıncı, üniversitenin gelişimi ve özellikle hastanenin durumuyla ilgili bilgiler aldı.
YDÜ’de gördüğü gelişmelerden memnuniyetini ifade eden Akıncı, Suat Günsel’i, bu başarılarından dolayı kutladı. Günsel de Akıncı’ya çıktığı yolda başarı diledi.
Akıncı hastanede by-pass ameliyatı geçiren ve yoğun bakımda bulunan Turgut Afşaroğlu’nu da ziyaret ederek kendisine acil şifalar diledi.
Akıncı, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Merkez Binası’nda Kıbrıs Türk Çevre Platformu’nu oluşturan örgüt temsilcileriyle bir araya geldi.
Platform üyelerinin dile getirdikleri sorunları dinleyen Akıncı, çevre konusunun devlet politikalarında yer alması için büyük çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

“Çevre konularına duyarlı bir Cumhurbaşkanı göreceksiniz”
Kendisini bir çevreci olarak gördüğünü ifade eden Akıncı, çevreciler seslerini yükselttiğinde yatırımın engeli gibi görüldüklerine işaret ederek Akkuyu’da yapılacak olan nükleer santrale karşı çıktıkları için de bazı çevrelerin tepkilerini alabileceklerini söyledi.
Akıncı, bu konudaki düşüncelerini herhangi bir siyasi kaygı duymadan açıkladığını kaydederek, zamanında ses verilmemesi durumunda meydana gelecek olumsuzlukların sorumluluğuna da ortak olunacağını vurguladı.
“Ben göreve geldiğimde orada kuşkusuz, çevre konularına duyarlı bir Cumhurbaşkanı göreceksiniz” diye konuşan Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanının önemli konularda rehberlik, yol göstericilik görevi olduğunu ifade ederek, gerek Belediye Başkanlığı gerekse Başbakan Yardımcılığı Turizm Bakanlığı döneminden çevre konularıyla ilgili bilgi, birikim ve deneyim sahibi olduğunu kaydetti.
Akıncı Cumhurbaşkanlığı’nda mevcut 40 sözleşmeli kadrosu olduğunu da anımsatarak, bu kadroda mutlaka, olayları takip ederek daha oluşmadan Cumhurbaşkanı’nı uyaracak, rehberlik görevinde ona verileri sağlayabilecek çevre ile ilgili bir uzman bulunması gerektiğini vurguladı.

Bu haber toplam 2103 defa okunmuştur