1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Savcı, ‘emin’: Cinayeti ispatladığımızı düşünüyorum
Savcı, ‘emin’: Cinayeti ispatladığımızı düşünüyorum

Savcı, ‘emin’: Cinayeti ispatladığımızı düşünüyorum

Akile Nacisoy Akdoğan davasında karar günü 27 Şubat…

A+A-

Devrim DEMİR  

Girne’de 2016 yılında yaşamını kaybeden iki çocuk annesi Akile Nacisoy Akdoğan’ın ölümüyle ilgili davada karara kaldı.
Evinin önünde “şüpheli” şekilde ölü bulunan Akile Nacisoy’la ilgili “kaza ya da intihar” mı yoksa “cinayet” mi olduğu yönünde son karar verilecek.
Akile Nacisoy’un ölümünden sorumlu tutulan Yaşar Akdoğan davasında, taraflar müdafaalarını tamamladı.

Önceki duruşmada avukat Boysan Boyra, hitaplarını yaparak iddialarını ortaya koyarken dünkü oturumda Kıdemli Savcı Erdinç Akyener savunmasını yaptı.

Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davada sanık avukatı Boysan Boyra ve Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu.

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, Akdoğan çiftinin küçük kızlarının mahkemede verdiği tanık ifadesi ile sarsılmayan bir şahadet verdiğini ve olayı tüm gerçekliliği ile anlattığını iddia etti.

Akyener, savunmasında sanık Yaşar Akdoğan’ın eşi Akile Nacisoy Akdoğan tarafından aldatıldığını düşünmesini hazmedemeyerek cinayet işlediğini öne sürerek, tanıkların ifadelerinde olayın intihar olmadığını apaçık ortada olduğunu savundu.

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, dün savunmasında sanık Yaşar Akdoğan’ın olay tarihinden itibaren eşinin ölümüne intihar süsü vermeye çalıştığını, tanıkların özellikle küçük kızlarının olayı tüm gerçekliliği ile mahkemede anlattığını söyledi.

Akyener: “T.A., olayı net gördü”

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, müdafaanın savunmasında daha çok kadının  ‘İntihar’ ettiği üzerinde durulduğunu, sanığın eşinin kullandığı ilaçları polise teslim ederek, olaya intihar süsü vermeye çalıştığını söyledi.

Akyener, küçük T.A.’nın şahadetinde olayı gayet net anlattığını, babasının annesini sürükleyerek mutfağa götürdüğünü ve odasının penceresinden attığını gördüğünü ifade ederek, “T.A.’nın şahadeti, sarsılmayan bir şahadetti. Bunca yıldır gördüğüm en başarılı şahadetti. Uzun bir süre, yaklaşık 8 saat sorgulanarak sarsılmayan bir tanıktır. T.A.’nın şahadeti olgusal olarak 11. Tanığın da şahadetini tamamladı” dedi.

 “T.A.’nın şahadeti, sarsılmayan bir şahadetti. Bunca yıldır gördüğüm en başarılı şahadetti. Uzun bir süre, yaklaşık 8 saat sorgulanarak sarsılmayan bir tanıktır. T.A.’nın şahadeti olgusal olarak 11. Tanığın da şahadetini tamamladı” dedi.

“Adli Tabip bilimsel bir şahadet verdi”

Adli Tabip Doktor İdris Deniz’in verdiği şahadetin de gayet açık olduğuna vurgu yapan Akyener, Deniz’in bilimsel bir şahadet verdiğini kaydetti.

“Baş aşağıya düşme intihar veya yere düşme değildir. Düşen kişinin kendinde olmamasını gayet güzel açıkladı. Heyetimizde olay yerine gidip hem evde, hem de olayın yaşandığı tam noktada inceleme yaptı. Kanaatimce kimse bu balkondan düşmez, bugüne kadar gördüğüm baş aşağıya intihar yoktur” dedi.

Akyener boşanma sürecine de dikkati çekti

İddia makamı, Akile Nacisoy Akdoğan’ın 2 çocuk annesi olduğunu ve çocuklarına aşırı düşkün biri olduğuna değinerek, intihar etmek için bir sebebinin olmadığına dikkati çekti. Akyener, sanığa boşanma talebinde kendisinin bulunduğunu, evliliği bitirmek isteyenin maktule olduğunu belirterek, “Sanık boşanma fikrine açık değildi. Aldatıldığını iddia etse bile bir şekilde olayı kapatıp bu evliliği sürdürecekti. Sanık aldatıldığını düşünmeyi bile hazmedemeyerek, bu cinayeti işleme sebebi oldu” sözlerini kullandı.

Karar 27 Şubat’ta

İddia Makamı ve savunmanın hitaplarını tamamlamasının ardından mahkeme başkanı Fadıl Aksun, kararın 27 Şubat tarihinde açıklanacağını ifade ederek, oturumu kapattı. Aksun, sanık Yaşar Akdoğan’ın karar tarihine kadar hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190122093744.jpg

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 7528 defa okunmuştur
İlgili Haberler