1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. SAYIŞTAY RAPORU ORTAYA ÇIKARDI
SAYIŞTAY RAPORU ORTAYA ÇIKARDI

SAYIŞTAY RAPORU ORTAYA ÇIKARDI

'UÇMAYAN YOLCUYA FATURA' Kıbrıs Türk Havayolları’nın iflas etmesinin ardından elinde “KTHY bileti” bulunan ve mağdur olan yolcuları imzalanan protokollere dayanarak taşıyan Atlasjet’in bu uçuşlarda “haksız kazanç”

A+A-

 

 

'UÇMAYAN YOLCUYA FATURA'

 

Kıbrıs Türk Havayolları’nın  iflas etmesinin ardından elinde “KTHY bileti” bulunan ve mağdur olan yolcuları imzalanan protokollere dayanarak taşıyan Atlasjet’in bu uçuşlarda “haksız kazanç” elde ettiği rapor edildi. SAYIŞTAY raporuna göre Atlasjet, “haksız” olarak toplam 1 milyon 695 bin TL ve 1 milyon 631 bin sterlin (4 milyon 464 bin TL) talep etti. Toplamda 6 milyon 159 bin TL’ye denk gelen bu ödeme KKTC hükümeti tarafından şirkete ödendi.

 

 KALEM KALEM DETAYLAR…

Sayıştay raporuna göre Atlasjet, KTHY adına uçtuğu tarifeli seferlerde 183 bin TL, “Türkiye’ye ek seferler”de 279 bin TL, “Boş koltuk” ödemelerinde 1 milyon 233 TL, İngiltere uçuşlarında 1 milyon 631 bin sterlin “fazla ödeme” talep etti.

 

SANER: ÖDEMELER YAPILDI…

YENİDÜZEN’e konuşan Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner KTHY’nin iflası ile konunun takibini, “iflas masası” adı altında bir komitenin yaptığını ancak adı geçen rakamların birçoğunun Atlasjet’e ödendiğini bildiğini söyledi.

 

HABERİN AYRINTILARI BUGÜN YENİDÜZEN’DE

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2046 defa okunmuştur