1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Savcı: Müebbet gerektiren bir suç
Savcı: Müebbet gerektiren bir suç

Savcı: Müebbet gerektiren bir suç

3 milyon TL’lik soygun olayına karıştıkları iddia edilen zanlılar B.Ç, M.F ve R.A, davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek kaydıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

A+A-

Ayşe GÜLER

3 milyon TL’lik soygun olayına karıştıkları iddia edilen zanlılar B.Ç, M.F ve R.A, davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek kaydıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Her 3 zanlıda Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü duruşmaya ayrı ayrı çıkarıldı.
Dünkü duruşmada olayın tahkikat memuru Müfettiş Muavini Numan Örü, mahkemede zanlıların serbest kalması halinde yurt dışına kaçacaklarını savundu.
Örü, kayıp olan 2 milyon 229 bin 500 TL’nin olayla ilgili aranan zanlılar M.Ç ile R.F’de olduğuna inanıldığını kaydetti.
Öte yandan Zanlı M.Ç’nin Avukatı Menteş Aziz, dünkü duruşmada Güneşköy muhtarı Serkan Alsakallı, zanlı B.Ç’nin babası Hasan Çetereisi ve amcası Mustafa Çetereisi mahkemede tanık olarak dinletti
Güneşköy muhtarı Serkan Alsakallı, zanlının ‘saf ve iyi’ bir kişi olduğunu söyleyerek, serbest kalması halinde yurt dışına kaçacağına inanmadığını ifade etti.
Zanlı B.Ç’nin babası Hasan Çetereisi ise şu anda olayla ilgili aranmakta olan oğlu polis müfettişi M.Ç’nin nerede olduğunu bilmediğini, basından duyduğu kadar olaylara hakim olduğunu belirtti
Son tanık B.Ç’nin amcası Mustafa Çetereisi ise zanlının serbest kalması için tüm ailenin mahkemenin uygun göreceği bir teminatı yatırmaya ve kefil olmaya hazır olduğunu kaydetti.
Tanıkların dinlenmesinin ardından Avukat Aziz, mahkemede yeni bir iddia ortaya attı.
Avukat Aziz, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in zanlı B.Ç’yi tutuklu bulunduğu Girne Polis Müdürlüğü’nde ziyaret ettiğini ve görevli polislere “bu köpeği ayrı tutup kimseyle görüştürmeyin” şeklinde emir verdiğini öne sürdü.
Zanlının kadınlar koğuşuna konulduğunu da savunan Aziz,  “zanlının yalnız bırakılarak ayrı muamele görmesi baskıdır” dedi.

Örü: “Zanlılar yurt dışına kaçabilir”
Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ergin Atıcı Polis Müfettişi Numan Örü’yü mahkemede tanık olarak dinletti.
Örü, zanlıların 24 Temmuz’da Mevlevi’de meydana gelen ‘silahlı soygun’, ‘kanunsuz tabanca taşıma, kullanma, tasarruf’ ve  ‘şiddet tehdidi’ suçlarından methaldar olduklarını belirtti.
Örü, her 3 zanlının da tutukluluk süreci boyunca Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek, ‘cezai ehliyetinin olup olmadıklarına’ dair kontrolden geçtiğini ifade etti.
Örü, zanlılar ile ilgili raporun bugün (dün) temin edileceğini kaydetti.
Soygun olayının ciddi bir suç olduğuna dikkat çeken Örü, zanlıların yurt dışına kaçabileceklerini, bu yüzden davalarında hazır bulunması için 3 ayı geçmemek kaydıyla merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.
Davada, zanlı 1 B.Ç’yi Avukat Menteş Aziz temsil ederken; zanlı 2 M.F’yi Avukat Dilay Zeki temsil etti, zanlı 3 R.A ise şahsen hazır bulundu.

Aziz: “ Gürler, bu köpeği ayrı tutup kimseyle görüştürmeyin emri verdi”
Örü’nün ardından mahkemede söz alan zanlı B.Ç’nin Avukatı Menteş Aziz, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılıp, hakkında 7 günlük tutukluluk kararı alınan zanlı B.Ç’nin Girne Polis Müdürlüğü’ne götürülen zanlı B.Ç’yi ve görevli amirleri ziyaret ettiğini iddia etti.
Gürler’in görevli polislere “bu köpeği ayrı tutup kimseyle görüştürmeyin” şeklinde emir verdiğini öne süren Aziz, zanlının kadınlar koğuşuna konulduğunu da savundu.
Aziz, bir tutuklunun tek başına bir koğuşta yalnız bırakılmasının ‘eziyet’ olduğunu vurgulayarak, “zanlının yalnız bırakılarak ayrı muamele görmesi baskıdır” dedi.
Zanlı B.Ç’nin bu suçları işlemediğini iddia eden Aziz, aranmakta olan polis subayı M.Ç’nin ‘sevilen bir kişi’ olmadığını bu yüzden yaşananların ‘uydurma bir hikaye’ olduğunu savundu.

Polis müfettişi Örü: “Bir tutuklunun yalnız bırakılması ezgi değildir”
Polis müfettişi Örü, avukatın iddialarının gerçekleri yansıtmadığını kaydetti.  Zanlıların aranan emarelere müdahale etmemesi amacıyla ayrı yerlerde tutulduklarına dair bilgi veren Örü, olayla ilgili 2 kişinin arandığını, zanlı B.Ç’nin serbest kalması halinde de yurt dışına kaçırılacağını kaydetti.
Örü, Polis Müdür Vekili Gürler hakkındaki ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını da vurgulayarak, zanlının kadınlar koğuşunda tutulmadığını, bir tutuklunun yalnız bırakılmasının ‘ezgi’ olmadığını dile getirdi.

“Zanlı B.Ç iyi ve saf biri…”
Avukat  Menteş Aziz, iddialarının ardından Güneşköy muhtarı Serkan Alsakallı, zanlı B.Ç’nin babası Hasan Çetereisi ve  amcası Mustafa Çetereisi mahkemede tanık olarak dinletti.
Mahkemede önce avukat Aziz’in ardından da Savcı Ergin Atıcı’nın sorularını yanıtlayan muhtar Alsakallı, zanlıyı doğdu doğalı tanıdığını, ‘saf ve iyi’ bir kişi olduğunu söyledi.
Alsakallı, zanlının serbest kalması halinde yurt dışına kaçacağına inanmadığını ifade ederek, “Zanlı, serbest kalırsa suçsuzluğunu ispatlamak için ülkede kalacaktır” dedi.
Alsakallı, Savcı Ergin Atıcı’nın bir sorusu üzerine zanlının İngiltere’de olduğunu bildiğini söyledi.

“Oğlumun nerede olduğunu bilmiyorum”
Alsakallı’nın ardından avukat Aziz, zanlı B.Ç’nin babası Hasan Çetereisi,  tanık olarak dinletti.
Hasan Çetereisi, şu anda olayla ilgili aranmakta olan oğlu polis müfettişi M.Ç’nin nerede olduğunu bilmediğini, basından duyduğu kadar olaylara hakim olduğunu belirtti.
Çetereisi, avukatın bir sorusu üzerine oğlu M.Ç ile birlikte Ankara’da polis evinde kaldıkları sırada görevli polisler tarafından alınarak, 24 Temmuz’da yaşanan 3 milyon TL ile ilgili sorgulandıklarını dile getirdi.
Şu anda tutuklu bulunan oğlu zanlı B.Ç’nin ifadesinin tahkikatı yürüten polisler tarafından, Ankara’daki polislere gönderildiğini ifade eden Çetereisi, yapılan sorgunun ardından oğlu M.Ç’nin gönderilen ifadenin yeterli bulunmaması nedeniyle Savcılık tarafından serbest bırakıldığını kaydetti.

“Ülkeden kaçacağına inanmıyorum”
Hasan Çetereisi’nin ardından 3. tanık olarak zanlı B.Ç’nin amcası Mustafa Çetereisi tanık olarak mahkemeye çağrıldı.
Çetereisi, zanlı B.Ç’nin serbest kalması halinde ülkeden kaçacağına inanmadığını dile getirdi.
Tüm ailenin mahkemenin uygun göreceği bir teminatı yatırmaya ve kefil olmaya hazır olduğunu belirten Çetereisi, “Evimiz, arabamız var. Eşimin adına arazilerimiz var. Onları teminat edebiliriz. Kendi adıma ise evim var” dedi.
Tanıkların ardından mahkemede hitapta bulunan zanlı B.Ç’nin avukatı Menteş Aziz, zanlının öğrenci olduğunu, serbest kalması halinde ülkeden kaçacağına dair iddiaların olduğunu ancak buna inanmadığını kaydetti.
Aziz, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı: “Müebbet cezası gerektiren bir suç”
Savcı Ergin Atıcı ise ilgili yasada soygun suçunun müebbet ceza gerektiren bir suç olduğuna vurgu yaparak, tahkikat memuru müfettiş Numan Örü’nün olayla ilgili gerekli şahadeti mahkemeye sunduğunu belirtti.
Meselede soyguna karışan zanlı B.Ç’nin kardeşi ile birlikte 2 kişinin arandığını söyleyen Atıcı, sirkat edildiği iddia edilen paranın büyük bir kısmının ise halen arandığını vurguladı.
Savcı Atıcı, zanlının serbest kalması halinde zanlının yurt dışına kaçma ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekerek, mahkemede tanık olarak dinlenen Hasan Çetereisi ve amcası Mustafa Çetereisi’nin zanlının yurt dışına kaçmayacağına dair şahadet verdiğini dile getirdi.
Her iki tanığında mahkemede kendilerine ait mal varlıklarının bulunmadığını söylediğini ifade eden Atıcı, Güneşköy muhtarı Serkan Alsakallı’nın ise verdiği şahadetin ‘inandırıcı ve güvenilir’ olmadığını savundu.
Savcı, işlenen suçun çok ciddi bir suç olduğuna dikkat çekerek, mahkemenin kamu menfaatini ön planda tutarak bir karar vermesini talep etti.

“Mahkemeye yeterli beyan verilmedi”
Savcı Ergin Atıcı’nın da mahkemeye hitapta bulunmasının ardından Yargıç Alev Unulay Hüdaverdi kararı okumak için duruşmayı saat 14:00’te erteledi.
Duruşmaya verilen aranın ardından kararı açıklayan Yargıç Hüdaverdi, mahkemede tanık olarak dinlenen zanlı B.Ç’nin babası ve amcasının zanlıya kefil girmeye hazır olduklarına dair şahadet verdiğini ancak mal varlıkları ile ilgili yeterli şahadet verilmediğini vurguladı.
Yargıç Hüdaverdi, bu durum nedeniyle tanıkların zanlının serbest kalması halinde teminat şartlarını yerine getireceğine inanmadığını kaydetti.
Öte yandan zanlı M.F ve R.A ile ilgili ithamların oldukça ciddi olduğunu söyleyen Hüdaverdi, her 2 zanlının da TC vatandaşı olduğunu, zanlı M.F’nin ülkeden ayrılmak üzereyken tutuklandığını hatırlattı.
Yargıç her üç zanlının da davalarında hazır bulunması adına 3 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 2263 defa okunmuştur