1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Sayıştaylık denetlemedi”
“Sayıştaylık denetlemedi”

“Sayıştaylık denetlemedi”

Belediyenin bölge esnafına 500 bin TL borcunun bulunduğunu söyleyen Latif, şu anda akaryakıt ile ilgili borçların taksit şeklinde ödendiğini dile getirdi

A+A-

 

Ayşe GÜLER

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, göreve gelmesinin ardından belediyeyi denetlemesi için Sayıştaylığa yazı yazdığını ancak kurumun‘personel yetersizliği’ nedeniyle denetlemeye gelmeyeceğini söylediğini kaydetti.

Belediyenin bölge esnafına 500 bin TL borcunun bulunduğunu aktaran Latif, devlet katkısının 100 bin TL olduğunu, borcun belediye için büyük bir rakama denk geldiğini ifade etti. 

Latif,  şu anda akaryakıt ile ilgili borçların taksitler halinde ödendiğini söyledi.

Öte yandan tahsilat oranının yüzde 30’dan yüzde 75’e yükseldiğini kaydeden Latif, bu şekilde sorunları çözmeye çalıştıklarını aktardı.
YENİDÜZEN, Akdoğan bölgesini ziyaret etti, sorunları dinledi.

2 personel görevden durduruldu…

Latif, belediye başkanlığı göreve gelmesinin ardından 2 personeli işten durdurduğunu açıkladı.
İşten durdurulan bir personelin İngiltere’ye gidecek olması nedeniyle 1 gün izin aldığını ancak 1 ay sonra işbaşı yaptığını söyleyen Latif, diğer personelin ise Kuzey Kıbrıs vatandaşı olmadığını, bu durumun da yasaya aykırı olması nedeniyle görevine son verildiğini ifade etti.
Latif, hukukçulardan görüş alınarak işten durdurmaların gerçekleştiğini dile getirerek, bununla birlikte belediyedeki toplam personel sayısının 37’ye gerilediğini dile getirdi.

“Türkiye’den gelecek su hala belirsiz”

Latif, Türkiye’den gelecek su projesine yönelik su ile ilgili ‘belirsizliğin’ devam ettiğini aktararak, Belediyeler Birliği’nde ‘suyun belediyeler tarafından yönetilmesine’ yönelik karar aldıklarını hatırlattı.
Bölgede suya yönelik attıkları adımlardan da bahseden Latif, 3 kuyu kazıldığını, şu anda 2 kuyunun devrede olduğunu buna ek olarak 1 kuyunun daha kazılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi.

“Verdiğim vaatlerin yüzde 95’ini gerçekleştireceğim”

Latif, seçim öncesi verdiği tüm vaatlerin yüzde 95’inin 4 yılın ardından gerçekleştireceğini söyledi.
Düğün yeri ve çocuk parkının tadil edilmesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Latif, piknik alanına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Latif, ilk 100 gün içerisinde ‘tam gün su’ hedefiyle yola çıktığını ve bunu göreve gelmesinin ardından 10 gün içerisinde başardığını belirtti.

“Su sorunu çözüldü, günde 250 TL tasarruf”

Bölgede sayacı kırık 200 hane evin bulunduğunu söyleyen Latif, ilk etapta bu evlerin tespit edildiğini ve gerekli çalışmanın yapıldığını ifade etti.
Latif, su tankeri ile evlere su taşınmasının belediyeye ciddi bir masrafa mal olduğunu söyleyerek, sıkıntıların çözülmesi ile günde 250 TL tasarruf sağlandığını aktardı.
“Su dağıtma sabah erken saatlerde başlardı, akşam saat 7’ye kadar bitmezdi” şeklinde konuşan Latif, “personel su dağıtmaktan perişan oluyordu, su tankerinin lastikleri çok kötü durumdaydı. Tankerin çıkmaması belediyenin 250 TL tasarruf sağladı” dedi.

65 yaş üzeri yaşlılara sağlık kontrolü, bakım hizmeti…

Bölgede İkinci Bahar Yaşam Kulübü’nün devreye girdiğini, bölgedeki 65 yaş üzeri bireylere sağlık kontrollerinin yanı sıra kuaför ve bakım hizmetlerinin de sağlandığını söyleyen Latif, bu bireylerin evlerine tamiratların da yapıldığını ifade etti.

“39 kamyon çöp attık”

Latif, Karayolları Dairesi’nin sorumluluğunda olmasına rağmen Akdoğan ile Türkmenköy arasındaki yolun yıllarca temizlenmediğini söyleyerek, temizlik çalışmalarında 39 kamyon çöp atıldığından bahsetti.
Latif, bunun yanı sıra bölgede planlı bir şekilde düzenli olarak temizlik çalışması yapıldığını belirtti.

Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur