1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Sayıştay raporu, en geç yıl sonu yayınlanmalı "
Sayıştay raporu, en geç yıl sonu yayınlanmalı

"Sayıştay raporu, en geç yıl sonu yayınlanmalı "

Lefkoşa Türk Belediyesi eski başkanı Kadri Fellahoğlu, Sayıştay başkanlığına yazı gönderdi:‘Sayıştay raporu, en geç yıl sonuna kadar yıl sonunda yayınlanmalı’

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi eski başkanı Kadri Fellahoğlu, Sayıştay başkanlığına bir yazı göndererek, geçmiş yönetimle ilgili kendisinin belediye başkanlığı döneminde başlatılan mali denetim sürecine yönelik raporun henüz tamamlanmadığını hatırlattı.

Fellahoğlu, söz konusu raporun bir an önce açıklamasını talep ederek, “Lefkoşa’nın geleceği yok edilmiş olmasına rağmen,  sorumlular hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi ortada dolaşmaktadır. Bir önceki dönemde görev yapan Belediye Başkanı olarak bu raporun en geç yıl sonuna kadar açıklanmasını ümit etmekteyim.” dedi.

Fellahoğlu’nun Sayıştaylığa gönderdiği yazının tam metni şöyle:

“ Sayın Osman Korahan, Sayıştay Başkanı
Lefkoşa Türk Belediyesi Haziran 2006 - Nisan 2013 yılları arasında uygulanan yönetim hatalarından ve yanlış mali politikalardan dolayı son derece güç duruma düşürülmüş ve bunun sonucunda Lefkoşa’ya yaşatılan kaostan ötürü benden önce görevde bulunan LTB Başkanı istifa etmek zorunda kalmıştır.

LTB’de içinden çıkılamayacak çok büyük zorluklar ve sıkıntılar yaratılmıştır ve bunların etkileri çok uzun yıllar boyunca devam edecektir. Yaşananların sonucunda devleti ve devlete bağlı kuruluşları denetlemekle sorumlu olan Sayıştay Başkanlığı, LTB ile mali denetim süreci başlatmıştır. Benim görevde olduğum süre boyunca sizlerle yaptığım temaslarda,  raporun son aşamada olduğu belirtilmesine rağmen halen bugün rapor açıklanmamıştır. Ülkemiz, LTB, Lefkoşa halkı ve en önemlisi temiz siyaset ve demokrasi anlayışı adına elzem önem taşıdığına inanmakta olduğum rapor bir an önce açıklanmalıdır.

LTB birileri tarafından batırılmış, Lefkoşa’nın geleceği yok edilmiş olmasına rağmen,  sorumlular hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi ortada dolaşmaktadır. Bir önceki dönemde görev yapan Belediye Başkanı olarak bu raporun en geç yıl sonuna kadar açıklanmasını ümit etmekteyim.
Raporun hazırlanması ile ilgili Sayıştay Başkanı olarak sizin ve kurum olarak Sayıştay’ın ve çok değerli elemanlarınızın her türlü iyi niyeti ve çabayı ortaya koyduğunuzu biliyorum. Gelinen bu en son aşamada rapor tüm ekleri ve detayları ile birlikte açıklanmalı ve bunun akabinde de sorumlular ile ilgili yargı süreci başlatılmalıdır.”

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur