1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. SDP hesap sordu
SDP hesap sordu

SDP hesap sordu

Tunalı: “Bugüne kadar hükümetlerin dağıttığı paraların takipçisi olacağız”

A+A-

 

Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, “bugüne kadar hükümetlerin dağıtığı paraların takipçisi olacaklarını” açıkladı.

Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, gelmiş geçmiş hükümetlerin, “kimlere ne kadar verildiğini”, ve “kimlerin ne kadar vereceği olduğu” hakkında hiç açıklamada bulunmadığını belirterek, “KKTC tarihinde bugüne kadar devletin ne kadar alacağı ve vereceği olduğu hususunda ne partiler, ne de halk bir bilgiye sahiptir” dedi.

SDP olarak bu konuyu halk adına sorgulamak istediklerini ifade eden Tunalı, şöyle devam etti:

“40 yıldır ülkeyi yöneten ve egemen olan CTP, UBP ve DP’nin kredi kullandırıp da geriye dönüşümü yapılmayan paraların hesabını bugüne kadar soran Hükümet olmamıştır. Kalkınma Bankası’ndan verilen krediler ve 20 yıldır ödemesi dahi yapılmayan paraların olduğu biliniyor. Yüzlerce kişinin varlığından söz ediliyor. Neden bugüne kadar dava açılmadığı ise bilinmiyor. Ayrıca Vakıflar İdaresi’nden kimlere, hangi bölgelerde, ne amaç için arazilerin verildiğini ve kaç paraya kiralandığını dahi kimse bilmiyor. Maliye Bakanlığı, Mevduat Sigorta Fonu’nun kefil olup da borçlandığı kurumlara ne kadar borcu vardır? Ayrıca devlet adına hangi özel bankalardan ne kadar borç alınmıştır?”

KKTC’nin batırılmış bir devlet pozisyonuna mı getirildiğini soran Tunalı, bu konuda kimsenin cevap veremeyecek durumda olduğunu ileri sürerek, “Eğer biz devletsek,tüm bunların cevabını halka vermek zorundayız “dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Ulusal Birlik Partisi hükümetinin halka adalet dağıtacaklarını söylediklerini ancak, aylardır halkın adalet göremediği görüşünü de ifade eden Tunalı, UBP ve CTP’ye eleştirilerde bulundu.

(tak)

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur