1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Savcılık itiraz dosyalayacak
Savcılık itiraz dosyalayacak

Savcılık itiraz dosyalayacak

Sağlık Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu aleyhine açılan davada, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin iddialarına karşılık, Savcılığın itiraz dosyalayabilmesi için dava tehir edildi.

A+A-

K.T. Serbest Çalışan Hekimler Birliği, kamu hekimlerinin öğleden sonra ücretli hasta kabulünün önüne geçmek için, Kamu Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi (Değişiklik) Tüzüğü ile ilgili yürütmeyi durdurma için açtığı dava 16 Ekim’e ertelendi.

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, kamu hekimlerinin öğleden sonra ücretli hasta kabulünün önüne geçmek için, Kamu Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi (Değişiklik) Tüzüğü ile ilgili yürütmeyi durdurma için açtığı dava 16 Ekim’e ertelendi. Sağlık Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu aleyhine açılan davada, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin iddialarına karşılık, Savcılığın itiraz dosyalayabilmesi için dava tehir edildi.

Yüksek İdare Mahkemesi’nde Yargıç Gülden Çiftçioğlu’nun huzurunda görüşülecek olan davada, bugün ön görüşmeler yapıldı.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği adına Avukat Levent Kızılduman, Sağlık Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu temsilen Kıdemli Savcı Sarper Altıncık yargıç huzurunda hazır bulundu.

Davaya dahil olmak isteyen bazı kamu hekimlerinin avukatları da mahkeme huzurunda yer aldı. İlk nazarda davaya dahil olmak isteyen Dr. Begüm Sadıkoğlu’nu temsilen Avukat Hasan Esendağlı, Dr. Gülgün Vaiz’i temsilen ise Avukat Jale Dizdarlı görüşmeye katıldı. Her iki avukat, müvekkillerinin de davaya dahil olmak istediklerini beyan etti. 

Mahkeme, kamu doktoru olup özelde çalışan bu doktorların müracaatlarını, Savcılığın, itiraz dosyalamasından sonra ele almayı uygun gördü.

Davanın duruşmalarına başlamak için yeni bir gün belirlenmesine karar vermek için, 16 Ekim Pazartesi gününe dava tehir edildi.

 

 

 

Bu haber toplam 2859 defa okunmuştur
İlgili Haberler