1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sayaç ihalesi mahkemelik
Sayaç ihalesi mahkemelik

Sayaç ihalesi mahkemelik

Kıb-Tek’in çıktığı akıllı sayaç ihalesinde, ihaleye katılan üç firma mahkemeye başvurdu. Farklı gerekçeler nedeni ile tekliflerin açılmadığı iddiası ile mahkemeye başvuran üç firma, ihale ile ilgili “ara emri tebligatı” aldı.

A+A-

Tanju KONURALP

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) toplam 140 bin 300 akıllı sayaç için çıktığı ihale hakkında, mahkemece “ara emri tebligatı” verildi. İhaleye teklif veren beş firma içerisinden üçü, tekliflerinin açılmaması sebebi ile mahkemeye başvurdu. Üç firmanın, farklı gerekçeler nedeni ile tekliflerinin açılmadığı iddialarına karşın, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ve Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Öztürk YENiDÜZEN’e açıklama yaptı.

“Şartnamelere uyulmadı”
Üç firmanın yasal başvurusu konusunda açıklama yapan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Öztürk, bu firmaların tekliflerinin, ihale şartnamesine uygun hareket etmemesinden dolayı açılmadığını söyledi.
Firmalardan birisinin şeffaf dosya içerisinde teklif sunduğunu dile getiren Öztürk, diğer ikisinin ise şartnamede belirtilen “bir ayı geçmeyecek imza sirküleri” şartına uymadığını ifade etti.
Öztürk, üç firmanın tekliflerinin, şartnameye uymamaları nedeni ile değerlendirilmeye alınmadığını kaydetti.
“Ara emri alınmadı”
Akıllı sayaç ihalesi ile ilgili herhangi bir ara emrinin alınmadığını da belirten Öztürk, yalnızca “ara emri tebligatı” alındığını vurguladı. Üç firmanın başvurusu ile verilen “ara emri tebligatı” konusunda Öztürk, 15 Temmuz’da bir dava olacağını ve buradan çıkacak karara göre de yol izleneceğini kaydetti.

“Şartnameye uygun davranılmadı”
İhale şartları gereği bir idari ve bir de teknik şartnamenin bulunduğunu kaydeden Kıb-Tek Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Öztürk, zarfları açılmayan üç firmanın, şartnamelerin gereklerini yerine getirmediği bilgisini verdi. İdari şartname kapsamında, bir de kapalı teklif zarfı olması gerektiğini belirten Öztürk, bir firmanın bu teklifi şeffaf bir dosya içerisinde sunduğunu kaydetti. Diğer iki firmanın ise yine şartname gereği, bir ayı geçmeyecek imza sirküleri sunması gerekirken; bir ayı geçmiş imza sirküleri sunduğunu dile getiren Öztürk, bu firmalarında tekliflerinin otomatik olarak devre dışı bırakıldığını kaydetti. Üç firmanın da ihale şartları gereği ihale dışında bırakıldığının altını çizen Öztürk,  kararın ise Kıb-Tek İhale Komisyonu tarafından oy birliği ile alındığını vurguladı.

“Ara emri tebligatı alındı”
Üç firmanın devre dışı bırakılması sonunda, mahkemeye başvuruda bulunduğunu sözlerine ekleyen Öztürk, mahkemenin “ara emri tebligatı” gönderdiğini ve 15 Temmuz’da konu ile ilgili karar alınacağını belirtti.
Öztürk, karar gününe kadar ihale sürecinin dondurulduğunu kaydederek, hukuki sürecin sonunda, karara göre ihale sürecinin devam edeceği bilgisini verdi.


------------------------------------------------------

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Akim: “İdari şartnamelere uygun teklifler açıldı”


Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, sayaç ihalesi ile ilgili verilen tekliflerin ilk aşamasının tamamlandığını belirtti. Verilen teklifler içerisinde, ilk aşama olan İdari Şartnameler konusunda yeterli olmayan tekliflerin açılmadığını kaydeden Akim, bu bağlamda 2 firmanın 3 teklifinin açıldığını; 3 firmanın 4 teklifinin ise açılmadığını açıkladı. İhalenin ikinci aşamasında ise Teknik Şartnamelerin değerlendirileceğini sözlerine ekleyen Akim, tüm değerlendirmelerin sonunda cihazla ilgili bir test yapılacağını ve verilen fiyatlar kapsamında, cihazın da uygun olması karşısında ihalenin son bulacağını belirtti.

Bu haber toplam 2245 defa okunmuştur